Krůtí vývar se zeleninou a nudlemi recept
Krok 1: Krůtí křídlo omejeme, dáme do tlakového hrnce s kořením a omytou a očištěnou zeleninou, paprikové stopky, podlejeme cca 1 litrem voda a vaříme cca 30 minut. Masínko musí odpadat od kosti. Krok 2: Vývar přecedíme, zeleninu a koření vyhodíme. Maso obereme a půlku masa si schováme na jindy.
Podobné recepty jako Krůtí vývar se zeleninou a nudlemi
Pečená krůta s nádivkou recept
Pečená krůta, plněná nádivkou z drobů, slaniny a mandlí, je vhodná pro slavnostní příležitosti. Zlatavá kůrčička na povrchu, rozpadající se jemné maso, sklidí úspěch u všech vašich strávníků. Perfektní přílohou je bramborový knedlík a zelí.
Podobné recepty jako Pečená krůta s nádivkou
Jednoduchá pečená krůtí křídla recept
Krok 1: Do pekáčku (nejlépe s víkem) vložíme po obou stranách osolená a mírně opepřená krůtí křídla, navrch je ještě posypeme kmínem a grilovacím kořením.
Podobné recepty jako Jednoduchá pečená krůtí křídla
Krůtí nudlová polévka
Krůtí nudlová polévka - recept: Kořenovou zeleninu očistíme, vložíme do hrnce, přidáme celou oloupanou cibuli, omyté maso, přisypeme koření, vše zalijeme vodou, do které rozdrobíme.
Podobné recepty jako Krůtí nudlová polévka
Kedlubnová polévka III.
Postup přípravy receptu. 1. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme mouku a opražíme. Zalijeme vodou a rozvaříme. Přidáme na silnější nudličky nastrouhané kedlubny a brambory nakrájené na kostky. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a uvaříme do měkka. 2.
Podobné recepty jako Kedlubnová polévka III.
Pikantní krůtí nudličky recept
Suroviny: maso krůtí, omáčka chilli, omáčka sojová, koření kari, olej olivový, sůl. Maso naložíme na několik hodin do marinády, pak osmahneme.
Podobné recepty jako Pikantní krůtí nudličky
Krůtí prsa alá svíčková
Krůtí maso prošpikujeme několika nudličkami slaniny, nebo bůčku a osolíme. V kastrolu rozpustíme zbytek pokrájené slaniny, přidáme kousek másla, nakrájenou cibulku, kořenovou zeleninu, vložíme připravené maso a vše opečeme. Potom podlijeme vínem a vodou, přidáme koření a plátek citronu a pod poklicí
Podobné recepty jako Krůtí prsa alá svíčková
Pečené krůtí prso snadné, ale dobré recept
Marinádou potřeme krůtí prso ze všech stran a necháme přes noc uležet v chladnu. Krok 2: Marinované maso uložíme do pekáčku a zakryjeme ho poklicí nebo alobalem. Krok 3: Pečeme přikryté na 180-200 °C přibližně hodinu a po upečení necháme, stále zakryté, odpočinout 10-15 minut.
Podobné recepty jako Pečené krůtí prso snadné, ale dobré
Krůtí nudličky s bylinkami a smetanou recept
Krůtí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Do misky nalijeme olej, přidáme citronovou šťávu a vsypeme bylinky, nakrájenou lahůdkovou cibulku a nakonec přidáme nakrájené maso a promícháme. Dáme do ledničky alespoň na hodinu uležet. Jak získat a uchovávat citronovou šťávu.
Podobné recepty jako Krůtí nudličky s bylinkami a smetanou
Krůtí sekaná recept
Krok 1: Mrkev očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Krok 2: Česnek oloupeme a rozmačkáme. Krok 3: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 4: Pažitku nasekáme nadrobno. Krok 5: Mleté krůtí maso smícháme s drobně nastrouhanou mrkví, přidáme vejce, rozmačkaný česnek, nakrájenou cibuli a naseka
Podobné recepty jako Krůtí sekaná
Polévka z hlívy ústřičné se zeleninou recept
Na másle zesklovatíme cibuli, přidáme ostatní pokrájenou zeleninu, nožičky hlívy, mletou papriku. Zalijeme vodou, osolíme a vaříme téměř doměkka. Pak přidáme pokrájené hlavičky hlívy a ještě povaříme. Zahustíme instatní jíškou, dle chuti osolíme, opepříme a okořeníme utřeným česnekem a trochou major
Podobné recepty jako Polévka z hlívy ústřičné se zeleninou
Pikantní a jednoduché krůtí maso recept
Krok 1: V kastůlku rozpálíme olej na kterém zprudka osmahneme na plátky nakrájené krůtí maso a to z obou stran. Pak ho vyndáme bokem. Krok 2: Na olej přidáme nakrájený špek, po chvíli cibulku nakrájenou na proužky a vhodíme kuličky nového koření a necháme všechno osmahnout.
Podobné recepty jako Pikantní a jednoduché krůtí maso
Zeleninový salát s teplým krůtím masem recept
Smícháme s olejem, sojovou omáčkou a kořením. Necháme půl hodiny odpočinout. Zeleninu nakrájíme na libovolné kousky, saláty natrháme. Tortillu nakrájíme na tenké proužky a dáme do vyhřáté trouby na cca 5 minut opéct do křupava. Maso dáme na rozpálenou pánvičku se lžíci oleje a opečeme společně s kap
Podobné recepty jako Zeleninový salát s teplým krůtím masem
Krůtí stehno na tymiánu recept
Krok 1: Použijeme jen horní část krůtího stehna, bez spodní paličky, v naší drůbeží speciálce je tato část nazvaná krůtí kýta :o). Maso vykostíme a rozkrojíme na menší kusy. Osolíme a opepříme. Krok 2: Pekáč vymažeme olejem, na dno rozložíme cibuli, stroužky česneku, mrkev a petržel, vše pokrájené n
Podobné recepty jako Krůtí stehno na tymiánu
Pečená krůtí stehna recept
Postup přípravy. Maso vykostíme, slaninu nakrájíme na tenké plátky. Do hluboké pánve položíme slaninu (můžeme dát samozřejmě více - pro vlastní chuť), 3 snítky tymiánu, vykostěné maso (z obou stran trochu osolené, okmínované) a přidáme zbylé snítky tymiánu.
Podobné recepty jako Pečená krůtí stehna
Krůtí stehno podle mne recept
Suroviny: stehno krůtí, cibule, špek, česnek, sůl, kmín celý, voda. Omyté a osušené stehno nasolíme tak, že vetřeme sůl do masa, kůže i pod ni, kam se dostaneme, okmínujeme a necháme při pokojové teplotě vstřebat….
Podobné recepty jako Krůtí stehno podle mne
Krůtí krky na smetaně recept
Postup přípravy. Krok 1: Krůtí krky opláchneme, dáme do hrnce společně se zeleninou a kořením. Zalijeme vodou a slabým varem táhneme 2 - 2,5 hodiny. Pokud použijeme tlakový hrnec ( papiňák ), od doby varu na slabém plameni vaříme 60 minut.
Podobné recepty jako Krůtí krky na smetaně
Krůtí škvarečky recept
Postup přípravy. Krok 1: Jednoduchý jak facka :-) Staženou kůži, sádlo a odřezky nakrájíme na kousky, rozprostřeme na plech, osolíme a vložíme do trouby. Krok 2: Horkovzdušku nastavuju na 200°C. Krok 3: Pečeme podle potřeby, jak kdo má rád škvarky křupavé.
Podobné recepty jako Krůtí škvarečky
Zelňačka z uzeného vývaru a masa recept
Postup přípravy. Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit se solí zvlášť do hrnce. Krok 2: Vývar přivedeme k varu a přidáme zelí i s nálevem. Společně uvaříme s kmínem a solí (s tou opatrně, vývar už bývá dost slaný). Krok 3: Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na másle.
Podobné recepty jako Zelňačka z uzeného vývaru a masa
Kuřecí sádlo jeho zpracování recept
Krok 1: Kuře opláchneme a vytrháme z něj většinu sádla - nejvíce bývá v zadní části trupu. Krok 2: Dáme do kastrůlku, podlijeme lžicí vody a na malém plameni necháme škvařit za občasného míchání. Krok 3: Podle potřeby část tekutého sádla slijeme, zbytek necháme škvařit dál.
Podobné recepty jako Kuřecí sádlo jeho zpracování