Klasické české rohlíky recept
Klasické rohlíky patří mezi běžné pečivo, bez kterého si těžko představíme českou domácnost. Tento osvědčený a podrobný recept nás dovede k dokonalým domácím rohlíkům. Těsto je vláčné, nadýchané a jemné. Vytvarované rohlíky upečeme do zlatova. Krok 1: Suroviny na omládek dobře umícháme, pak v míse z
Podobné recepty jako Klasické české rohlíky
Domácí rohlíky jako z pekárny ;-) recept
Křupavé vypečené rohlíky pozvednou každou snídani na královskou hostinu. K domácí výrobě potřebujete jen pár základních surovin a trochu volného času. Naučte se jednoduchý recept, těsto je krásně vláčné, nadýchané a jemné. Krok 1: Mouku dáme do mísy, ke kraji vsypeme sůl. Do mouky uděláme důlek, do
Podobné recepty jako Domácí rohlíky jako z pekárny ;-)
Domácí rohliky recept
Neexistuje snad jednodušší domácí pečivo než klasické rohlíky. Nejtěžší na celém receptu je tvarování, ale i to s naším postupem hravě zvládnete. Upečte si s námi poctivé, křupavé a voňavé rohlíčky, které budete muset schovat, aby stihly vystydnout.
Podobné recepty jako Domácí rohliky
Rychlé domácí rohlíky ze sušeného droždí
Rychlé domácí rohlíky ze sušeného droždí jsou rychlé hlavně díky tomu, že těsto na ně nemusíte nechat kynout. A přesto jsou vypečené a křupavé. Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Ve vlažné vodě rozpustíme droždí a cukr a necháme stát čtvrt hodiny. Pak v hnětači uhněteme těsto z mouky, vody, sádla a
Podobné recepty jako Rychlé domácí rohlíky ze sušeného droždí
Rohlíky jako dech úžasné! recept
Křupavé vypečené rohlíky pozvednou každou snídani na královskou hostinu. K domácí výrobě potřebujete jen pár základních surovin a trochu volného času. Naučte se jednoduchý recept, těsto je krásně vláčné, nadýchané a jemné. Krok 1: V uvedeném pořadí vložíme suroviny do pekárny a zapneme program Těsto
Podobné recepty jako Rohlíky jako dech úžasné!
Karlovarské křupavé rohlíky
Každý bochánek rozválíme na ovál a smotáme do rohlíků. Začneme rolovat z jedné strany, na druhé straně těsto uchopíme druhou rukou a lehce natahujeme, aby měl rohlík co nejvíc "závitů". Vznikne krátký silný váleček, který rozválíme dotenka a zatočíme do podkovy. Klademe je na plech vyložený papírem
Podobné recepty jako Karlovarské křupavé rohlíky
Klasické křupavé domácí rohlíky recept
Krok 1: Mouky, cukr, vodu, olej, sůl a droždí smícháme dohromady a vypracujeme hladké nelepivé těsto, které dáme na teplé místo vykynout. Krok 2: Vykynuté těsto rozdělíme na 16 kousků a necháme dalších 15 minut kynout. Krok 3: Každý kousek rozválíme na placku, kterou smotáme a vytvarujeme rohlík.
Podobné recepty jako Klasické křupavé domácí rohlíky
Slovenské rohlíky
Rohlíky rozkrojíme, ale nedokrojíme (musí zůstat zavřené). Dovnitř opatrně mázneme máslo a vložíme proužek sýra (radši opravdu ten 30%, protože když je tučnější, roztéká se a vytéká) a proužek salámu (po celé délce). Zmáčkneme, aby se rohlík neotvíral a obalíme v rozšlehaném vajíčku s trochou vody.
Podobné recepty jako Slovenské rohlíky
Obyčejné domácí rohlíky recept
Vykynuté rohlíky potřeme vlažným mlékem a dáme péct dorůžova asi 15-18 minut (podle trouby). Upečené rohlíky necháme na mřížce vychladnout. Rozehřejeme sádlo a dáme ho stranou. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sušené droždí, cukr, sůl a vše promícháme. Přidáme vlahé sádlo a zalijeme vlažnou vodou.
Podobné recepty jako Obyčejné domácí rohlíky
Domácí žitné rohlíky
Upečte si k víkendové snídani výjimečné rohlíky z celozrnné žitné mouky. Potěší vás ještě teplé samotné nebo třeba s domácí pomazánkou. A když zbydou, v pondělí je stačí promazat máslem, naplnit šunkou a sýrem, a svačina do školy i do práce je hotová raz dva. žitná mouka (celozrnná (např. Pernerka))
Podobné recepty jako Domácí žitné rohlíky
Domácí rohlíky recept
Klasický rohlík lze doma upéct do 2 korun včetně energií. Tomu domácímu, voňavému a křupavému se nic nevyrovná
Podobné recepty jako Domácí rohlíky
Nejlepší domácí rohlíky
Po 40 minutách rohlíky potřeme vodou a posypeme například kmínem, sezamem, mákem, solí... Kdo co má rád. Mezitím rozehřejeme troubu na 250 stupňů a na dno trouby dáme prázdný hluboký plech. Do rozehřetáte trouby vložíme rohlíky, do plechu nalijeme sklenku vody a rychle zavřeme. Pečeme 15 minut do zl
Podobné recepty jako Nejlepší domácí rohlíky
Domácí karlovarské rohlíky
Křupavé a dozlatova upečené rohlíky si můžeme snadno upéct i doma. Z kynutého máslového těsta nachystáme oválky, ze kterých umotáme jednotlivé kousky. Potřené máslem či sádlem je necháme upéct a můžeme si tak vychutnat skvělé pečivo. Krok 1: Do vlažné vody s cukrem rozdrobíme droždí a necháme vykyno
Podobné recepty jako Domácí karlovarské rohlíky
Československé rohlíky
Vrchní část, cípek, nalepíme na rohlík palcem. Jak snadno tvarovat rohlíky? Na srolovaný rohlík položíme obě ruce a od středu ho ke krajům, rukama vyválíme do potřebné délky, cca na délku příborového nože, až o 2 cm víc. Takže nám vzniknou tenké válečky o průměru maximálně 25 mm.
Podobné recepty jako Československé rohlíky
Rychlé rohlíky do hodiny hotové recept
Máte chuť na čerstvé rohlíky a nemáte moc času? Pak je tento recept přímo pro vás. Vyzkoušejte upéct tyto křupavé a měkké rohlíky, které budete mít s kynutím a pečením do jedné hodiny na stole. Krok 1: Z mlieka odoberieme 100 ml mlieka, zohrejeme a do vlažného vmiešame cukor a droždie. Necháme stáť
Podobné recepty jako Rychlé rohlíky do hodiny hotové
Sádlové rohlíky zadělávané v domácí pekárně recept
Krok 1: Do domácí pekárny dáme vodu, sůl, hodně změklé sádlo. Na to vysypeme mouku, na ni rozdrobíme droždí a zasypeme cukrem. Nastavíme na program pro zpracování kynutého těsta bez pečení. Většinou se tento program označuje jako Těsto.
Podobné recepty jako Sádlové rohlíky zadělávané v domácí pekárně
Špaldové rohlíky
Domácí pečivo ze špaldové mouky je dobrota, kterou si můžete zlepšit den. Voňavý a křupavý rohlík bude chutnat k polévkám, salátům, uzeninám či sýrům. Nebo si ho vychutnejte třeba nasladko s máslem a medem k hrnečku kakaa.
Podobné recepty jako Špaldové rohlíky
Žitné rohlíky recept
Vsaďte na poctivé české obiloviny a užijte si příjemnou chuť křupavého a nadýchaného pečiva. Žitný rohlík vás nejen dostatečně nasytí, ale také dodá dostatek energie! Získáte tak vyváženou snídani nebo svačinu. Do pekárny dáme suroviny potřebné pro 1. fázi, a necháme projet celý program Těsto až do
Podobné recepty jako Žitné rohlíky
Pšenično-žitné rohlíky recept
Každý svinutý rohlík ještě lehce poválíme, aby se utužily vrstvy. Krok 4: Rohlíky necháme nakynout na plechu, pak potřeme vodou, posypeme semínky (kdo má rád) a upečeme (230°C/12-15min). Suroviny na omládek dobře promícháme a necháme 45 minut kynout. Co je omládek? Přidáme zbytek surovin, vymísíme t
Podobné recepty jako Pšenično-žitné rohlíky