Pekingské zelí na špeku s uzeným masem
Výborné zelí se špekem a uzeným masem můžete udělat i podle tohoto receptu, z hlávky pekingského zelí. Základ ze špeku a cibule dodá zelí skvělou chuť, kterou doplní předem uvařený kousek uzeného masa. Jako příloha se nejlépe hodí brambory.
Podobné recepty jako Pekingské zelí na špeku s uzeným masem
Pečené zelí recept
Krok 1: Nakrájené zelí spaříme vroucí vodou a necháme vychladit. Krok 2: Z mléka, mouky a vajec vymícháme těsto - bude o něco hustější, než na palačinky. Přidáme vychladlé zelí a dosolíme podle chuti. Krok 3: Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem. Musí být slabá vrstva - já mám plech 32/42
Podobné recepty jako Pečené zelí
Kvašené zelí
Nakrouhané zelí naplníme do sklenic a při pokojové teplotě necháme kvasit, dokud nejsme spokojeni s jeho chutí. Krok 1: Najemno nakrájené zelí přidáme do misky s vodou a 2 hrstmi mořské soli. Necháme 2 hodiny odležet. Mezi tím si připravíme lahůdkovou cibulku. Nakrájíme ji na dílky 4 cm z pevné část
Podobné recepty jako Kvašené zelí
Zapečené špičaté zelí s černou čočkou a uzeným sýrem ...
Drobná černá čočka působí na pohled jako kaviár, zelí získá zapečením neobyčejně lahodnou, sladkou chuť. Opravdu nevšední recept, který uchvátí jak milovníky prosté stravy, tak inovativní kuchaře, okouzlené novou skandinávskou kuchyní. Je to zajímavé bezmasé hlavní jídlo, ale zafunguje i jako příloh
Podobné recepty jako Zapečené špičaté zelí s černou čočkou a uzeným sýrem ...
Špičaté zelí pečené na cedrovém prkénku s krustou ze sýra ...
Špičaté zelí nakrájejte na plátky tloušťky prstu a položte je na cedrová prkénka. Plátky zelí potřete sýrovou směsí a v nepřímém žáru grilovací komory připravujte asi 35 minut při 120 °C.
Podobné recepty jako Špičaté zelí pečené na cedrovém prkénku s krustou ze sýra ...
Zapečené zelí s vepřovým masem
Zapečené zelí s vepřovým masem - recept: Celou hlávku zelí uvaříme ve slané vodě. Cibuli nakrájíme, zpěníme na oleji a přidáme nakrájené uvařené zelí, maso na kostky a osmažíme. Přendáme do.
Podobné recepty jako Zapečené zelí s vepřovým masem
Dušené zelí mojí babičky
Dušené zelí má v české kuchyni nezastupitelné místo - jedná se o oblíbenou přílohu především k masu a houskovým či bramborovým knedlíkům. Vyznačuje se sladkokyselou chutí a je výborným zdrojem vitaminu C. Zelí slijeme, necháme okapat a rozkrájíme. Zalijeme vodou přidáme kmín a dusíme do poloměkka.
Podobné recepty jako Dušené zelí mojí babičky
Dušené bílé zelí
Dušené bílé zelí je plné vitamínů a skvěle se hodí především jako příloha ke klasickým českým pokrmům. Připravované na husím sádle spolu s cibulkou chutná prostě báječně. Hlávku rozčtvrťte, vykrojte košťál a pokrájejte na jemno. Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky.
Podobné recepty jako Dušené bílé zelí
Pečené česnekové zelí recept
Krok 1: Menší hlávku zelí nakrájíme na kolečka o tloušťce asi 1 cm. Pečící papír potřeme olejem, rozložíme na něj zelí. Potřeme je olejem, do kterého jsme protlačili česnek. Osolíme, opepříme. Krok 2: Pečeme při 180-200°C, dokud zelí nezměkne. Podáváme jako přílohu nebo jen tak.
Podobné recepty jako Pečené česnekové zelí
Pečínka z divočáka se zelím a jeřábem
Ochutnejte šťavnatou a aromatickou pečínku z divočáka podávanou s kelozelem a jablky. Kelozel je vynikající díky tomu, že kombinuje to nejlepší ze zelí a kapusty. Sladká jablka a natrpklý jeřáb jeho chuť skvěle doplňují.
Podobné recepty jako Pečínka z divočáka se zelím a jeřábem
Dušené zelí česko-italské hospodyně
Dušené zelí česko-italské hospodyně - recept: Ze zelí odstraníme vrstvu vnějších listů, rozkrojíme, vykrojíme košťál a nakrájíme na proužky. V hrnci rozehřejeme 2-3 lžice oleje a orestujeme.
Podobné recepty jako Dušené zelí česko-italské hospodyně
Zelí zapečené s jáhlami recept
Krok 1: Pšeno (jáhly) prelejeme horúcou vodou a scedíme. Krok 2: Kapustu nakrájame na rezance. Do vymasteného pekáčika dávame vrstvu pšena, na ňu vrstvu kapusty a striedame do vyčerpania surovín. Krok 3: Zalejeme osladeným mliekom.
Podobné recepty jako Zelí zapečené s jáhlami
Bůček pečený na zelí
Bůček pečený na zelí - recept: Na kostičky nakrájený kousek špeku osmažíme, přidáme zelí, masox a krátce podusíme. Dáme na plech rovnoměrnou vrstvu zelí a poklademe osolenými plátky
Podobné recepty jako Bůček pečený na zelí
Placky z kysaného zelí
Kysané zelí je u nás tradiční surovinou. Skvělé je jak samotné na vidličku, tak i třeba jako základ na křupavé placky. Ty připravíme jednoduchým smícháním všech surovin a usmažením na olej nebo také na sádle. Krok 1: Kysané zelí necháme lehce okapat a podle potřeby jej pokrájíme na menší kousky.
Podobné recepty jako Placky z kysaného zelí
Červené zelí II.
Pokrájené zelí dáme do kastrolu společně s jablky, cibulí, cukrem, octem, sádlem, solí a pepřem. Dobře promícháme, přilijeme vodu a přivedeme do varu. Oheň zmírníme, zelí přikryjeme a dusíme asi hodinu za občasného míchání. Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Podobné recepty jako Červené zelí II.
Špekové knedlíky se zelím a cibulkou
Můžeme je podávat s dušeným červeným zelím a smaženou cibulkou. Skvěle chutnají a navíc při jejich přípravě zužitkujeme starší pečivo. Krok 1: Nejdříve připravíme knedlíky. Pečivo nakrájíme na malé kostičky. Špek nakrájíme nadrobno a necháme v pánvi rozpustit. Přidáme kousky pečiva a ze všech stran
Podobné recepty jako Špekové knedlíky se zelím a cibulkou
Celerové zelí k uzenému nebo pečenému masu recept ...
Krok 1: Celer nastrouháme na hrubším struhadle a zastříkneme citronovou šťávou. Podlijeme vodou, ale jen pod povrch celeru. Osolíme a přidáme kmín. Vaříme 8-10 minut. Krok 2: Mezitím nakrájíme cibuli a bůček na kostičky. Je li bůček moc libový, přimastíme sádlem a dáme roztopit. Přisypeme cibuli a s
Podobné recepty jako Celerové zelí k uzenému nebo pečenému masu ...
Balíčky z pekingského zelí s barevnou náplní
Balíčky z pekingského zelí s barevnou náplní Kousek exotiky může být u vás doma jednoduše díky těmto závitkům z pekingského zelí. Závitky z listů jsou plněny směsí mletého kuřecího masa a zeleniny.
Podobné recepty jako Balíčky z pekingského zelí s barevnou náplní
Špekáčky na kyselém zelí a pivu (bez kečupu) recept
Špekáčky na kyselém zelí a pivu (bez kečupu) Lehká večeře nebo svačina, nenáročná na přípravu a ze surovin, které většinou míváme doma. Jen je potřeba použít méněstupňové pivo, protože po 12° by byl pokrm nahořklý.
Podobné recepty jako Špekáčky na kyselém zelí a pivu (bez kečupu)
Zelňáky z čerstvého zelí recept
Čerstvé zelí jemně nakrouháme a vmícháme do těsta. Před smažením vmícháme kypřící prášek do pečiva. Naběračkou tvoříme placky na větší pánev a smažíme z obou stran na olivovém oleji do růžova (na titanové pánvi stačí jen kápnout olej pod placky).
Podobné recepty jako Zelňáky z čerstvého zelí