Švestky s kakaem recept
Krok 1: Slivky rozpolíme, premiešame s kakaom a cukrom a necháme 24 hodiny stáť. Občas premiešame. Krok 2: Potom uložíme aj so šťavou do fliaš, uzatvoríme a krátko sterilizujeme, len aby chytilo viečko (asi 10 minút). Používame na puding, zmrzlinu aj ako kompót.
Podobné recepty jako Švestky s kakaem
Čokoládová povidla
Tato lahodná povidla spojují skvělou chuť švestek, kakaa a hořké čokolády. Využijeme je při pečení do moučníků, na potření palačinek či lívanců, nebo jako alternativu oříškových pomazánek.
Podobné recepty jako Čokoládová povidla
Koláče s povidlovo-makovou náplní a se švestkami
Upečte rafinovaně lahodné koláče s kombinovanou náplní. Sezóna švestek vrcholí a modré plody jsou lahodné a sladké. V kombinaci s mákem, povidly a sladkou drobenkou vás dostane. Trocha práce navíc vás odmění skvělým moučníkem.
Podobné recepty jako Koláče s povidlovo-makovou náplní a se švestkami
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez míchání - recept: Ovoce rozpůlíme, vypeckujeme, posypeme cukrem, zalijeme octem a uložíme na 12 hodin do chladu. Pak ovoce vložíme do teflonového hrnce a vaříme 4-5.
Podobné recepty jako Švestková povidla bez míchání
Domácí povidla
Domácí povidla - recept: Švestky vypeckovat a dát do předem vymazaného hrnce, promíchat s krystalovým cukrem a octem, zakrýt a nechat přes noc odpočinout. Pak se postaví na
Podobné recepty jako Domácí povidla
Švestková čokoláda recept
Milujete různé sladké pomazánky, ale rádi byste ty kupované nahradili domácími? Překvapivě můžete jednu takovou vyrobit i ze švestek. Rozmixované švestky spolu s kakaem vytvoří lahodnou směs připomínající čokoládovou chuť.
Podobné recepty jako Švestková čokoláda
Domácí povidla ze směsi podzimního ovoce
Do plněných rohlíčků, na koláče i do dalších skvělých moučníků. Domácí povidla se v kuchyni každého milovníka sladkého určitě neztratí. Už jste je někdy zkusili připravit nikoliv jen ze švestek, ale ze směsi hned několika druhů podzimního ovoce? Je to naprostá bomba!
Podobné recepty jako Domácí povidla ze směsi podzimního ovoce
Pečená švestková povidla s badyánem a skořicí
Možností je neskutečně mnoho, ale základem jsou poctivá povidla. Vyzkoušejte je podle následujícího receptu. Předehřejte troubu na 180 °C. Omyjte a vypeckujte švestky, přendejte je na plechy. Rozložte je tam rovnoměrně. Posypte cukrem, stačí troška, pokud jsou sladké. Přidejte skořice a badyán.
Podobné recepty jako Pečená švestková povidla s badyánem a skořicí
Původní švestková povidla recept
Povidla se tradičně využívají do náplní buchet a koláčů ale také třeba k dochucení omáček. Pokud máte na zahradě švestku, neváhejte si z jejích plodů uvařit tato skvělá povidla. Trvá to sice déle a možná se i zapotíme, ale výsledek stojí za to.
Podobné recepty jako Původní švestková povidla
Záviny s vepřovým sádlem
Uděláme bochník, zabalíme ho do alobalu a přes noc necháme v chladničce. Na druhý den ho rozdělíme na 6 dílů, přičemž 2 díly odkrojíme trochu menší. 4 větší díly rozválíme na tenko, natřeme 2 díly makovou, 2 díly ořechovou náplní, stočíme do závinu. 2 menší díly rozválíme do elipsy, natřeme povidly
Podobné recepty jako Záviny s vepřovým sádlem
Hodně rychlá povidla recept
Povidla mají bohatou chuť a výraznou vůni, a jsou oblíbenou součástí české kuchyně, kde se používají například jako náplň do koláčů nebo buchet. Krok 1: Vypeckované švestky s trochou vody rozmixujeme najemno. Krok 2: Ovocnou směs nalijeme do hrnce s nepřilnavým povrchem, dle sladkosti švestek přidám
Podobné recepty jako Hodně rychlá povidla
Pečená švestková povidla recept
Jsou skvělá na smažené bramborové placky, přidaná k pečenému kachnímu prsu, dají se jimi plnit rakouské knedlíky, které se podávají s mákem a šodó. O čem je řeč? Jsou to poctivá švestková povidla, která můžeme jednoduše připravit v troubě.
Podobné recepty jako Pečená švestková povidla
Švestková povidla z povidláku, v troubě pečená
Krok 1: Švestky i s peckami, které nám později pomůže odstranit povidlák. Švestky musí být zdravé, bez plísně či hniloby, ale můžeme použít i švestky již mírně svraskalé, které jsou cukernaté a dodají povidlům výraznější chuť. Krok 2: Hrnec naplněný švestkami přikryjeme poklicí a vložíme do trouby.
Podobné recepty jako Švestková povidla z povidláku, v troubě pečená
Švestková povidla bez míchání... recept
Připravit perfektní povidla je někdy věda. S naším receptem to ovšem hravě zvládnete. Příprava je sice časově náročná, ale výsledkem jsou dokonalé hustá a lahodná povidla připravená tak akorát na to, abyste s nimi plnili buchty.
Podobné recepty jako Švestková povidla bez míchání...
Švestková povidla bez míchání recept
Krok 1: Švestky vložíme do širokého kastrolu, posypeme cukrem, přikryjeme utěrkou a necháme do druhého dne stát v chladu. Krok 2: Na druhý den vaříme na velmi mírné teplotě bez míchání 4-5 hodin. Krok 3: Potom povidla odstavíme, důkladně promícháme a horká lijeme do sklenic. Krok 4: Můžeme přidat šp
Podobné recepty jako Švestková povidla bez míchání
Povidla ze švestek recept
Krok 1: Vyloupané švestky na robotu rozsekáme, dáme do širšího hrnce, přidáme ocet a cukr, promícháme a necháme 24 hodin stát v chladnu. Pak dáme do trouby na spodní mřížku a dusíme na 180°C 4-5 hodin, až se vydusí na 1/2-1/3 objemu a zhoustnou. Občas promíchám. Horké plníme do čistých suchých sklen
Podobné recepty jako Povidla ze švestek
Švestkovo-čokoládová pomazánka /povidla/ recept
Jestliže ochutnáte švestková povidla s čokoládou, určitě si je oblíbíte a nezůstane u jedné lžičky. Mohou směle konkurovat nutelle, použijete je při pečení moučníků nebo na palačinky. Namažte je na opékaný toust a snídani máte hotovou.
Podobné recepty jako Švestkovo-čokoládová pomazánka /povidla/
Pečená švestková povidla s badyánem a skořicí recept ...
Švestky omyjeme, vypeckujeme a rozložíme rovnoměrně na plech. Posypeme cukrem, přidáme badyán, skořici. Předehřejeme troubu spodní i horní ohřev na 180°C, plech vložíme do rozehřáté trouby a pečeme do změknutí švestek asi hodinu. Švestky brzy pustí šťávu a začnou s cukrem karamelizovat.
Podobné recepty jako Pečená švestková povidla s badyánem a skořicí ...
Jemné švestkové knedlíky
Sladké knedlíky patří k oblíbeným tradičním pokrmům naší kuchyně. Můžeme je připravit z různých těst a náplní. V tomto receptu je základem bramborové těsto, do kterého zabalíme celou švestku i s peckou.
Podobné recepty jako Jemné švestkové knedlíky