Škvarková pomazánka podle Pohlreicha
Škvarková pomazánka podle Pohlreicha je pikantní díky česneku a chilli koření. Na topinky k pivu bude chutnat skvěle. Škvarky umeleme, přidáme hořčici, utřený česnek, nadrobno nakrájené cibulky, špetku soli a chilli. Důkladně promícháme a uložíme do chladna.
Podobné recepty jako Škvarková pomazánka podle Pohlreicha
Kuřecí játra na majoránce
Zajímavá struktura a nevšední chuť stojí za nový pokus :) Vyzkoušejte tuto luxusní úpravu se smetanou, jablky a majoránkou, budete příjemně překvapeni. Játra očistěte a rozdělte na menší kousky. V pánvi na rozpáleném oleji je opečte, počítejte 2–3 minuty z každé strany. Po otočení je osolte a opepře
Podobné recepty jako Kuřecí játra na majoránce
Vynikající koblihy podle Josefa Maršálka
Nadýchané, voňavé a skvělým džemem plněné. To jsou vynikající koblihy podle cukráře Josefa Maršálka. Těstu dejte dostatek času vykynout a na smažení se pečlivě připravte. Odměnou vám budou dokonalé bochánky s typickým bílým proužkem. Krok 1: Mléko a hrubou mouku smícháme s droždím a necháme 30 minut
Podobné recepty jako Vynikající koblihy podle Josefa Maršálka
Podzimní makový koláč z pohankové mouky podle Josefa ...
Známý cukrář Josef Maršálek se s námi tentokrát podělil o recept na bezlepkový makový koláč na plech s citronovou polevou. Jednoduchá příprava a skvělá chuť tento koláč předurčuje k velmi častému rodinnému pečení! Na piškot vyšlehejte vejce a cukr do husté pěny, přidejte smetanu a olej, lehce vmíche
Podobné recepty jako Podzimní makový koláč z pohankové mouky podle Josefa ...
Játrové knedlíčky do polévky recept
Kdo z nás nemiluje poctivé vývary podávané s tradičními játrovými knedlíčky, které se dají připravit různými způsoby. Vyzkoušejte klasický recept našich babiček, ve kterém se knedlíčky vytvarují a zavaří přímo v polévce. Krok 1: Játra zbavíme žilek a rozmixujeme v mixéru. Krok 2: Přidáme vejce, roze
Podobné recepty jako Játrové knedlíčky do polévky
Pomalu pečená krůta s česnekem a citronem
Pečená krůta par excellence, nutno dodat. S vánočním krocanem/krůtou, tou stálicí anglosaských Vánoc, se totiž často dějí neuvěřitelné kejkle. Tenhle postup tak trochu přišel, viděl a zvítězil. Troubu předehřejte na 180 °C. Drůbky z krůty vyjměte a krůtu vně i uvnitř opláchněte a osušte. Odstraňte p
Podobné recepty jako Pomalu pečená krůta s česnekem a citronem
Krémová žampionová polévka
Žampiony jsou jedny z nejoblíbenějších hub používaných v české kuchyni - můžeme je připravit na mnoho způsobů, třeba právě jako chutnou krémovou polévku. Nejenže zasytí, ale navíc je i zdravá - žampiony mají antioxidační účinky, podporují trávení a jsou zdrojem vitamínu B1 a B2.
Podobné recepty jako Krémová žampionová polévka
Rychlá žampionová polévka recept
„Dobrý večer
Podobné recepty jako Rychlá žampionová polévka
Tukožroutská polévka
Zeleninový vývar a rajčata i s nálevem přilijeme do hrnce a polévku ještě dovaříme. Dochutíme solí slabě a pepřem podle chuti. Celerová krémová polévka se… Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty! Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací
Podobné recepty jako Tukožroutská polévka
Prdelačka z jelítka jíšková
Jelito vymačkáme ze střívka, promícháme s cibulkovou jíškou a přilijeme vývar. Povaříme, dochutíme solí, pepřem, rozetřeným česnekem a majoránkou. Podáváme s čerstvým pečivem. Do polévky můžeme přidat vařené kroupy nebo rýži. Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Podobné recepty jako Prdelačka z jelítka jíšková
Krémová žampionová polévka
Žampiony mají velmi jemnou houbovou chuť a krémová polévka z nich je naprosto báječná! Pokud ji chcete mít zdravější, použijte místo smetany rýžové mléko. V hrnci rozehřejte přepuštěné máslo, zpěňte na něm najemno nakrájenou cibulku, asi 5 minut. Přidejte očištěné na plátky nakrájené žampiony se šal
Podobné recepty jako Krémová žampionová polévka
Bílková poleva na perníčky recept
Milujete vánoční perníčky, ale nezdobíte je, protože se vám nedaří poleva? To se letos změní, protože pro vás máme recept na úžasnou bílkovou polevu na perníčky, se kterou se skvěle pracuje. A zvládne ji připravit i začátečník. Krok 1: Bílek vyklepneme do misky a zbavíme ho "poutek".
Podobné recepty jako Bílková poleva na perníčky
Rajská omáčka, která se musí povést
Nejprve z másla a mouky připravíme světlejší jíšku. Za stálého míchání ji zalijeme studenou vodou (metličkou rozmělníme případné hrudky), přidáme koření, sůl a asi 10 minut povaříme. Ke konci vaření přilijeme kečup, ochutíme cukrem a solí a "vylovíme" koření. Podáváme s vařeným hovězím nebo vepřovým
Podobné recepty jako Rajská omáčka, která se musí povést
Staročeská sakrajda – perníkový závin s povidly a ořechy ...
Pravou vánoční atmosféru pomůžou vytvořit i tradiční dobroty. Znáte třeba staročeskou sakrajdu? Tenhle perníkový závin s povidly a ořechy nesměl kdysi chybět na žádném vánočně prostřeném stole. V robotu s hnětačem připravte těsto: mouku prosejte, přidejte sodu, koření a cukr.
Podobné recepty jako Staročeská sakrajda – perníkový závin s povidly a ořechy ...
Salát z kysaného zelí vitaminová bomba
Zelí, pokud je moc kyselé, propláchneme vodou a překrájíme na menší kousky. Jablko, mrkev i česnek jemně nastrouháme. Přidáme zakyslou smetanu a promícháme. Poznámka: zelí je kyselé, mrkev je sladká, česnek dodá říz, jablko všechno spojí a smetana salát zjemní. Salát z kysaného zelí III. Nenechte si
Podobné recepty jako Salát z kysaného zelí vitaminová bomba
Sádlo z trouby bez míchání recept
Krok 1: Na dno dostatečně velkého kastrolu nebo vysokého pekáče nalijeme trochu vody. Sádlo nakrájíme na pravidelné kostičky a vhodíme do připravené nádoby s vodou. Krok 2: Hrnec se sádlem vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C a necháme péct bez přikrývání. Není potřeba míchat.
Podobné recepty jako Sádlo z trouby bez míchání
Kuřecí játra na cibulce pečená v troubě
V nové Cukrfree kuchařce nás zaujal tenhle jednoduchý recept na kuřecí játra na cibulce z trouby. Stačí pár ingrediencí a chvilka času a vykouzlíte zdravou večeři, která je navíc bez cukrů (i těch skrytých). Troubu předehřejte na 175 °C.
Podobné recepty jako Kuřecí játra na cibulce pečená v troubě
Svíčková omáčka
Osmahneš a podliješ horkou vodou, dusíš do změknutí zeleniny. Pak vybereš koření, zeleninu rozmixuješ, přiliješ smetanu nebo šlehačku trochu zahustíš moukou. Dobře povaříš, až omáčka dostane tu správnou konzistenci. Dochutíš solí, cukrem, citronovou šťávou. RADA: Jak na připálenou omáčku?
Podobné recepty jako Svíčková omáčka
Karamelové řezy v oplatce
V kastrůlku se silnějším dnem necháme zkaramelizovat cukr, ve kterém opražíme sekané ořechy. Přidáme rozpušťenou Heru a nakonec Salko. Na mírném ohni vaříme 7 minut. Směs natřeme mezi oplatky (lepší jsou oplatky s hrubší strukturou, směs v nich lépe drží), zatížíme a necháme do druhého dne.
Podobné recepty jako Karamelové řezy v oplatce
Nealkoholický punč s pomerančem a voňavým kořením ...
Horké drinky jsou v zimě velmi oblíbené, ať už máte chuť na svařák, punč, nebo grog. Někdy se ale hodí mít v zásobě nealkoholickou variantu, na které si pochutnáte, a přitom zůstanete střízliví :) Vyzkoušejte výborný punč s pomerančem a voňavým kořením, které ladí s adventní náladou.
Podobné recepty jako Nealkoholický punč s pomerančem a voňavým kořením ...