Bulky na cestu recept
Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 6 dílů a z každého uděláme bulku, kterou uložíme na plech s pečícím papírem nebo fólií. Bulky je možno svrchu naříznout, upečené budou mít hezkou kresbu. Po vykynutí bulky upečeme v dobře vyhřáté troubě (200°C/20-25 minut). Zveřejněno 17. 8. 2017.
Podobné recepty jako Bulky na cestu
Domácí trdelník – vyzkoušejte recept na oblíbenou dobrotu ...
Trdelník už v našich městech a na poutích zdomácněl, a i když není původem český, ale spíš maďarský, oblíbili jsme si ho a přijali za svůj. Ve světě se o něm dokonce píše jako o tradiční české pochoutce :) A protože ceny trdla jsou mnohdy nastavené spíše pro turisty, přinášíme návod, jak si ho můžet
Podobné recepty jako Domácí trdelník – vyzkoušejte na oblíbenou dobrotu ...
Zavařené jídlo na dovolenou
Jídlo na dovolenou uvařte obvyklým způsobem, dejte do zavařovacích sklenic a sterilujte 2 hodiny na 100 °C. I přes dvouhodinové vaření jídlo již dále neměkne (nerozvaří se) a zůstane stejné. Důležité upozornění: do jídla nesmíte dávat mouku, protože by jídlo zkvasilo. Např. guláš, roštěnou... děláme
Podobné recepty jako Zavařené jídlo na dovolenou
Lečo jako polotovar recept
Bohatou úrodu rajčat a paprik můžeme zavařit a díky tomu ji využijeme kdykoliv později během roku. Polotovar z tohoto receptu má výhodu v tom, že lze použít nejen na přípravu leča, ale také kdykoliv, kdy potřebujeme rajčata a papriky. Krok 1: Papriku narežeme na rezance a pridáme narezané paradajky.
Podobné recepty jako Lečo jako polotovar
Tradiční trdelník
Z těsta vyválíme tenkou placku, nařežeme na pásky a obtáčíme jimi kremrolové trubičky či zavařovací sklenice. Trdelník pomažeme vejcem či olejem a obalíme ve skořicovém cukru. Tradiční trdelník pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 8 minut. Po upečení sundáme z trubiček a už si jen pochutnáváme.
Podobné recepty jako Tradiční trdelník
Alsaský šugrut recept
Nechápu ten konec - brambory+ocet, -nevaříš dohromady a v tom se uvaří bez problémů, prosím vysvětli mi to "polopatě". A to Alsasko, to byla jasná provokace, aby se něco hnulo. To je jasný. Čauky.
Podobné recepty jako Alsaský šugrut
Velikonoční jidáše
Nejprve si připravíme kvásek. Droždí necháme vzejít v mléce se lžící cukru. Poté prosejeme do mísy mouku se špetkou soli. Přidáme cukr, žloutky, rozehřáté vlažné máslo a vlijeme vzešlý kvásek. RADA: Velikonoční recepty a speciální tipy! Vypracujeme vláčné těsto, přidáme rozinky nebo mandle.
Podobné recepty jako Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše recept
Kynuté těsto na jidáše je, oproti těstu na mazanec, hutnější. Díky tomu jej lze tvarovat do tradičních velikonočních symbolů, nejčastěji podoby stočeného provazu, připomínající konec zrádného Ježíšova apoštola. Po upečení se pak potírají medem.
Podobné recepty jako Velikonoční jidáše
Hnětynky posvícenská specialita z Prácheňska
Kulaté formičky na hnětynky (u nás prodávané jako formičky na pizzu) vymažeme máslem či olejem a vysypeme hrubou moukou. Lžící do nich opatrně dáme těsto - tak do 1 cm výšky. Při pečení se těsto rovnoměrně rozteče a trochu vyskočí, peče se v troubě předehřáté na cca 150 °C asi půl hodiny.
Podobné recepty jako Hnětynky posvícenská specialita z Prácheňska
SULC...klasický recept, podle starých řeznických norem ...
Sulc je lahůdka, kterou můžete připravit doslova za pár korun. Vstupní suroviny jsou ty z nejlevnějších, co lze použít. Výsledkem vaření je lahůdka, která má díky obsahu kolagenu dokonce blahodárný účinek na klouby. Nožičky rozvaříme doměkka, nejlépe v tlakovém hrnci, kam jsme přidali nové koření, b
Podobné recepty jako SULC...klasický, podle starých řeznických norem ...
Křupavá rajčatová bruschetta
Připravte si chutný předkrm nebo rychlou večeři v toskánském stylu. Zakousněte se do křupavé rajčatové bruschetty, jíž by žádný rodilý Ital nepohrdl! Mutti – To nejlepší z rajčat! Rozpalte troubu na 180 °C. Rozložte na plech plátky bagety a lehce pokapejte olivovým olejem. Pečte v troubě, dokud plát
Podobné recepty jako Křupavá rajčatová bruschetta
Bílková roládka se šlehačkou ( upečená bez žloutků a bez mouky ...
Sladké zarolované rolády nemusí být vždy náročné na přípravu. Důkazem je tato nádherná bílková roláda plná šlehačkového krému s namletými oříšky. Navíc je i bezlepková, takže si na ní mohou pochutnat i ti, co se vyhýbají lepku.
Podobné recepty jako Bílková roládka se šlehačkou ( upečená bez žloutků a bez mouky ...
Vyzkoušejte netradiční dezert: Mechový dort se špenátem a ...
Vyzkoušejte ho sami a překvapte své blízké barevně originálním dezertem „Happy Moss Spinach Cake“! Špenátu v něm se nemusíte bát, dodá dortu barvu, ale chuť má neutrální, takže se ho ani odpůrci listové zeleniny nemusí bát :)
Podobné recepty jako Vyzkoušejte netradiční dezert: Mechový dort se špenátem a ...
Záhorácký závitek recept
Vepřové maso, slanina a zelí - to je kombinace, která nikdy nezklame. Na první pohled úplně obyčejné jídlo, které ale svou chutí mile překvapí. Šťavnatý záhorácký závitek podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovým knedlíkem. Krok 1: Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Česnek oloupeme a
Podobné recepty jako Záhorácký závitek
Italská panacota recept
Jedním z nejoblíbenějších italských dezertů je panna cotta. Italská kuchyně není náročná na přípravu a ani tento recept není výjimkou. Trochu připomíná náš pudink, její chuť je však nesrovnatelně lehčí. Výborně chutná s ovocem, karamelem nebo čokoládou. Krok 1: Želatinu připravíme podle návodu - nec
Podobné recepty jako Italská panacota
Mini Pavlova se šlehačkou recept
Pokud patříte mezi milovníky pusinek, jistě si oblíbíte i dezert Pavlova, nadýchaný jako baletní sukně. Připravuje se z ušlehaných bílků a po upečení je na povrchu křupavý a vevnitř měkký. Se šlehačkou a ovocem tvoří skvělou kombinaci. Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy:
Podobné recepty jako Mini Pavlova se šlehačkou
Znojemská omáčka s vepřovým masem recept
Klasická znojemská pečeně stojí na hovězím mase, ale výborná je také variace z vepřového masa, na které si pochutnají i náročnější strávníci. Hodnocení receptu je 5,0 (103×)
Podobné recepty jako Znojemská omáčka s vepřovým masem
Mechový (špenátový) dort recept
Mechový dort nádherně vypadá a dokonale chutná. Je plný výborného krému ze šlehačky a mascarpone, lehkého ovoce a zdravého špenátu. Originální ozdoba velkých událostí, lahodná tečka za dobrým jídlem a delikatesa ke kávě. Krok 1: Nachystáme formu o průměru 22 cm a dno vyložíme pečicím papírem. Troubu
Podobné recepty jako Mechový (špenátový) dort
Vánočka ze šesti pramenů recept
Krok 1: Nejdříve připravíme kvásek a to z půlky droždí, trochy mléka a lžičky cukru. Ještě před přípravou těsta namočíme rozinky do rumu. Krok 2: Dále všechny suroviny dáme do mísy a přidáme k nim vykynutý kvásek spolu s namočenými rozinkami. Nakonec přidáme rozpuštěné máslo. Krok 3: Vše pak celé vy
Podobné recepty jako Vánočka ze šesti pramenů
Rajský protlak (passata di pomodorro) recept
Rajský protlak v kuchyni upotřebíte po celý rok ve spoustě pokrmů a je tak dobré ho mít stále po ruce. Krok 1: Rajčata omyjeme, překrojíme napůl a lžící odstraníme "vodu" a semínka. Krok 2: Všechna rajčata vložíme do hrnce, podlijeme max. 50 ml vody a za občasného míchání v nezakrytém hrnci rozvařím
Podobné recepty jako Rajský protlak (passata di pomodorro)