Segedínský guláš podle Romana Vaňka
Zakladatel Pražského kulinářského institutu a popularizátor nejen české gastronomie Roman Vaněk dobře ví, jak připravit segedínský guláš. Základ tohoto pokrmu tvoří vepřové maso a v naší kuchyni tak oblíbené kysané zelí. Segedínský guláš chutná nejlépe s houskovým knedlíkem, podávat se dá ale ...
Podobné recepty jako Segedínský guláš podle Romana Vaňka
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý) recept ...
Bramborový guláš alias buřtguláš zná snad každá hospodyňka. Je to rychlá a vydatná záchrana, která spolehlivě zasytí a uspokojí i mlsnější jazýčky. Někdo má raději řidší polévkovou konzistenci, ale za zkoušku rozhodně stojí i tato krémová, která nás svou jemnou chutí okouzlí.
Podobné recepty jako Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý) ...
Kančí se šípkovou podle Romana Vaňka recept
Krok 1: Já jsem si postup malinko upravila, protože jsem připravovala maso vcelku a Roman Vaněk měl maso na kostky a dusil ho přímo v omáčce podobně jako guláš. Krok 2: Na másle se sádlem orestujeme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, pak přidáme nakrájenou cibuli a restujeme dozlatova.
Podobné recepty jako Kančí se šípkovou podle Romana Vaňka
Bramborový gulášek recept
Brambory, uzenina, cibule a koření - pár základních surovin, ze kterých můžete během chvilky uvařit vydatný pokrm. Ať už k obědu či večeři, bramborový guláš zasytí i zahřeje. Tradičně podáváme s chlebem.
Podobné recepty jako Bramborový gulášek
Nejlepší recept na segedínský guláš s karlovarským ...
Segedínský guláš se zelím je gulášová specialita, která k nám přišla z Maďarska, konkrétně z oblasti Sedmihradska, kde se tradičně pěstovaly brambory, kukuřice a zelí. A právě kysané zelí je základem tohoto guláše, dodává mu příjemnou pikantnost a zároveň napomáhá trávení masa.
Podobné recepty jako Nejlepší na segedínský guláš s karlovarským ...
Vepřový guláš: nejlepší recept na pravou hospodskou ...
Vepřový guláš patří mezi oblíbená česká jídla, které se vaří nejen v hospodách, ale i doma. Ať už čekáte větší společnost nebo řemeslníky, recept na dobrý guláš z vepřového masa se vám bude hodit. Výhodou vepřového masa je jeho nižší cena, ale i kratší dobra přípravy než u hovězího.
Podobné recepty jako Vepřový guláš: nejlepší na pravou hospodskou ...
Hovězí guláš od Davida
Připravit výborný guláš je výzva. Pokud máte k ruce i odzkoušený fungující recept, nemusí to být natolik těžké. Základem je kvalitní hovězí kližka, dobrý poměr cibule a koření. Pálivost i zahuštění zvolte podle své chuti, stejně tak jako přílohu. Cibuli nakrájíme stejnoměrně nahrubo, česnek prolisuj
Podobné recepty jako Hovězí guláš od Davida
Výborný guláš z hlívy recept
Guláš je bezpochyby jedním z nejoblíbenějších jídel ve většině českých kuchyní. V tomto případě při jeho přípravě místo masa použijeme zdravou hlívu ústřičnou, která díky své kořeněné chuti a vůni maso skvěle zastoupí.
Podobné recepty jako Výborný guláš z hlívy
Klasický hospodský guláš (vídeňský) recept
Tradiční guláš z hovězí kližky a poctivé dávky cibule, který nepotřebuje zahustit moukou. Vyžaduje více času, ale odvděčí se plnou chutí a rozpadajícím se masem. S knedlíkem a pár kolečky syrové cibule patří mezi hospodskou klasiku. Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Podobné recepty jako Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Guláš pravý hospodský recept
Ochutnejte tento výborný guláš z hovězího masa. Bohatou chuť mu dodává poctivý cibulový základ, dostatek česneku a vyvážené množství koření.…
Podobné recepty jako Guláš pravý hospodský
Pravý vepřový guláš recept
Guláš patří mezi velmi oblíbená jídla. Tradičně se používá maso hovězí, ale zkuste si připravit chutnou variantu z vepřové plece. Základem je maso a cibule, ve správném poměru. Potom už stačí dodržet postup, přidat pár ingrediencí a můžete servírovat. Hodnoty jsou přibližné.
Podobné recepty jako Pravý vepřový guláš
Hovězí guláš na víně recept
Klasický hospodský guláš: Máme pro vás praktické tipy a video poradí s postupem
Podobné recepty jako Hovězí guláš na víně
Jelení guláš recept
Krok 1: Na sádle dočervena osmažíme nakrájenou cibuli a přidáme papriku. Promícháme, papriku necháme jen zpěnit a hned zastříkneme vodou (1-2 lžíce), aby paprika nezhořkla. Krok 2: Hned přidáme maso nakrájené na kostky, osolíme a za stálého míchání necháme chvíli restovat na cibuli s paprikou.
Podobné recepty jako Jelení guláš
Kančí gulášek
Pro milovníky zvěřiny je jistě tento guláš z kančího masa jako dělaný. Kančí maso je tučnější, ale libovější a výživnější. S divokým kořením si skvěle notují a ideálně je doplňuje také jemný bramborový knedlík. Navrch patří už jen čerstvá cibulka.
Podobné recepty jako Kančí gulášek
Kančí guláš III. recept
Krok 1: Na sádle nebo oleji osmažíme cibuli dohněda. Přidáme na větší kusy nakrájené kančí maso a restujeme, dokud maso nepustí šťávu. Krok 2: Přidáme papriku a ještě chvilinku mícháme, ale dáváme pozor, aby se paprika nepřepálila. Zalijeme studenou vodou do poloviny masa. Přidáme utřený česnek, chi
Podobné recepty jako Kančí guláš III.
Záhorácký guláš
Záhorácký guláš Guláše jsou u nás tradičním pokrmem, ve kterých kombinujeme různé chutě a suroviny. V tomto záhoráckém guláši najdeme kousky vepřového a uzeného masa, které doplňují houby.
Podobné recepty jako Záhorácký guláš
Rychlý guláš z párků recept
V kastrolu rozpustíme sádlo, zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky česnek. Přidáme papriku, osmažíme (pozor na připálení) a vsypeme na kolečka nakrájený párek, osmahneme a zalijeme trochou tekutiny (voda, vývar, masox). Podusíme asi 5 minut a vsypeme zbylé koření a bylinky.
Podobné recepty jako Rychlý guláš z párků
Krkonošský guláš
Voňavý guláš se šťavnatým hovězím masem a cibulovým základem je oblíbená klasika, která zahřeje a dobře zasytí. Důležité je dopřát masu dostatek času, aby bylo krásně měkké. Tento guláš navíc ochutíme restovanou slaninou a lesními houbami.
Podobné recepty jako Krkonošský guláš
Zvěřinový guláš
S podzimem přichází i sezona zvěřiny. Oblíbeným způsobem, jak ji podávat, je guláš, ve kterém chuť masa podpoříme divokým kořením a výraznou chuť zjemníme kořenovou zeleninou. K masu také skvěle ladí brusinky, které můžeme dle chuti přidat.
Podobné recepty jako Zvěřinový guláš
Dančí guláš s knedlíkem
Dančí guláš s knedlíkem Zvěřina je jedno z nejhodnotnějších mas, které se nám může dostat na stůl. Při vhodné úpravě bude chutnat i těm, kteří se "divočiny" obávají.
Podobné recepty jako Dančí guláš s knedlíkem