Narozeninový dort pro pejska recept
Ten dort vypadá krásně a určitě se inspiruju tím jak je nazdobený jen na korpus nepoužiju toustový chleb, ale směs od animalcake, která je přímo na pečení dortíku pro psy! A pak už jen nazdobím podle vašeho vzoru, jen mozná místo taveňáku použiju tvaroh...
Podobné recepty jako Narozeninový dort pro pejska
Domácí sušené maso Jerky recept
Sušené maso jerky můžete podle receptu poměrně snadno vyrobit v domácích podmínkách. Zvládne to obyčejná sušička potravin. Kvalitní vstupní suroviny zajistí skvělý výsledek. Pokud máte sušené maso rádi, vyzkoušejte. Krok 1: Nejlépe se maso krájí pokud máme maso vytažené z mrazáku, pouze lehce povole
Podobné recepty jako Domácí sušené maso Jerky
Maminčin pajšl
Vnitřnosti dobře omyjeme a zasyrova rozkrájíme s výjimkou jazyka. Na másle osmažíme cibulku, přidáme vnitřnosti, celý rozkrájený citrón (případně také kousek kůry) a dusíme do měkka. Jazyk mezitím uvaříme, schladíme studenou vodou, stáhneme a nakrájíme. Přidáme do udušené směsi, kterou zahustíme sme
Podobné recepty jako Maminčin pajšl
Klasická vánoční štóla
Do mísy dáme mouku, 180 g másla, sůl, citronovou kůru a zbylý cukr. Přidáme kvásek a uhněteme hladké těsto. Přikryjeme a necháme kynout asi 1 hodinu. Vmícháme mandle, citronát, oranžát, sultánky a korintky. Necháme znovu kynout jednu hodinu. Předehřejeme troubu na 200 °C. Z těsta vytvoříme oválný bo
Podobné recepty jako Klasická vánoční štóla
Domácí škvařené sádlo recept
Nic zdravého v tom nehledejte, ale je to chuťovka. Používáme hřbetní sádlo, které je kvalitnější a hlavně chutnější. Díky přidané soli se sádlo krásně roztírá, i když je vychlazené. Výborné na čerstvém chlebě s cibulkou. Krok 1: Sádlo pokrájíme na menší kostky cca 1,5x1,5 cm a dáme do většího hrnce.
Podobné recepty jako Domácí škvařené sádlo
Boloňské špagety podle Evy
Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, česnek a nastrouhanou mrkev, přidáme mleté maso, osolíme a dobře osmahneme, můžeme zasypat hladkou moukou, aby omáčka nebyla příliš řídká. Přidáme rajský protlak, trochu kečupu, přidáme koření na špagety a podle hustoty omáčky doléváme vodou. Důkladně ne
Podobné recepty jako Boloňské špagety podle Evy
Nádivka do kuřete, kachny, husy a vepřové kapsy
Rohlíky nakrájíme na kolečka a zalijeme mlékem. Jak změknou, dáme na kousky nakrájená játra, žaludky, srdíčka a pažitku. Osolíme, přidáme pepř, kmín vajíčka a máslo. Vše zpracujeme a zahustíme strouhankou. Plníme do kuřete, kachny, husy nebo do vepřové kapsy.
Podobné recepty jako Nádivka do kuřete, kachny, husy a vepřové kapsy
Dýňový dip
Dýně se v naší kuchyni nachází zejména na podzim, kdy je její vrchol sezóny. Kromě polévek, dezertů a dlabání na strašáky z ní můžeme připravit také skvělý dip. Upečenou dýni stačí rozmixovat s čerstvým sýrem a dochutit. Krok 1: Dýni dobře omyjeme, rozpůlíme a vydlabeme semínka.
Podobné recepty jako Dýňový dip
Vepřový guláš: nejlepší recept na pravou hospodskou ...
Vepřový guláš patří mezi oblíbená česká jídla, které se vaří nejen v hospodách, ale i doma. Ať už čekáte větší společnost nebo řemeslníky, recept na dobrý guláš z vepřového masa se vám bude hodit. Výhodou vepřového masa je jeho nižší cena, ale i kratší dobra přípravy než u hovězího. Beginning of dia
Podobné recepty jako Vepřový guláš: nejlepší na pravou hospodskou ...
Kulajda se zastřeným vejcem jako od maminky
Kulajda z čerstvých hub je jednou z nejoblíbenějších podzimních polévek. Variant je mnoho, ale každá rodina má tu svou, na kterou nedá dopustit. Vyzkoušejte sváteční verzi s bohatou chutí hub a zastřeným vejcem, na talíři vypadá přímo úchvatně. Houby nakrájíme na silnější plátky a osmažíme na másle
Podobné recepty jako Kulajda se zastřeným vejcem jako od maminky
Kremeš
Dnes pro vás máme jejich přípravu krok za krokem: budete si moci připravit domácí listové těsto a udělat si z něj tyto sladké trubičky. A stejné těsto využijete na lahodný kremeš. Troubu předehřejte na 180 °C. Listové těsto vyválejte na obdélník o rozměru cca 31 x 41 cm, ze kterého vykrájejte 2 stej
Podobné recepty jako Kremeš
Játrová paštika IV.
Játrová paštika IV. Bůček uvaříme v min. množství vody, do které přidáme jednu cibuli, 3 stroužky česneku, kmín, trošku koření na paštiku. Připravíme si plechovou vaničku nebo srnčí hřbet, který vyložíme plátky slaniny. Když je bůček dostatečně měkký, vyndáme ho a na 5 min. vhodíme na kousky nakráje
Podobné recepty jako Játrová paštika IV.
Jablkové knedlíky recept
Každý má svůj oblíbený druh ovocných knedlíků - švestkové nebo meruňkové známe všichni, ale knedlíky ze spařeného těsta plněné kousky jablíček také stojí za zkoušku. Nakonec ochutíme cukrem a skořicí. Krok 1: Z hrubé mouky, vajec, mléka a soli uděláme tužší těsto, které necháme chvilku odpočinout.
Podobné recepty jako Jablkové knedlíky
Prdelačka z jelítka jíšková
Na sádle osmažíme drobně pokrájenou cibuli, kterou zaprášíme hladkou moukou, necháme jí zpěnit a zrůžovět. Jelito vymačkáme ze střívka, promícháme s cibulkovou jíškou a přilijeme vývar. Povaříme, dochutíme solí, pepřem, rozetřeným česnekem a majoránkou. Podáváme s čerstvým pečivem. Do polévky můžeme
Podobné recepty jako Prdelačka z jelítka jíšková
Lečo, jak ho dělám já recept
Pokud nevíte, co z jejich přebytků připravit, určitě nešlápnete vedle, když zvolíte oblíbené maďarské lečo s opečenou klobásou, provoněné mletou paprikou. Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Papriky zbavíme středu a nakrájíme na proužky. Sla
Podobné recepty jako Lečo, jak ho dělám já
Kuřecí restovaná játra recept
Krok 1: Čerstvá játra propereme ve vodě, odřežeme bílé žilky. Můžeme je nechat na větší kousky. Na pánev dáme trochu oleje, olej příliš nerozpalujeme. Přidáme kousky jater a na mírnějším ohni opékáme. Lze udělat i z mražených jater, ale musíme si je dát včas rozmrazit.
Podobné recepty jako Kuřecí restovaná játra
Dršťková z hlívy ústřičné jednoduše recept
Tato dršťkovka je skutečně bez masa a výhradně z hlívy, super zdravé houby, která posiluje imunitu, zvyšuje tvorbu červených krvinek a zpomaluje stárnutí. A to by byla škoda si ji nedat. Hlívu pokrájíme (hlavy můžeme natrhat) na proužky, vložíme do pánve s trochou vody, pokmínujeme a dusíme s podlév
Podobné recepty jako Dršťková z hlívy ústřičné jednoduše
Bramborovo-pórková polévka se sýrem
Díky rozmixovaným bramborám a smetaně je tato polévka pěkně krémová, zároveň v ní ale najdeme kousky pórku a křupavou slaninu, která dodá zajímavý kontrast. Jemnou chuť polévky podtrhne výrazný čedar. Krok 1: Brambory oškrábeme, nakrájíme na kousky a vaříme ve slané vodě asi 30 minut. Mezitím nakráj
Podobné recepty jako Bramborovo-pórková polévka se sýrem
Boloňská omáčka (ragú à la bolognese)
Když se řekne italská kuchyně, mnohým z nás se jako první vybaví boloňská omáčka. Základem je mleté maso, zelenina, rajčatová passata a červené víno. Omáčka se výborně hodí na lasagne nebo na jakýkoliv jiný druh těstovin. Krok 1: Na oleji zvolna smažíme nakrájenou cibuli, nesmí zrůžovět.
Podobné recepty jako Boloňská omáčka (ragú à la bolognese)
Uzená kuřecí stehna z papiňáku
Brambory nakrájíme na silnější půl kolečka, papriku na silnější špalíčky a rajčata překrájíme na polovinu. V hrnci na rozehřátém oleji orestujeme slaninu společně s cibulí a česnekem. Poté přidáme brambory, papriku, provensálské koření, trochu soli a pepře. Zalijeme tekutinou a promícháme.
Podobné recepty jako Uzená kuřecí stehna z papiňáku