Džem ze šťávy rakytníku recept
Džem ze šťávy rakytníku je opravdovou vitamínovou bombou, která kombinuje jedinečnou, lehce kyselou chuť rakytníku s příjemnou sladkostí. Tento džem nejenže osvěží vaše ranní pečivo nebo jogurt, ale také posílí imunitu díky vysokému obsahu vitamínu C. Zkrátka přírodní energie v každé lžičce.
Podobné recepty jako Džem ze šťávy rakytníku
Rakytník recept
Za nejdůležitější považuji rakytníkový olej, má opravdu vyjímečné účinky jak na organizmus při vnitřním podávání, tak i na problémy s pokožkou při vnějším použití. Opravdu stojí za vyzkoušení.
Podobné recepty jako Rakytník
Marmeláda z rakytníku
Krok 1: Vyrobíme ji z 65% rakytníkové šťávy a 35% jablečné dřeně. Množství cukru podle vlastní chuti. Krok 2: Šťávu z rakytníku vylisujeme, oloupaná a pokrájená jablka (bez jádřince) jemně nastrouháme.
Podobné recepty jako Marmeláda z rakytníku
Cheesecake z rakytníku a pomerančové šťávy
Dopřejte si sladkou podzimní vitamínovou bombu. Rakytník je zdrojem velkého množství vitamínů a také obsahuje ochranné nenasycené mastné kyseliny, takže vám na podzim pomůže posílit imunitu. V tomto receptu si jej můžete navíc vychutnat ve výtečné kombinaci s ořechy, citrusy a jemným pomazánkovým má
Podobné recepty jako Cheesecake z rakytníku a pomerančové šťávy
Rakytníková šťáva
Krok 1: Zralé kuličky rakytníku otrháme do misky. Nejlépe to jde po zmražení celých nastříhaných větviček, to pak z nich kuličky opadají téměř samy. Krok 2: Probereme kuličky a odstraníme spadlé lístky, i když i ony jsou léčivé. Krok 3: Kuličky rakytníku ve vyšší misce rozmixujeme tyčovým mixérem a
Podobné recepty jako Rakytníková šťáva
Džem z rakytníku
Zralé plody rakytníku pořádně operte, pak ve větším hrnci poduste a pak rozmixujte tyčovým mixérem. Propasírujte přes jemné sítko, abyste se zbavili peciček a slupek. Přijdete tak přibližně o 300 g ovoce, nicméně by měl zůstat asi 1 litr šťávy (tedy 900 g = 1 litr). Záleží na velikosti plodů.
Podobné recepty jako Džem z rakytníku
Zimní rakytníková vzpruha
Rakytník kartáčkem očistěte pod tekoucí vodou. Povařte ho do měkka v troše vody, rozmixujte a propasírujte. Přidejte na kousky nakrájené hrušky s cukrem a kořením a zvolna vařte do zhoustnutí. Odebírejte pěnu a míchejte. Podle chuti přidejte citronovou šťávu, případně cukr. Rozdělte do sklenic, zaví
Podobné recepty jako Zimní rakytníková vzpruha
Rakytníkový olej
Rakytníkový olej si sice můžeme koupit, ale snadno ho připravíme i doma. Na jeho výrobu dokonce využijeme pouze zbytky plodů rakytníku, které nám zůstaly po výrobě domácí rakytníkové marmeládě nebo šťávě. Buďte první, kdo přidá fotku receptu!
Podobné recepty jako Rakytníkový olej
Domácí rakytníkový sirup
Rakytníkový sirup není tak pracný, jak se zdá. Nejvíc nepříjemné je otrhávání bobulek rakytníku. Když ale ostříháte celé větvičky a dáte je zmrazit, půjdou sundat mnohem snáz! želírovací cukr (bio třtinový 3:1 (např. Labeta)) 250 g. Ať už rakytník otrháte čerstvý, nebo mražený, povařte jeho bobulky
Podobné recepty jako Domácí rakytníkový sirup
Rakytníkový sirup za studena
Bobule rakytníku propereme ve vodě, necháme okapat a pak propasírujeme. Jde to sice pomalu, ale výsledek stojí za to. Do šťávy přidáme cukr v poměru 1 kg na 1 litr a mícháme až do rozpuštění. To je vše. Hotový sirup je třeba skladovat ve tmě a chladnu.
Podobné recepty jako Rakytníkový sirup za studena
Marmeláda z rakytníku/goji recept
Goju (rakytník) omyjeme, odšťavníme a přecedíme přes cedník. Dáme do kastrolku, vmícháme želírovací cukr. Dáme na plotýnku, přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme 3-5 minut. Přidáme krupicový cukr a kyselinu citronovou, zamícháme, aby se cukr rozpustil a nalijeme do nahřátých skleniček, zavíčk
Podobné recepty jako Marmeláda z rakytníku/goji
Rakytníkový 3 v 1 (džem, džus a čaj) recept
Rakytník má velký obsah vitaminu C, proto užívat jako lék. Denně lžička džemu či sklenička rakytníkového džusu stačí pokrýt denní spotřebu vitaminu C. Nevyhovuje vám tento recept? Dole máme další podobné recepty. Tento recept spojuje tři lahodné a zdraví prospěšné formy rakytníku.
Podobné recepty jako Rakytníkový 3 v 1 (džem, džus a čaj)
Džem z rakytníku recept
Připravit z něj můžete výborný džem, jehož atypickou sladkokyselou chuť si zajisté zamilujete. Džem můžeme mazat na chleba, palačinky nebo jím promazat cukroví. Krok 1: Větve rakytníku nastříháme na dvaceticentimetrové kousky, dáme do mrazáku a druhý den je jen oklepeme.
Podobné recepty jako Džem z rakytníku
Rakytníkovo-pomerančový džem recept
Krok 1: Pomeranče omyjeme, rozpůlíme a na elektrickém citrusovém odšťavovači odšťavíme. V receptech na pomerančovou marmeládu se většinou doporučuje pomeranče "filátkovat", což je docela piplačka. Dužinu, která trochu zůstala napovrchu síta, jsem také ke šťávám přidala. Krok 2: Pomerančovou a rakytn
Podobné recepty jako Rakytníkovo-pomerančový džem
Košík bonbonů recept
Vychladlý korpus rozkrojíme na tři díly, prokapeme rumem, nebo šťávou z kompotu promažeme marmeládou a krémem, proložíme ovocem. Dort namažeme krémem i po stranách (nahoře nemazat - pokud na krému zatuhnout bonbony, nepůjde krájet) a oblepíme trubičkama, převážeme mašlí, vnitřek naplníme bonbony. Zv
Podobné recepty jako Košík bonbonů
Panenský rakytníkový sirup recept
Panenský rakytníkový sirup Šťáva z plodů rakytníku řešetlákového je velmi kyselá; obsahuje velké množství vitaminu C. Pro uchování můžete šťávu z rakytníku smíchat s cukrem a vyrobit si tak rakytníkový sirup.
Podobné recepty jako Panenský rakytníkový sirup
Rakytníkový sirup recept
Oranžové bobulky rakytníku v sobě skrývají opravdovou nálož vitamínů. Z jeho úrody můžeme připravit třeba sirup, který bodne zejména v zimě. Práci nám dá hlavně vymačkání šťávy z plodů, pak už je to však nenáročná práce. Plody rakytníku rozdrtíme a propasírujeme.
Podobné recepty jako Rakytníkový sirup
Rakytníkový elixír recept
Sytě oranžový elixír je čistě přírodní, svěží a nakyslý. Skvěle se hodí k popíjení jen tak po malých doušcích, nebo do míchaných drinků s tonikem. Rakytník řešetlákový podporuje imunitní systém a přirozenou obranyschopnost organizmu. Krok 1: Čerstvý rakytník omyjte a rozdrťte v hmoždíři, nebo rozmix
Podobné recepty jako Rakytníkový elixír
Rakytníkový rosol
Plody rakytníku obsahují spoustu vitamínu C a mají výraznou sladkokyselou chuť. Ta skvěle vynikne v tomto pikantním džemu, kde se snoubí chutě rakytníku, pomeranče a zázvoru. Chuť ještě doladíme skořicí a hřebíčkem. Krok 1: Rakytník přebereme od zbytků stopek a listí a propláchneme vodou. Pomeranče
Podobné recepty jako Rakytníkový rosol
„Tip na zdobení“: Karamelové vrtulky recept
Tvrdé karamelové bonbony (množství podle potřeby) + kovové trubičky + troška oleje
Podobné recepty jako „Tip na zdobení“: Karamelové vrtulky