Kuřecí játra na majoránce
Játra jsou druh masa, ke kterému mnoho lidí chová jisté předsudky, většinou způsobené zážitky ze školních jídelen. Ale je to škoda. Zajímavá struktura a nevšední chuť stojí za nový pokus :) Vyzkoušejte tuto luxusní úpravu se smetanou, jablky a majoránkou, budete příjemně překvapeni. Játra očistěte a
Podobné recepty jako Kuřecí játra na majoránce
Zapečené těstoviny se šunkou a sýrem podle Pohlreicha ...
Křupavé opečené těstoviny a šunka s horkým rozteklým sýrem jsou stálice zimních večerů. Česká variace amerického národního pokrmu mac’n’cheese, tedy zapečených makaronů se sýrem, je perfektní ukázkou hřejivého rodinného jídla z jednoho pekáče. Zatímco Američané je jedí jako přílohu, nám vystačí boha
Podobné recepty jako Zapečené těstoviny se šunkou a sýrem podle Pohlreicha ...
Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha
Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha - recept: Čočku nasypte do hrnce a zalijte studenou vodou tak, aby byla zrnka ponořená. Přidejte jeden oloupaný stroužek česneku a polovinu petržele, opepřete a
Podobné recepty jako Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha
Pravý ruský boršč podle receptu Zdeňka Pohlreicha ...
Maso zalijte dostatečným množstvím studené vody (asi 2,5 l), přidejte nové koření, pepř a bobkový list, osolte a přiveďte k varu. Přiklopte, stáhněte teplotu na minimum a nechte pobublávat asi 2 hodiny. Průběžně sbírejte pěnu, která se utvoří na hladině.
Podobné recepty jako Pravý ruský boršč podleu Zdeňka Pohlreicha ...
Vepřový guláš jak to dělam já recept
Krok 1: Nakrájíme cibuli nahrubo, zpěníme, přidáme nakrájene maso na kostky, přidáme koření a orestujeme. Krok 2: Přidáme vodu a vaříme do změknutí masa. Krok 3: Před dokončením přidáme masox, chvíli povaříme a pak zahustíme jíškou. Podáváme s kynutým knedlíkem nebo rýží.
Podobné recepty jako Vepřový guláš jak to dělam já
Jemné knedlíky s ovocem podle Zdeňka Pohlreicha recept ...
Takové jsou jemné knedlíky plněné ovocem, dle receptu jedné z největších českých kuchařských hvězd - Zdeňka Pohlreicha. Během chvíle vykouzlí toto skvělé sladké jídlo, po kterém se jen zapráší, i úplní začátečníci. Krok 1: Všechny ingredience smícháme a vypracujeme v jemné těsto, které necháme 30 mi
Podobné recepty jako Jemné knedlíky s ovocem podle Zdeňka Pohlreicha ...
Italský citrónový koláč recept
Tento recept je z knihy Zdeňka Pohlreicha a i když je surovinama docela náročný, vyplatí se ochutnat. Citrónová náplň je něco neuvěřitelně vynikajícího. Měla jsem toho dvě formy a koláč byl okamžitě pryč. Zapomněla jsem vyfotit řez koláče, tak přidávám jednu fotku přímo z knihy. Nevyhovuje vám tento
Podobné recepty jako Italský citrónový koláč
Pohlreichova pórková polévka
Pohlreichova pórková polévka - recept: Jemně nakrájený pórek osmažíme dozlatova na másle, vmícháme mouku, opražíme, zalijeme vývarem a vínem a 20 minut povaříme. Ochutíme solí, pepřem,
Podobné recepty jako Pohlreichova pórková polévka
Focaccia se sušenými rajčaty a oreganem podle Pohlreicha ...
Sušená rajčata sceďte (olej uchovejte) a nakrájejte je nahrubo. Mouku, vodu, rozdrobené droždí a olivový olej dejte do mísy robotu s nástavcem hnětací hák a vypracujte hladké nelepivé těsto. Vmíchejte do něj pokrájená rajčata, oregano a špetku soli. Mísu zakryjte čistou utěrkou a nechte kynout na te
Podobné recepty jako Focaccia se sušenými rajčaty a oreganem podle Pohlreicha ...
Holandská omáčka
Základem holandské omáčky jsou máslo a žloutky dochucené pepřem a citronovou šťávou. Navzdory názvu se omáčka uplatňuje především ve francouzské kuchyni. Nejčastěji se podává k rybám a mořským plodům, ale zrovna tak si ji můžete dopřát třeba k drůbežímu masu nebo zelenině.
Podobné recepty jako Holandská omáčka
Tymiánová křidýlka podle Pohlreicha recept
Smícháme olej, sójovou omáčku, česnek, citronovou šťávu, sůl a pepř. Nakonec přimícháme nadrobno nakrájené bylinky. Křidýlka omyjeme, osušíme a na několika místech ostrým nožem nařízneme. Křidýlka dobře obalíme marinádou a zakryté je necháme v chladu odležet, nejlépe do druhého dne. Před grilováním
Podobné recepty jako Tymiánová křidýlka podle Pohlreicha
Alsaský cibulový koláč
Pro Alsasko je typický právě tento cibulový se sýrem. Jak na něj, vám ukáže šéf Zdeněk Pohlreich. Do mísy nasypte hladkou mouku, sůl, droždí, nalijte vodu a olivový olej a vypracujte těsto. Přikryjte ho fólií a nechte hodinu kynout v lednici. Mezitím rozehřejte pánev a orestujte na ní nakrájenou sla
Podobné recepty jako Alsaský cibulový koláč
Hrášková polévka podle Pohlreicha recept
Hrášková polévka podle Pohlreicha Jednoduchou hráškovou polévku s krásnou svěží barvou mají rádi nejen dospělí, ale oblíbí si ji také děti. Nejlepší je z mladého a čerstvého hrášku, ale uvařit ji můžeme i z mraženého.
Podobné recepty jako Hrášková polévka podle Pohlreicha
VIDEO: Kulajda se ztraceným vejcem podle šéfa
Uvařte si tradiční českou polévku v luxusním provedení podle Zdeňka Pohlreicha. Nevařte z vody, ale začněte světlou jíškou a silným kuřecím vývarem. A nepřeslechněte jednu dobrou radu: Od přípravy této polévky nikam neodcházejte, nebo vám uteče!
Podobné recepty jako VIDEO: Kulajda se ztraceným vejcem podle šéfa
Limoncello podle Itala recept
Je třeba odříznout skutečně jen kůru, pokud bychom sloupli i bílou část, bylo by limoncello hořké. Škrabkou na brambory to však jde velmi dobře. Jeden citron poté zcela zbavíme bílé části a nakrájíme na osminky. Ty spolu s kůrou vložíme do velké sklenice se širokým hrdlem.
Podobné recepty jako Limoncello podle Itala
Pečená pražma se zeleninovým kapunati
Kapunati je tradiční zeleninová příloha z Malty, jejíž výjimečnou chuť podtrhnou olivy a kapary. Skvěle se hodí k čerstvé rybě, ale i ke grilovanému steaku. Čerstvou rybu opláchněte, vyčistěte břišní dutinu a zbavte žaber. Zkontrolujte a případně dočistěte šupiny. Rybu na hřbetě prořízněte až k páte
Podobné recepty jako Pečená pražma se zeleninovým kapunati
Domácí tatarka recept
Do misky dáme smetanu, hořčici, sůl, pepř a nadrobno nastrouhanou okurku. Necháme alespoň dvě hodiny odležet, podáváme k hranolkům.
Podobné recepty jako Domácí tatarka
Hovězí líčka dušená v kořenové zelenině s červeným vínem recept ...
Krok 1: Hovězí líčka prudce z obou stran opečeme v hrnci na rozpáleném sádle a podlijeme červeným vínem, přidáme na větší kusy nakrájenou zeleninu, nové koření a bobkový list. Krok 2: Lehce promícháme, osolíme, opepříme a necháme na malém plameni tzv. táhnout pod pokličkou, dokud není maso „luxusně
Podobné recepty jako Hovězí líčka dušená v kořenové zelenině s červeným vínem ...