Pajšl - plíčky na smetaně
Pajšl, známý také jako plíčky na smetaně, je pokrm, který efektivně využívá vnitřnosti. Je oblíbený nejen mezi milovníky této suroviny, ale dokáže zaujmout i ty, kteří s vn...
Velikonoční pajšl neboli kořínek s kyselou smetanou
Velikonoční pajšl, známý také jako kořínek, je tradiční jarní pokrm, který se na sváteční stůl obvykle připravuje z kůzlečího a jehněčího masa. Toto jídlo je oblíbené pro s...
Plíčky na smetaně (pajšl)
Plíčky na smetaně, známé také jako pajšl, se připravují z očištěných plic a vnitřností, které se nejprve namáčejí ve studené vodě minimálně na jednu hodinu, ideálně však přes noc. Pokud s...
Pajšl - nepajšl
Pajšl - nepajšl je tradiční pokrm připravovaný z očištěných drůbežích skeletů, jater, srdcí a žaludků, které se vaří v osolené vodě spolu s novým kořením, bobkovým listem a pep...
Svíčková na smetaně s žemlovým knedlíkem
Svíčková na smetaně s žemlovým knedlíkem je tradiční české jídlo, které se těší velké oblibě v mnoha restauracích. Její lahodná omáčka a křehké maso vytvářejí dokonalou kombi...
Vepřové plíčky na smetaně
Vepřové plíčky na smetaně jsou pokrm, který vyvolává silné názory – buď milovníci vnitřností, nebo jejich odpůrci. Tento recept se zaměřuje na přípravu plíček, které jsou krátce vařeny...
Plíčky na smetaně s hrubozrnnou hořčicí
Plíčky na smetaně s hrubozrnnou hořčicí je pokrm, který se vyznačuje jemnou chutí a bohatou smetanovou omáčkou. Nejprve se plíčky důkladně očistí a opláchnou. Poté se vaří s cibulí a koření...
Pajšl ze srdíček
Pajšl ze srdíček je pokrm, který začíná pečlivým očištěním a rozkrajováním srdíček. Ty se následně vaří v tlakovém hrnci s aromatickým kořením a bujónem po dobu přibližně 45 minut. K příp...