Králík na víně recept
Krok 1: Králíka osolíme, opepříme, obložíme kořenovou zeleninou a kořením, zakapeme olejem a červeným vínem. Krok 2: Necháme odležet v chladu cca 10 hodin. Krok 3: Králíka vyjmeme. Zeleninu s kořením a celou skořicí orestujeme na oleji, přidáme cukr a protlak. Krok 4: Restujeme, dokud cukr nezkarame
Podobné recepty jako Králík na víně
Králík na víně s provensálským kořením recept
Krok 1: Maso opláchneme, osolíme, potřeme hořčicí a dáme do pekáče. Posypeme česnekem, provensálským kořením a podlijeme vínem. Na maso poklademe slaninu, jestli je libová, můžeme přidat ještě máslo. Pekáč přikryjeme a vložíme do předem vyhřátě trouby na 200 °C . Po patnácti minutách pečeme na 150°C
Podobné recepty jako Králík na víně s provensálským kořením
Králík na víně
Králík na víně - recept: Omyté porce králíka potřeme solí a pepřem. Na rozehřátém oleji maso opečeme, přidáme majoránku, bobkový list, podlijeme vínem a vývarem. Dusíme pod
Podobné recepty jako Králík na víně
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Králičí maso je velmi chutné a jemné. Aby nebylo příliš suché, prošpikujeme ho slaninou, a pro výbornou chuť přidáme česnek a rozmarýn. Maso podáváme s chutnou šťávou dochucenou bílým vínem. Krok 1: Králičí stehna protkneme slaninou a kousky česneku (bez zeleného klíčku uvnitř), osolíme a opepříme.
Podobné recepty jako Králík na rozmarýnu a bílém víně
Králík na víně a česneku recept
Krok 1: Králíka si umyjeme a naporcujeme. Krok 2: Připravíme marinádu, česnek očistíme a nakrájíme na plátky. Krok 3: Do připravené marinády a česneku naložíme porce králíka, uložíme do lednice na 24-48 hodin.
Podobné recepty jako Králík na víně a česneku
Králík dušený na červeném víně
Připečené kousky na dně odškrabujte a promíchávejte s omáčkou. Přelijte ji přes králíka, posypte ho bylinkami a zbylými stroužky česneku (v celku). Přiklopte a vložte do předehřáté trouby na 45 minut. Jakmile králík změkne, sejměte víko, zvyšte teplotu na 230 °C a pečte králíka ještě 25 minut, až om
Podobné recepty jako Králík dušený na červeném víně
Králík na víně se smetanou a játry
Krok 1: Porce králíka prošpikujeme částí slaniny, osolíme a opepříme a necháme 2 hodiny odležet (nebo přes noc). Krok 2: Na zbytku nakrájené slaniny osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme máslo a porce králíka opečeme. Přidáme bobkové listy, pepř a nové koření.
Podobné recepty jako Králík na víně se smetanou a játry
Králík s cibulovou omáčkou na víně recept
Pokud je potřeba, přidáme malinko tuku a přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, orestujeme a přihodíme na kolečka nakrájené cibule. Osolíme, přidáme všechno koření včetně čerstvých bylinek a restujeme na mírnějším plameni cca 10 minut. Poté podlijeme vínem a necháme částečně odpařit.
Podobné recepty jako Králík s cibulovou omáčkou na víně
Kančí kýta na víně v šípkové omáčce
Do většího pekáče si necháme rozpustit máslo, přidáme cibuli a smažíme dozlatova. Maso (ideální na dva kusy okolo cca 650 g) vložíme na cibulku a restujeme ze všech stran asi 10 minut. Přidáme kořenovou zeleninu, koření a lehce podlijeme vodou. Necháme zavařit a vypnem.
Podobné recepty jako Kančí kýta na víně v šípkové omáčce
Králík na červeném víně recept
Krok 1: Králíka naporcujeme, osolíme, opaprikujeme a prudce opečeme na oleji. Krok 2: Vodu, víno, rozinky, bobkový list, pepř, masox a feferonku (chilli) povaříme. Opečeného králíka dáme do pekáčku, zalijeme zálivkou a přidáme cibuli zpěněnou na másle, do které vmícháme mouku. Krok 3: Zakryjeme pokl
Podobné recepty jako Králík na červeném víně
Králík na víně s vepř. masem recept
Cibuli nakrájenou na kolečka, položíme na pekáč, na ni položíme králíka a okolo něj vepřové maso. Mezi maso vložíme pár bobkových listů, králíka osolíme, opepříme, položíme na něj česnek, kdo má rád - nakmínuje, podlijeme vývarem, červeným vínem a trochu pokapeme olejem nebo máslem.
Podobné recepty jako Králík na víně s vepř. masem
Pečený králík s dýní na víně recept
Králíka potřeme olejem, dáme do pekáče a posypeme solí, pepřem, jalovcem, tymiánem a hřebíčkem. Přidáme brambory, které okmínujeme a vše zasypeme nakrájeným česnekem a bílou cibulí. Podlijeme cca 1 decí červeného vína a 1 decí vody.
Podobné recepty jako Pečený králík s dýní na víně
Králičí stehýnka na červeném víně recept
Vložíme skořici a badyán, česnek utřený se solí, přilijeme víno a uvedeme k varu. Na co nejmenší teplotě necháme probublávat asi hodinu. Odstraníme koření a omáčku rozmixujeme ponorným mixérem nebo propasírujeme. Na závěr v ní necháme rozpustit lžíci másla a dochutíme solí a pepřem.
Podobné recepty jako Králičí stehýnka na červeném víně
Králík na víně a rajčatech recept
Krok 1: Očištěného králíka omyjte a rozdělte na porce. Maso prošpikujte kousky anglické slaniny, osolte a opepřete. V pekáči rozehřejte olej, přisypejte na něj nadrobno nakrájenou cibuli a přidejte porce králíka, které ze všech stran zprudka opečete. Krok 2: Králíčí maso mírně podlijte vodou, vložte
Podobné recepty jako Králík na víně a rajčatech
Králík na houbách, zázvoru a víně recept
Krok 1: Králíka prošpikujeme slaninou, osolíme, posypeme zázvorem. Krok 2: Do pekáče nalijeme trošinku oleje a dáme na ně králíka. Troubu předehřejeme na maximum a vložíme do ní pekáč s králíkem. Během zhruba 7-10 minut teplotu ubereme na cca 200 stupňů, pekáč přiklopíme. Krok 3: Ve zhruba 2 dcl vod
Podobné recepty jako Králík na houbách, zázvoru a víně
Pečený králík na koriandru, slanině a červeném víně recept ...
Krok 1: Stehna prošpikujeme slaninou a zbytek pokrájíme na kostičky. Krok 2: Poklademe do pekáčku se zbytkem ingrediencí. Krok 3: Podlijeme vínem, jen deckou, zbytkem budeme podlívat při pečení. Krok 4: Přiklopíme a pečeme na 180°C do změknutí, podléváme zbytkem vína a pak vodou.
Podobné recepty jako Pečený králík na koriandru, slanině a červeném víně ...
Králík na šalvěji, víně a zelenině recept
Krok 1: V hluboké pánvi nebo kastrolu rozehřejeme olej a králíka zprudka opečeme. Krok 2: Osolíme ho, opepříme a dáme stranou. Do pánve vložíme nakrájenou zeleninu, také restujeme, vrátíme do ní maso, přilijeme víno a necháme ho prudkým varem odpařit. Krok 3: Podlijeme vývarem, vložíme šalvěj, přikr
Podobné recepty jako Králík na šalvěji, víně a zelenině
Králík na zelenině a víně recept
Podlejeme vínom a zakryté dusíme v rúre pri 180°C asi 50 minút. Krok 3: Potom odkryjeme a zapečieme ešte 10 minút. Mäso vyberieme a udržiavame v teple. Šalviu a bobkový list odstránime. Krok 4: Na omáčku orestujeme narezanú cibuľu, pridáme celý výpek aj so zeleninou z králika a paradajkové pyré a 10
Podobné recepty jako Králík na zelenině a víně
Pečený králík na česneku, víně a čerstvé majoránce recept ...
Krok 1: Maso omyjeme, osušíme, prošpikujeme klínky slaniny. Krok 2: Jednu palici česneku oloupeme a utřeme, druhou přepůlíme a dáme do pekáče. Krok 3: Do misky si dáme víno, utřený česnek, lístky čerstvé majoránky a sladkou červenou uzenou papriku. Vše řádně promícháme. Krok 4: Zytek slaniny nakrájí
Podobné recepty jako Pečený králík na česneku, víně a čerstvé majoránce ...
Karbanátky recept
Karbanátky jsou tradiční českou klasikou z mletého masa a dají se připravit v mnoha různých variantách. Od tohoto receptu nečekejte žádné objevné novoty, ale připravte podle něj poctivý šťavnatý karbanátek jako od babičky.
Podobné recepty jako Karbanátky