Rostbíf klasický recept
Krok 1: Hořčici, rozetřený česnek, tymián a lžíci oleje smícháme na kašičku, nasolený opepřený roštěnec obalíme ve směsi s hořčicí a necháme nejméně 1 hodinu uležet. Krok 2: Rozpálíme na pánvi olej, dáme maso a opečeme ze všech stran. Troubu rozehřejeme na 180°C a opečené maso přendáme do pekáčku a
Podobné recepty jako Rostbíf klasický
Roastbeef recept
Dorůžova upečený a tence nakrájený roastbeef je prubířský kámen mnoha kuchařů. Recept je podrobně popsaný, aby se vám podařil hned napoprvé. Tak s chutí do toho, kupte kvalitní maso a zkuste roastbeef podle nás.
Podobné recepty jako Roastbeef
Rostbíf recept
Krok 4: Chceme-li rostbíf podávat teplý, krájíme jej za deset minut po vyjmutí z trouby a to na tenké plátky. Maso zbavíme loje a odblaníme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme na část dobře rozehřátého sádla a po všech stranách zprudka opečeme.
Podobné recepty jako Rostbíf
Pomalu pečený roastbeef
Klasický anglický roastbeef se podává krájený na slaboučké plátky (samozřejmě vždy přes vlákno), jen s vařenou bramborou a podušenou zeleninou. Ještě oblíbenější je ale podávaný nastudeno, s pikantními chuťovkami, hořčicí apod. nebo jako náplň do sendvičů či na chlebíčky.
Podobné recepty jako Pomalu pečený roastbeef
Pohlreichova pórková polévka
Pohlreichova pórková polévka - recept: Jemně nakrájený pórek osmažíme dozlatova na másle, vmícháme mouku, opražíme, zalijeme vývarem a vínem a 20 minut povaříme. Ochutíme solí, pepřem,
Podobné recepty jako Pohlreichova pórková polévka
Holandský řízek podle Pohlreicha recept
Recept na holandský řízek podle Pohlreicha podávejte s bramborem či bramborovou kaší. Jako přílohu můžete připravit okurkový či rajčatový salát, lze si však vystačit i s kyselou okurkou. A pokud vám holandské řízky z oběda zbudou, zakousněte je k večeři či ke svačině s chlebem. Dobrou chuť!
Podobné recepty jako Holandský řízek podle Pohlreicha recept
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha - recept: Do kastrolu vložíme rybí skelety, hlavy a všechny odřezky (z hlav vyndejte žábry, jinak bude polévka hořká). Přidáme pár kuliček černého pepře a.
Podobné recepty jako Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Hamburger podle Pohlreicha
Super rychlý recept podle opravdového kouzelníka v kuchyni. Burger, o kterém se vám doteď jen zdálo, zkrátka pravý gastronomický zážitek! Ve velké míse smíchejte všechny ingredience na burgery a dobře promíchejte. Ze směsi vytvořte 6 plochých bochánků. Takto připravené je zakryjte mikrotenovou fólií
Podobné recepty jako Hamburger podle Pohlreicha
Zapečené těstoviny se šunkou a sýrem podle Pohlreicha ...
Křupavé opečené těstoviny a šunka s horkým rozteklým sýrem jsou stálice zimních večerů. Česká variace amerického národního pokrmu mac’n’cheese, tedy zapečených makaronů se sýrem, je perfektní ukázkou hřejivého rodinného jídla z jednoho pekáče. Zatímco Američané je jedí jako přílohu, nám vystačí boha
Podobné recepty jako Zapečené těstoviny se šunkou a sýrem podle Pohlreicha ...
Hrášková polévka podle Pohlreicha recept
Jednoduchou hráškovou polévku s krásnou svěží barvou mají rádi nejen dospělí, ale oblíbí si ji také děti. Nejlepší je z mladého a čerstvého hrášku, ale uvařit ji můžeme i z mraženého. Je zahuštěná bramborem, lahodnou chuť doplní voňavá slanina a cibule. Krok 1: Hrášek necháme rozmrznout ve vlažné vo
Podobné recepty jako Hrášková polévka podle Pohlreicha
Koprová omáčka podle Pohlreicha
Tato omáčka rozděluje české strávníky na dva tábory - na ty, kdo ji milují a pak na ty, co ji nemohou ani cítit. Známý šéfkuchař patří do prvního tábora, protože koprovku zbožňuje. Nejraději ji prý má se ztraceným vejcem. Základem této omáčky je bešamel, tedy jíška zjemněná smetanou nebo mlékem a oc
Podobné recepty jako Koprová omáčka podle Pohlreicha
Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha
Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha - recept: Čočku nasypte do hrnce a zalijte studenou vodou tak, aby byla zrnka ponořená. Přidejte jeden oloupaný stroužek česneku a polovinu petržele, opepřete a.
Podobné recepty jako Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha
Pikantní vepřové kotlety podle Pohlreicha recept
Kotlety připravené podle mistra kuchaře, vyladěné do posledního detailu. Chuťově vyvážená kombinace bylinek a česneku povzbudí chuťové buňky a udělá radost všem milovníkům grilovaných specialit. Krok 1: Bylinky posekáme najemno. Chilli papričky rozdrtíme. Česnek rozsekáme.
Podobné recepty jako Pikantní vepřové kotlety podle Pohlreicha
Kuřecí játra na majoránce
Játra jsou druh masa, ke kterému mnoho lidí chová jisté předsudky, většinou způsobené zážitky ze školních jídelen. Ale je to škoda. Zajímavá struktura a nevšední chuť stojí za nový pokus :) Vyzkoušejte tuto luxusní úpravu se smetanou, jablky a majoránkou, budete příjemně překvapeni. Játra očistěte a
Podobné recepty jako Kuřecí játra na majoránce
Ukrajinský boršč s červenou řepou a zelím
Boršč patří k nejznámějším polévkám světa, a i když si ho povšechně spojujeme s ruskou kuchyní, jeho nejklasičtější verze ze silného hovězího vývaru a s červenou řepou má domov na Ukrajině. V samotném Rusku je prý běžné ptát se Ukrajinců, zda doopravdy jedí boršč třikrát denně.
Podobné recepty jako Ukrajinský boršč s červenou řepou a zelím
Jemné knedlíky s ovocem podle Zdeňka Pohlreicha recept ...
Takové jsou jemné knedlíky plněné ovocem, dle receptu jedné z největších českých kuchařských hvězd - Zdeňka Pohlreicha. Během chvíle vykouzlí toto skvělé sladké jídlo, po kterém se jen zapráší, i úplní začátečníci.
Podobné recepty jako Jemné knedlíky s ovocem podle Zdeňka Pohlreicha ...
Klasický ruský boršč recept
Boršč je oblíbená polévka, která může v každé krajině chutnat trochu jinak. Společné mají maso, zelí a červenou řepu. Ruský boršč je z hovězího masa a postup našeho receptu je tak podrobný, že ho zvládne i méně zkušený kuchař. Krok 1: Použijeme hrnec o objemu 2-2,5 litru. Krok 2: Základem je správně
Podobné recepty jako Klasický ruský boršč
Pstruh na tymiánu + brambory Zdeňka Polreicha recept ...
Krok 1: Pstruhy umyjeme, osolíme a opepříme jak zevnitř, tak z venku. Krok 2: Dáme do pekáčku, nakrájíme citrón na kolečka a do každého pstruha dáme 2 kolečka citrónu, přidáme tymián a kousek másla. Krok 3: Pstruhy posypeme i svrchu tymiánem, dáme kolečko citrónu a do pekáčku nalijeme trošku vody.
Podobné recepty jako Pstruh na tymiánu + brambory Zdeňka Polreicha ...
Boršč recept
Boršč je klasická polévka ruské, ukrajinské, ale třeba i polské kuchyně - tam se dokonce jí na Štědrý večer jako slavnostní jídlo. Je plná masa a zeleniny a díky řepě má krásnou barvu. Podáváme ji zalitou smetanou.
Podobné recepty jako Boršč
Selský salát ala Zd. Pohlreich :) recept
Ledový salát natrháme (nakrájíme) na menší kousky a dáme do misky. Na pánvičce rozpálíme olej, přidáme na kostičky nakrájený chleba a opékáme, poté přidáme na kostičky nakrájenou šunku a krátce opečeme a dáme trochu vychladnout.
Podobné recepty jako Selský salát ala Zd. Pohlreich :)