Jihočeský pstruh na grilu i v troubě recept
Maso ze pstruha je jemné a kvalitní. Hodnoty jsou přibližné. Krok 1: Stroužky česneku oloupeme a utřeme se solí. Opepříme. Krok 2: Očištěné a vykuchané pstruhy uvnitř vytřeme česnekovou směsí, pokapeme citronovou šťávou a v chladu necháme 30 minut odležet. Krok 3: Eidam nastrouháme. Petrželku jemně
Podobné recepty jako Jihočeský pstruh na grilu i v troubě
Filety ze pstruha recept
Krok 1: Nejprve ryby vyfiletujeme. Krok 2: Filety ze pstruha osolíme, okmínujeme a dáme péci na horký olej. Krok 3: Jakmile maso zbělá, opatrně obrátíme a jen krátce opečeme i z druhé strany. Krok 4: Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.
Podobné recepty jako Filety ze pstruha
Pstruh pečený v troubě recept
Pstruha si rádi připravujeme k večeři nebo jako lehký oběd. Maso má jemnou konzistenci i chuť, kterou by bylo škoda přebít výrazným ochucením. Proto stačí přidat máslo, pár koleček cibule, případně trochu bylinek, upéct v troubě a užít si tu skvělou dobrotu.
Podobné recepty jako Pstruh pečený v troubě
Filet ze pstruha v bramborové krustě
Pstruha vyčistíme, podél rozřízneme a uděláme filet bez žeberních kostí. Osušíme, osolíme. Bramboru nastrouháme na struhadle nahrubo, přidáme vejce, lžičku hladké mouky, sůl a trošku nasekaného kopru.
Podobné recepty jako Filet ze pstruha v bramborové krustě
Filety ze pstruha na bramborovém pyré recept
Ze pstruha vyřízneme 2 krásné filety a pinzetou odstraníme i zbytek kostí, které v mase nahmatáme. Kůži si na 2-3 místech šikmo prořízneme, aby se nám filet na pánvi nekroutil. Takto připravené filety zcela bez kostí pouze osolíme a posypeme kmínem.
Podobné recepty jako Filety ze pstruha na bramborovém pyré
Pečený filet z mořského pstruha se špenátem námořníka ...
Pečený filet z mořského pstruha se špenátem námořníka Pepka - recept: Vykuchané a šupin zbavené pstruhy opláchneme a osušíme. Pstruhy nařízneme podél páteře a odřízneme z každého dva filety. Sůl smícháme s posekaným.
Podobné recepty jako Pečený filet z mořského pstruha se špenátem námořníka ...
Filety z duhového pstruha na ghí se zeleninou
Pokud máte rádi ryby, vyzkoušejte rychlý letní recept na opékaného pstruha na ghí se zeleninou s nádechem Středomoří. Zužitkujete v něm zbytky zeleniny a spolu s vařenými bramborami vykouzlíte krásně barevný pokrm.
Podobné recepty jako Filety z duhového pstruha na ghí se zeleninou
Pstruh pečený v troubě
Pstruh pečený v troubě na másle je lehké, zdravé a téměř dietní jídlo. Podáváme ho většinou s bramborem, případně přidáme čerstvý zeleninový salát. (celý recept)
Podobné recepty jako Pstruh pečený v troubě
VIDEO: Tatarák z lososového pstruha
Rybí tatarák je obvykle připravený z lososa nebo tuňáka, ale není důvod, proč to nezkusit i z čerstvých sladkovodních ryb, jako je třeba lososový pstruh s krásně zbarveným masem. Svěží pokrm, který servírujte jako originální předkrm nebo jako lehkou večeři.
Podobné recepty jako VIDEO: Tatarák z lososového pstruha
Dědkův pstruh s brambory
Pstruh je v našich končinách velice oblíbenou rybou. Jeho jemné maso stačí doplnit kořením na ryby, které podpoří ještě kyselá šťáva z citronu. K restovaným filetům se pak skvěle hodí vařené a opečené brambory.
Podobné recepty jako Dědkův pstruh s brambory
Filet ze pstruha na listovém salátu recept
Filety očistíme, osolíme, opepříme a pečeme na nepřilnavé pánvi na sucho. Nejprve kůží dolů cca 3-4 minuty, pak otočíme a pečeme 2-3 minuty. Doba pečení je závislá na velikosti, a hlavně tloušťce filetu.
Podobné recepty jako Filet ze pstruha na listovém salátu
Pstruží filé s bylinkovou šťávou recept
Krok 2: Hotové filé vyjmeme a do výpeku přidáme plátek másla, nasekané bylinky a podlijeme vínem, dochutíme citronovou šťávou, solí a ihned podáváme. Dobrou chuť. Filé si osolíme, opékáme na olivovém oleji z obou stran.
Podobné recepty jako Pstruží filé s bylinkovou šťávou
Tovačovský pstruh v troubě pečený na bylinkách recept ...
Pstruha vykucháme, očistíme, omyjeme v tekoucí vodě, osušíme, prosolíme a pokmínujeme zevnitř i z vnějšku, dovnitř vložíme kousek másla a bylinky, vložíme do pekáče a obložíme zbytkem bylinek, na rybu dáme i zbytek másla a pečeme v troubě asi 20 minut při 180°C.
Podobné recepty jako Tovačovský pstruh v troubě pečený na bylinkách ...
Pstruh na zelenině, v troubě recept
Pstruh, dochucený bylinkami a citronem, se peče na lůžku z barevné zeleniny, jako jsou papriky, cukety, mrkev a rajčata, což nejen zvyšuje jeho chuť, ale také dodává pokrmu atraktivní vzhled. Pečení v troubě zajišťuje, že ryba zůstane šťavnatá.
Podobné recepty jako Pstruh na zelenině, v troubě
Filet z pstruha na fenyklu a pórku recept
Filet z pstruha na fenyklu a pórku je delikátní jídlo, které kombinuje jemnost rybího masa s aromatickými tóny fenyklu a sladkostí pórku. Tato lehká a zdravá varianta rybího pokrmu je ideální volbou pro milovníky jednoduchých, ale chutných receptů.
Podobné recepty jako Filet z pstruha na fenyklu a pórku
Pstruh lososovitý jako studená pochoutka recept
Krok 1: Smícháme sůl s cukrem. Množství musí být tolik, abychom tím pokryli dno pekáčku nebo misky a zbylo na kompletní zasypání filetů. Krok 2: Omyté a osušené maso položíme na sůl, zasypeme kompletně solí a necháme hodinu uležet. Po hodince filety omyjeme ve studené vodě a pořádně osušíme.
Podobné recepty jako Pstruh lososovitý jako studená pochoutka
Pstruhové filetové závitky, plněné smetanovo-žampiónovou omáčkou
Krok 1: Pstruhy očistíme, omyjeme, vykostíme, rozdělíme na filety, pak je prosolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. V hrnku si rozšleháme mouku, smetanu a na hrubo nastrouhaný sýr. Krok 2: Na větší pánvi nebo v hrnci osmažíme na másle pokrájené šalotky, přidáme nakrájené plátky žampiónů, kte
Podobné recepty jako Pstruhové filetové závitky, plněné smetanovo-žampiónovou omáčkou
Pstruží filátka s chutí zázvoru recept
Krok 1: Pstruha očistíme a zpracujeme na filety (je lepší větší pstruh pokud děláme filety). Filety zbavíme případných zbytků kostí (pokud je nutno – použijeme pinzetu) a z obou stran poctivě osolíme. Krok 2: Kořen zázvoru oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle do misky.
Podobné recepty jako Pstruží filátka s chutí zázvoru
Pstruh na cibuli recept
Pstruha vykucháme, očistíme od šupin, odstraníme hlavu. Bohatě rybu osolíme, lehce uvnitř posypeme citronovým pepřem. Cibule rozpůlíme a nakrájíme půlky na hrubší měsíčky. Na pánev dáme rozpustit máslo, do kterého přidáme lžičku oleje. Vložíme cibulové měsíčky a opečeme do sklovata.
Podobné recepty jako Pstruh na cibuli
Pstruží filátka na másle recept
Vykostěná filátka ze pstruha očistíme, pinzetou vybereme případné zbytky kostí a z obou stran posolíme, opepříme a velmi lehce poprášíme hladkou moukou. Do pánve dáme 1 polévkovou lžíci přepuštěného másla, snítku tymiánu a lehce rozehřejeme. Vložíme pstruží filátka kůží dolů.
Podobné recepty jako Pstruží filátka na másle