Kulajda se zastřeným vejcem jako od maminky
Vyzkoušejte sváteční verzi s bohatou chutí hub a zastřeným vejcem, na talíři vypadá přímo úchvatně. Krok 1: Houby nakrájíme na silnější plátky a osmažíme na másle (asi 5 minut). Krok 2: Brambory nakrájíme na kostky 3x3 cm. Krok 3: Do hrnce nalijeme mléko, přidáme do něj stejné množství vody a nasype
Podobné recepty jako Kulajda se zastřeným vejcem jako od maminky
Polský štědrovečerní makovec
Například v Polsku na Vánoce podávají výborný makovec s rozinkami a kandovaným ovocem. Krok 1: Připravíme kvásek. Do vlažného mléka přidáme trochu cukru a rozdrobené droždí. Necháme stát asi 20 minut na teplém místě, dokud kvásek nevzejde. Krok 2: Mezitím utřeme čtyři žloutky se zbytkem cukru.
Podobné recepty jako Polský štědrovečerní makovec
Babiččina rychlá kulajda recept
Sytá smetanová polévka kulajda je známou a klasickou polévkou s houbami a vajíčkem. Voní nejen houbami, ale i koprem, který do ní přidáme až zcela v závěru vaření. Krok 1: Do hrnce s vodou (asi 2 litry) vložíme nakrájené oloupané brambory, nadrobno nakrájenou cibuli, nakrájené houby, kmín a bobkové
Podobné recepty jako Babiččina rychlá kulajda
Rajská omáčka, která se musí povést
Za stálého míchání ji zalijeme studenou vodou (metličkou rozmělníme případné hrudky), přidáme koření, sůl a asi 10 minut povaříme. Ke konci vaření přilijeme kečup, ochutíme cukrem a solí a "vylovíme" koření. Podáváme s vařeným hovězím nebo vepřovým masem a houskovým knedlíkem či s těstovinami. Bubla
Podobné recepty jako Rajská omáčka, která se musí povést
Jihočeská kulajda od maminky
Jihočeská kulajda od maminky - recept: Začneme tím, že si oloupeme a nakrájíme brambory na kostky. Omyté vložíme do hrnce, který do poloviny naplníme vodou. Dáme na plotnu na nejvyšší.
Podobné recepty jako Jihočeská kulajda od maminky
Polská omáčka s vepřovým jazykem recept
Krok 1: Nejprve uvařme jazyky. Do hrnce (já vařila v papiňáku) dáme jazyky, koření, sůl, oloupanou rozpůlenou cibuli a vaříme asi 40-45 minut v papiňáku (v normálním hrnci dobu zdvojnásobíme). Uvařené jazyky vyjmeme, zchladíme ve studené vodě a oloupeme. Krok 2: Rozinky namočíme předem do vody, aby
Podobné recepty jako Polská omáčka s vepřovým jazykem
Pravé louhované bavorské preclíky
Především: jde o zásadní ukázku tzv. louhovaného pečiva, kdy se vykynutý preclík před pečením krátce ponoří do horké lázně ideálně s (potravinářským) louhem, tedy hydroxidem sodným.
Podobné recepty jako Pravé louhované bavorské preclíky
Polské pirohy recept
Typické polské pirohy z nekynutého těsta můžeme připravit s rozličnými náplněmi. Tentokrát je naplníme vepřovým masem, kysaným zelím a hříbky. Můžeme si je dát jen tak, nebo s trochou másla a zakysané smetany. Krok 1: Omyjeme krkovici a dáme ji vařit. Zelí dáme v jiném hrnci vařit také, osolíme a do
Podobné recepty jako Polské pirohy
VIDEO: Kulajda se ztraceným vejcem podle šéfa
Uvařte si tradiční českou polévku v luxusním provedení podle Zdeňka Pohlreicha. Nevařte z vody, ale začněte světlou jíškou a silným kuřecím vývarem. A nepřeslechněte jednu dobrou radu: Od přípravy této polévky nikam neodcházejte, nebo vám uteče!
Podobné recepty jako VIDEO: Kulajda se ztraceným vejcem podle šéfa
Prdelačka recept
Každý, kdo byl někdy na pořádné zabijačce, jistě ochutnal prdelačku neboli zabijačkovou polévku, též zvanou bouřku. Vydatné jídlo ze silného vývaru a krup zasytí a zahřeje. Krok 1: Na kousek sádla dáme najemno nakrájenou cibulku a osmažíme do sklovata. Krok 2: Přidáme 2 stroužky utřeného česneku a z
Podobné recepty jako Prdelačka
Pravá jihočeská kulajda recept
Krok 1: Houby nakrájíme na plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nadrobno nasekáme. Vše podlijeme vývarem, přidáme kmín a vaříme doměkka. Ve smetaně rozmícháme mouku a všleháme ji do polévky. Krátce povaříme. Nakonec vmícháme jemně nasekaný kopr. Do talířů dáme na hniličku uvařen
Podobné recepty jako Pravá jihočeská kulajda
Nejlepší fazolová polévka recept
Krok 1: Fazole den předem opláchnu a namočím. Hrnec s výpekem (tukem) odstavím na později. Krok 2: V momentě, kdy jsou fazole měkké, znovu rozpálím tuk ze špeku a do něj nasypu mouku na jíšku, kterou zahustím polévku. Krok 3: Cca 10 minut nechám polévku probublat. Jakmile se mouka provaří, nastává s
Podobné recepty jako Nejlepší fazolová polévka
PAJŠL-plíčky na smetaně recept
Dobře připravený pajšl je klasikou české kuchyně. Krok 1: Očistěné vnitřnosti dáme vařit do osolené vody. Přidáme všechno koření a vaříme do měkka. Vznikající pěnu po začátku vaření sebereme. Krok 2: Uvařený jazyk vložíme na chvíli do studené vody a oloupeme. Krok 3: Plíčky necháme mírně vychladnout
Podobné recepty jako PAJŠL-plíčky na smetaně
Tvarohový koláč sněhem zdobený (Rákocziho řezy) recept ...
Upečte si s námi výborný vymazlený koláč na plech. Původem je z Maďarska, ale určitě si najde svoje příznivce i u nás. Křehké těsto, tvarohová náplň, meruňková marmeláda a mřížka ze sladkého sněhu z bílků tvoří dokonalý celek. Krok 1: Nejdříve uděláme těsto, všechny suroviny rukou pěkně propracujeme
Podobné recepty jako Tvarohový koláč sněhem zdobený (Rákocziho řezy) ...
Játrové knedlíčky do polévky recept
Kdo z nás nemiluje poctivé vývary podávané s tradičními játrovými knedlíčky, které se dají připravit různými způsoby. Vyzkoušejte klasický recept našich babiček, ve kterém se knedlíčky vytvarují a zavaří přímo v polévce. Krok 1: Játra zbavíme žilek a rozmixujeme v mixéru. Krok 2: Přidáme vejce, roze
Podobné recepty jako Játrové knedlíčky do polévky
Bavorské špecle základní těsto (Spätzle)
Bavorské špecle jsou oblíbenou přílohou, která si nachází své místo i v české kuchyni. Příprava není složitá, nicméně vyžaduje trochu zručnosti. Ale není důvod k obavám, s naším receptem se povedou každému. Krok 1: Ručním šlehačem s hákovými nástavci vymícháme polotuhé těsto. Pokud nemáte šlehač, ta
Podobné recepty jako Bavorské špecle základní těsto (Spätzle)
Lehká uherská pomazánka na chlebíčky recept
Připravte obložené chlebíčky s lahodnou pomazánkou, které budou vítaným pohoštěním a pomohou vám dotáhnout večer k dokonalosti. Krok 1: Salám oloupeme a umeleme či rozsekáme v masovém či sekacím strojku najemno. Krok 2: Změklé máslo a sýr vyšleháme do pěny. Krok 3: Postupně zašleháme tvaroh a mletý
Podobné recepty jako Lehká uherská pomazánka na chlebíčky
Jednoduchý lák na maso k uzení recept
Krok 1: Z převařené a vychladlé vody odebereme asi 2 dl, ve které povaříme asi 10 minut koření, vývar necháme vychladnout. Krok 2: Bůček opracujeme do vzhledných šrůtků, plec i ořech jsem dáme do řeznické síťky a uděláme očka na zavěšení.
Podobné recepty jako Jednoduchý lák na maso k uzení
Výborná rajská omáčka recept
Přestože mnozí považují rajskou omáčku za stálici české kuchyně, její kořeny sahají do Itálie, odkud pocházejí nejlepší rajčata. Někdo jí miluje s masovými kuličkami, jiný s plněnými paprikami, některým chutná jedině s plátkem masa. Krok 1: Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme.
Podobné recepty jako Výborná rajská omáčka
Vynikající koblihy podle Josefa Maršálka
Nadýchané, voňavé a skvělým džemem plněné. To jsou vynikající koblihy podle cukráře Josefa Maršálka. Těstu dejte dostatek času vykynout a na smažení se pečlivě připravte. Odměnou vám budou dokonalé bochánky s typickým bílým proužkem.
Podobné recepty jako Vynikající koblihy podle Josefa Maršálka