Španělský ptáček recept
Španělský ptáček patří mezi jídla, která u nás milujeme, ale o jejich původu jsme toho moc neslyšeli. Křehké hovězí, šťavnatá náplň s uzeninou a vajíčkem, silná šťáva z cibulového základu, to je jen část z předností této lahodné omáčky.
Podobné recepty jako Španělský ptáček
Španělský ptáček
Španělský ptáček je velmi známá kuchařská klasika. Plněné masové plátky v omáčce podáváme většinou s rýží, ale hodí se k nim i houskové knedlíky. Vejce uvaříme ve vodě natvrdo a oloupeme je. Pak je nakrájíme na čtvrtky, stejně tak nakrájíme na menší kousky i kyselé okurky, slaninu a párek.
Podobné recepty jako Španělský ptáček
Španělský ptáček
Španělský ptáček podle receptu Romana Vaňka...s menšími úpravami: rozhodně vyzkoušejte, Marcela z blogu Pradobroty si ho velmi oblíbila! Toto typicky české jídlo vaří doma téměř každý a vždy trochu jinak :)
Podobné recepty jako Španělský ptáček
Španělské ptáčky recept
Španělský ptáček patří mezi oblíbené české hotovky. Dušený závitek z roštěnky, naplněný uzeninou, sterilovanou okurkou, párkem a vajíčkem, zalitý omáčkou, nepochází ze Španělska, jak by mohl název působit. Podává se s rýží nebo knedlíky.
Podobné recepty jako Španělské ptáčky
Španělské ptáčky z vepřového
Větší plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek masa položíme plátek špeku, půlku oloupaného vejce, okurku a půlku (čtvrtku-dle velikosti) špekáčku nebo jinou měkkou uzeninu. Náplň pak v plátku masa dobře a pevně zabalíme, zpevníme provázkem.
Podobné recepty jako Španělské ptáčky z vepřového
Rozlítaný španělský ptáček
Také milujete španělského ptáčka? Pokud ano, určitě jste už zkusili jeho rozlítanou variantu. :) A pokud pořád dumáte, co si vařit o víkendech, tento recept vás nezklame. Na tento recept jsem použila vyzrálejší maso od řezníka – přesněji vysoký roštěnec. To, jaké maso použijete, se odrazí na délce p
Podobné recepty jako Rozlítaný španělský ptáček
Španělský ptáček recept
Jak správně smotat španělské ptáčky? V hrnci osmahneme cibuli na tuku, přidáme ptáčky, osmahneme je. Podlijeme vodou a dusíme dokud nejsou měkké. Zveřejněno 2. 8. 2009. Nevyhovuje vám tento recept? Dole máme další podobné recepty. Ohodnotit recept (11 hodnocení) Podělte se o fotky uvařeného receptu!
Podobné recepty jako Španělský ptáček
Španělský ptáček
Namažte je z jedné strany slabší vrstvou hořčice, vychází to asi 1 lžíce na plátek. Na každý kousek masa dejte 1/4 podélně nakrojeného buřtu, 1/4 vejce uvařeného natvrdo, 1/4 nakládané okurky, klínek špeku a měsíček cibule. To celé zamotejte, svažte režnou nití, není potřeba nijak úhledně.
Podobné recepty jako Španělský ptáček
Španělské ptáčky v tlakovém hrnci
V tlakovém hrnci zpěníme pokrájenou cibuli, zaprášíme moukou a uděláme jíšku. Zalijeme vodou a rozšleháme. Přidáme lžíci plnotučné hořčice a trošku pepře. Až se začne omáčka vařit, dáme do ní masox. Zkontrolujeme hustotu, podle potřeby přidáme hladkou mouku rozkvedlanou ve vodě. Podle chuti osolíme.
Podobné recepty jako Španělské ptáčky v tlakovém hrnci
Španělské ptáčky z mletého masa recept
Španělský ptáček je klasický recept z plátků hovězího masa, které jsou naplněné a zamotané. Pokud chcete připravit levnější variantu, zkuste připravit ptáčky z mletého masa. Vznikne skvělý pokrm téměř stejné chuti. Krok 1: Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme trochu vody, vejce a malé množství stro
Podobné recepty jako Španělské ptáčky z mletého masa
Hovězí kližka ala španělský ptáček
Hovězí kližka ala španělský ptáček - recept: Na oleji si společně s jemně pokrájeným špekem osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova. Přidáme na kostky pokrájenou osolenou a opepřenou kližku a
Podobné recepty jako Hovězí kližka ala španělský ptáček
Španělské ptáčky pečené v troubě
Španělské ptáčky pečené v troubě? Žádný problém, stačí jen najít spolehlivý recept. Čeká na vás na Tradičních receptech s dalšími 40 tisíci lahůdek. Dobrou chuť!
Podobné recepty jako Španělské ptáčky pečené v troubě
Hovězí španělské ptáčky 1 recept
Krok 1: Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Z jedné strany potřeme hořčicí. Opatrně zatočíme a provázkem pořádně zavážeme tak, aby se nerozmotaly, případně použijeme párátka. Krok 2: V hrnci necháme zesklovatět cibuli do hněda. Přidáme na ni připravené ptáčky. Podléváme vodou nebo vývarem dle
Podobné recepty jako Hovězí španělské ptáčky 1
Falešný španělský ptáček recept
Také milujete španělské ptáčky? Pokud stále dumáte, co vařit o víkendu, ale nechcete stát půl dne u sporáku, tento recept vás nezklame. Odpadá zdlouhavé pracné plnění a zatáčení masa. Omáčce to na chuti nijak neubere a vy budete sklízet chválu od celé rodiny. Krok 1: Maso nakrájíme na plátky nebo na
Podobné recepty jako Falešný španělský ptáček
Španělské ptáčky z vepřového recept
Španělský ptáček je u nás velmi známý, a dá se říct, i oblíbený pokrm na nedělní oběd. Plátky jemné kýty proložené vajíčkem, slaninou, okurkou a cibulí, společně dochuceno hořčicí. Servírovat můžete s rýží nebo knedlíkem.
Podobné recepty jako Španělské ptáčky z vepřového
Španělský ptáček – Honzova improvizace recept
Jak správně smotat španělské ptáčky? Na pánvičce rozpalte olej a orestujte na drobno nakrájenou cibulku do hněda (přibližřně jako na guláš). Až bude cibulka tmavá, přidejte sladkou papriku, promíchejte a asi po deseti vteřinách přidejte hrnek vařící vody. Pak to všechno dejte do pekáčku na ptáčky.
Podobné recepty jako Španělský ptáček – Honzova improvizace
Španělské ptáčky z pomalého hrnce recept
Jak správně smotat španělské ptáčky? Zbylou uzeninu nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme uzený bok a po chvíli nadrobno nakrájenou cibuli. Mícháme přibližně 5 minut, dokud se cibule nezbarví dozlatova. Přidáme hořčici, podlijeme vývarem.
Podobné recepty jako Španělské ptáčky z pomalého hrnce
Španělský ptáček s rýží recept
Španělský ptáček s rýží a omáčkou je jedním z klasických a oblíbených jídel české kuchyně. Plátky zpravidla hovězího masa jsou plněny vajíčkem, okurkou, špekem a v tomto případě i párkem. Jako příloha je skvělá právě rýže dušená v troubě.
Podobné recepty jako Španělský ptáček s rýží
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou recept
Masové závitky známé jako "Španělské ptáčky" si připravíte snadno. Čím kvalitnější maso, tím lahodnější výsledek. Náplň zvolte klasickou, nebo klidně experimentuje. Smetanovou omáčkou dokážete na závěr doladit celé luxusní jídlo. Krok 1: Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
Podobné recepty jako Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Rozlítaný španělský ptáček z kuřecího masa recept ...
Španělský ptáček je tradičně plněný plátek masa. V tomto receptu však kousky kuřecího masa dusíme se surovinami, které se jinak skrývají v masovém závitku. Vše spolu vytvoří hustou omáčku a podávat můžeme třeba s rýží.
Podobné recepty jako Rozlítaný španělský ptáček z kuřecího masa ...