Patizon rychle a chutně
Oloupaný, vydlabaný patizon pokrájíme na slabší hranolky, které dáme do rozpálené pánve s trochou tuku osmažit zprudka lehce dozlatova, za občasného promíchání. Během smažení patizon dle chuti dochutíme pepřem, kmínem nebo tymiánovými lístky.
Podobné recepty jako Patizon rychle a chutně
Křupavý patizon z trouby recept
Obalovaná a smažená zelenina je všeobecně velice oblíbená. Místo smažení však poslední dobou získává na oblibě zdravější pečení v troubě. Plátky měkkého šťavnatého patizonu ukryté v křupavém trojobalu vylepšeném sýrem si zamilujete! Patizon nakrájíme na cca 1 cm silné plátky, oloupeme a vykrojíme vn
Podobné recepty jako Křupavý patizon z trouby
Restovaný patizon recept
Restovaný patizon je jednoduché a chutné jídlo, které vyniká svou jemnou chutí a křupavou texturou. Rychlá příprava z něj dělá skvělou volbu pro lehký oběd nebo večeři. Jemně ochucený bylinkami, nebo kořením, přinese na talíř chuť léta.
Podobné recepty jako Restovaný patizon
Patizonové karbanátky pečené v troubě (vhodné i pro bezlepkovou ...
Patizon oloupeme a nastrouháme nahrubo. Přidáme tvrdý sýr, taktéž nastrouhaný nahrubo. Promícháme, do směsi rozklepneme 2 vajíčka a přidáme 4 stroužky prolisovaného česneku. Osolíme, opepříme. Zahustíme moukou.
Podobné recepty jako Patizonové karbanátky pečené v troubě (vhodné i pro bezlepkovou ...
Patizoňáčky bramboráky z patizonu
Očištěný patizon nastrouháme. Můžeme strouhat na jemném i hrubém struhadle, ale nejlepší je nastrouhat půl na půl. K patizonu přidáme jemně pokrájenou uzeninu, nastrouhaný česnek, vejce, sůl, pepř a bylinky dle chuti. Vše dobře promícháme a pak směs zahustíme trochou mouky (lze použít i strouhanku)
Podobné recepty jako Patizoňáčky bramboráky z patizonu
Dušené patizonové zelí
Řádně očištěný patizon nastrouháme na hrubém struhadle (velké slzy) a dáme k cibuli. Osolíme, přidáme cukr dle chuti, cca 1,5 - 2 lžíce, vše dle vlastní chuti a množství patizonu. Vše promícháme a na mírném ohni krátce podusíme. Patizon není nutné podlévat, je měkký za chvilku a postačí si tak s vla
Podobné recepty jako Dušené patizonové zelí
Dušený patizon nakyselo recept
Dušený patizon na kyselo s koprem je skvělá variace na koprovou omáčku. Příprava je snadná a opravdu rychlá. Bude se skvěle hodit i k vařenému hovězímu masu. Podávejte nejlépe s vařenými bramborami. Krok 1: Patizon očistíme, oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostky o velikosti 2x2cm.
Podobné recepty jako Dušený patizon nakyselo
Kořeněný patizon v těstíčku
Plátky patizonu si okořeníme dle vlastní chuti: česneková pasta, paprika, koření česnekové, paprikové, grilovací, ďábelské... Okořeněné plátky namáčíme v těstíčku a ihned z obou stran smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Hotové odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.
Podobné recepty jako Kořeněný patizon v těstíčku
Patizonová polévka s bramborou a žampiony
Skvělá polévka s plátky osmažených žampionů vás přesvědčí, že i zelenina připomínající létající talíř má v našich kuchyních svoje místo. Krok 1: Oloupeme cibuli, nasekáme najemno a česnek prolisujeme. Do rozehřátého hrnce dáme máslo a orestujeme cibuli. Krok 2: Bramboru oloupeme, patizon se loupat a
Podobné recepty jako Patizonová polévka s bramborou a žampiony
Zapečené patizonové plátky v houbovém těstíčku recept ...
Krok 1: Patizon oloupeme, vykrojíme středy se zrníčky. Pokrájíme na 1,5 cm plátky, které osolíme a necháme vypotit. V misce smícháme mouku (solamyl), sůl, pepř, žampiony nasekané na kousky. Krok 2: Vmícháme vejce, sójovou omáčku, nadrcené bylinky a uzenou sypkou papriku. Uděláme si těstíčko hustší k
Podobné recepty jako Zapečené patizonové plátky v houbovém těstíčku ...
Patizonřízky s česnekem a bílým jogurtem recept
Omytý patizon nakrájíme na plátky asi 1 cm silné (já krájela neloupaný i s pecičkami, ale někdo slupku okrajuje i pecičky dává pryč), poté jednu stranu posolím, druhou potřu prolisovaným česnekem a klasicky obalíme v trojobalu. (mouka, vejce, strouhanka).
Podobné recepty jako Patizonřízky s česnekem a bílým jogurtem
Zapečený patizon se zakysaným zelím
Patizon je oblíbená plodina netradičního tvaru, díky čemuž je často nazýván jako létající talíř. Snadný a chutný pokrm připravíme z plátků patizonu, uzenin, sýrů a smetany s vajíčky. Chuť pokrmu doplní také zakysané zelí. Krok 1: Patizon nakrájíme na plátky, osolíme, necháme vypotit a osušíme.
Podobné recepty jako Zapečený patizon se zakysaným zelím
Patizonová minutka recept
Oloupaný, vydlabaný patizon pokrájíme na slabší hranolky, které dáme do rozpálené pánve s trochou tuku, osmažit zprudka lehce dozlatova, za občasného promíchání. Během smažení patizon dle chuti dochutíme pepřem, kmínem nebo tymiánovými lístky.
Podobné recepty jako Patizonová minutka
Pečený patizon s bramborovou kaší
Tato zelenina je vhodná zvláště při hubnutí, proto se tyto zeleninové řízky nesmaží, ale pečou v troubě. Vhodnou přílohou je bramborová kaše nebo brambory. Krok 1: Patizon oloupeme a nakrájíme na cca 1-2 cm silné plátky. Semena není potřeba vydlabávat.
Podobné recepty jako Pečený patizon s bramborovou kaší
Patizon jako peříčko recept
Krok 1: Patizon rozkrojíme, zbavíme semen a neloupaný nastrouháme nahrubo. Smísíme se solí, utřeným česnekem a vločkami. Krok 2: Z bílků ušleháme sníh a spojíme ho s patizonovou masou. Krok 3: Na pánvi tvoříme lívanečky, placičky či "palačinky" a smažíme z obou stran na středním ohni dozlatova.
Podobné recepty jako Patizon jako peříčko
Pečený patizon recept
Patizony omyjeme a nakrájíme na větší kostky. Remosku vymažeme sádlem, vložme patizon, osolíme ho, posypeme kmínem, pokapeme sádlem a upečeme dočervena. Podáváme s brambory a tatarskou omáčkou.
Podobné recepty jako Pečený patizon
Patizónová polévka recept
Pridáme nakrájaný patizón, zemiaky, vývar alebo vodu a bujón. Ku koncu varenia pridáme trochu mlieka alebo smotany. Pridáme tavený syr a rozmixujeme. Zveřejněno 9. 7. 2009. Nevyhovuje vám tento recept? Dole máme další podobné recepty. Podělte se o fotky uvařeného receptu! Patizón ošúpeme a zbavíme j
Podobné recepty jako Patizónová polévka
Zadělávaný patizon recept
Krok 1: Maso nakrájíme na malé kousky, vložíme na rozehřátý olej, přidáme nakrájenou cibuli, opepříme, osolíme, osmahneme, pak podlijeme vodou a dusíme. Krok 2: Patizon očistíme a nakrájíme na nudličky. (Dužinu se semeny nedávám.) Vložíme k téměř hotovému masu, dochutíme (viz výše) a dusíme společně
Podobné recepty jako Zadělávaný patizon
Karbanátky z patizonu recept
Cibuli nakrájíme najemno, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, prolisovaný česnek, natrouhaný gothaj, nahrubo nastrouhaný patizon, vejce, mouku, sůl, pepř, majoránku. Důkladně promícháme, směs obalujeme jako karbanátky ve strouhance a smažíme na oleji. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.
Podobné recepty jako Karbanátky z patizonu