Borůvkový rozvar s Gorgonzolou recept
Krok 1: Borůvky rozvaříme do tekutější podoby, vsypeme vločky a necháme asi 8 minut odstát na teple, aby směs zhoustla. Okořeníme, vsypeme sýr nakrájený nebo na jemno nastrouhaný a počkáme, až se chutě spojí. Na povrchu ozdobíme kuličkami ze sýra. Krok 2: Chutný předkrm nebo dezert. Já ho podávala p
Podobné recepty jako Borůvkový rozvar s Gorgonzolou
Borůvkový rozvar
Na lívance, palačinky, jako ozdoba na dorty i koláče a třeba i na zmrzlinu - i takové využití má borůvkový rozvar. Borůvky svařené s cukrem jsou dobrota, po které i mlsné jazýčky oblíznou "všech deset". Rozvar se dá různě obměňovat. Přidat do něj lze například citronovou šťávu, a také želatinu.
Podobné recepty jako Borůvkový rozvar
Žahour borůvková omáčka recept
Ať už se chystáte na knedlíky či lívance, jistě vám přijde vhod ovocná omáčka, kterou hojně používaly naše babičky. Řeč je o tradičním žahouru, nejčastěji připraveném z borůvek. Pokud se chcete držet tradice, zahustěte ho perníkem místo pudinku.
Podobné recepty jako Žahour borůvková omáčka
Tvarohové knedlíčky s borůvkovým rozvarem podle Romana ...
Tady jsme si recept vypůjčili od michelinského šéfkuchaře Romana Pauluse, ale namísto plnění ovocem jsme pro zjednodušení zvolili borůvkový rozvar, po starodávnu zvaný žahour. Ovocné knedlíky jsou pýchou naší kuchyně i ozdobou léta.
Podobné recepty jako Tvarohové knedlíčky s borůvkovým rozvarem podle Romana ...
Žahour z borůvek
V kastrole svaříme omyté borůvky s cukrem, máslem a vodou. Zvolna vaříme tak dlouho, až se ovoce rozvaří. Během vaření přidáme špetku skořice a občas ovoce zamícháme. Když jsou borůvky rozvařené, přidáme do kastrolu smetanu, ve které jsme rozmíchali pudinkový prášek. Dobře promícháme a omáčku už ...
Podobné recepty jako Žahour z borůvek
Žahour
Tradiční borůvkový žahour jistě oceníte nejen na lívance a ovocné knedlíky. Lahodná a jednoduchá ovocná omáčka ovoněná skořicí a citronovou kůrou se báječně hodí na každý dobrý dezert. Borůvky properte, posypte cukrem, přidejte máslo, trochu vody a vše rozvařte. RADA: Jak na tuhé máslo?
Podobné recepty jako Žahour
Žahour
Žahour, neboli borůvková omáčka. Když uvaříte kynuté knedlíky bez náplně nebo třeba trhanec, borůvkovou omáčkou je polijte. Místo cukru klidně použijte med. V hrnci svaříme vodu s cukrem a máslem. Pak přidáme oprané borůvky a skořici a vše povaříme za stálého míchání asi 5 minut.
Podobné recepty jako Žahour
Borůvky zavařené jako žahour
Borůvky zavařené jako žahour - recept: Borůvky rozvaříme s cukrem, máslem a polohrubou moukou. Vaříme dohusta, naplníme do sklenek a zavařujeme 20-30 minut při 80 °C. Podáváme jako omáčku
Podobné recepty jako Borůvky zavařené jako žahour
Tvarohové knedlíky s borůvkami a rozvarem
Žahour, švanda nebo jihočeská kahuda - to všechno jsou různé názvy pro omáčku z rozvařených borůvek a cukru. Někde se ještě vylepšuje smetanou nebo skořicí. Společně s tvarohovými knedlíky pak tvoří dokonalou pochoutku.
Podobné recepty jako Tvarohové knedlíky s borůvkami a rozvarem
Borůvky ve vlastní šťávě
Borůvky ve vlastní šťávě - recept: Čisté, okapané borůvky nasypeme do sklenic, prosypeme malým množstvím cukru, zavíčkujeme a sterilujeme 40 minut při 90 °C.
Podobné recepty jako Borůvky ve vlastní šťávě
Borůvkový žahour na livanečky recept
Krok 1: Cukr pokropíme 2 lžícemi vody a přivedeme k varu. Krok 2: Když se začnou tvořit perličky, přidáme borůvky a povaříme, aby se nerozvařily. Krok 3: Přidáme máslo a mléko, ve kterém je rozmíchaný solamyl a krátce povaříme.
Podobné recepty jako Borůvkový žahour na livanečky
Osvěžující poháry s mraženými borůvkami
Osvěžující poháry s mraženými borůvkami jsou dokonalým dezertem pro horké letní dny. Tento jednoduchý pokrm kombinuje sladkost mražených borůvek s krémovou jemností tvarohu a šlehačky. Přidáním trochy cukru nebo medu získáte lahodnou sladkost, která skvěle doplňuje chuť borůvek.
Podobné recepty jako Osvěžující poháry s mraženými borůvkami
Borůvkový závin podle německé Omy recept
Krok 1: Z mléka, pudinkového prášku, krupicového cukru a krupičky uvaříme hustý pudink. Odstavíme ho a necháme vychladnout. Krok 2: Do misky dáme zchladlý pudink, tvaroh, vanilkový cukr a vejce a šlehačem našleháme. Do vzniklé náplně opatrně vmícháme borůvky. Krok 3: Listové těsto rozválíme na obdél
Podobné recepty jako Borůvkový závin podle německé Omy
Rychlý borůvkový koláč 2 recept
Krok 1: Mouku, cukr a tuk promneme v míse. Krok 2: Čtvrtinu směsi odebereme, ostatní promícháme s práškem do pečiva, vejci a mlékem. Krok 3: Vlijeme na plech, povrch poprášíme moukou, na něj urovnáme borůvky, posypeme drobenkou a upečeme.
Podobné recepty jako Rychlý borůvkový koláč 2
Babiččiny lívanečky s borůvkovým žahourem recept
Pudink rozmícháme v trošce vody a vlijeme do borůvek, ještě povaříme. Na každý lívaneček dáme lžíci žahouru a ozdobíme lžící kysané smetany. Kdo má rád, zasněží lehce cukrem.
Podobné recepty jako Babiččiny lívanečky s borůvkovým žahourem
Borůvkový dezert
Krok 1: Borůvky v sítu opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Hrst borůvek odložíme stranou na pozdější ozdobení. Krok 2: Šlehačku zahřejeme, vsypeme želatinu a necháme 10 minut nabobtnat. Krok 3: Poté vlijeme do jogurtu a elektrickým ručním šlehačem dobře prošleháme.
Podobné recepty jako Borůvkový dezert
Borůvkové dortíky
Připravte rodině dezert, který by udělal parádu i v luxusní cukrárně. Sušenkový základ na sobě nese dvě chutné ovocné vrstvy. Spodní z borůvkového jogurtu je krytá ještě průhlednou želatinovou vrstvou, opět plnou borůvek.
Podobné recepty jako Borůvkové dortíky
Borůvkový koktejl recept
Krok 1: Do nádoby vložíme borůvky, mléko, cukr a rozmixujeme. Krok 2: Poté přidáme smetanu, vychladíme a můžeme podávat.
Podobné recepty jako Borůvkový koktejl