Rizoto z kachního výpeku (zero waste)
Naše babičky uměly využít opravdu všechny zbytečky a poživatelné části drůbeže. Někdy může být i zbytkové jídlo dokonce voňavější a chuťově skoro lepší, než původní zdrojový pokrm. Navíc se můžeme pokusit být také - moderně řečeno - zero waste. Krok 1: Skelet z pečené kachny obereme, maso dáme stran
Podobné recepty jako Rizoto z kachního výpeku (zero waste)
Kuřecí játra na portském víně a kachním výpeku recept ...
Krok 1: Na pánev vložíme výpek z kachny. Pokrájenou cibuli na kachním výpeku orestujeme dozlatova. Přimícháme nadrobno pokrájený česnek. Játra opepříme a opečeme na druhé pánvi, kam přidáme i orestovanou cibuli s kachním výpekem a česnekem. Krok 2: Přilijeme portské víno, zamícháme a necháme odpařit
Podobné recepty jako Kuřecí játra na portském víně a kachním výpeku ...
Jednoduchá kachní paštika recept
Krok 1: 1/2 kachny obereme od kosti, přidáme k mírně (cca 2 minuty) restovaným játrům předem pokrájeným na malé kousky a k cibulce osmažené na kachním sádle, které jsme předem odebrali. Krok 2: Rozmixujeme, pak směs zahřejeme, přidáme máslo, výpek, muškátový oříšek, koření dle chuti pokud je třeba,
Podobné recepty jako Jednoduchá kachní paštika
Kachní foie gras s karamelizovanými jablky
Kachní foie gras to je klasika francouzské kuchyně, která rozhodně nesmí chybět ve vašem repertoáru. K tomu zkaramelizovaná jablka – a dokonalý předkrm je hotov.
Podobné recepty jako Kachní foie gras s karamelizovanými jablky
Vánoční kachna hajného ze „Šlajfu“ recept
Krok 1: Očištěnou, omytou kachnu zbavím zbytků peříček („ošpence“), odříznu letky a seříznu kůži na krku. Krok 2: Vnitřek kachny osolím a naplním pokrájenou cibulí, pokrájeným odjadřincovaným jablkem a uzeným bokem. Krok 3: Pak kachnu na povrchu potřu mlékem osolím, okmínuji a vložím do pekáče prsy
Podobné recepty jako Vánoční kachna hajného ze „Šlajfu“
Kachna plněná jalbky recept
Krok 1: Cibulky nakrájíme nadrobno, vložíme do hlubšího pekáče. Jablka očistíme, zbavíme jadřinců a nakrájené na půlměsíčky vložíme do kachny. Kachnu omyjeme, osušíme, osolíme, posypeme kmínem a vložíme do pekáče na cibuli. Krok 2: Pekáč není třeba vymazávat tukem, kachna je dost tučná a spoustu tuk
Podobné recepty jako Kachna plněná jalbky
Kachna s dvojbarevným zelím a bezmoučným knedlíkem ...
Dilema ohledně barvy zelí jsme vyřešili použitím obojího, tučnost kachny vylehčí zajímavý knedlíkový nález ze staré české kuchařky bez další mouky – staré, ale jak moderní! Troubu předehřejte na 180 °C. Očištěnou kachnu potřete vně i uvnitř solí a důkladně ji pokmínujte.
Podobné recepty jako Kachna s dvojbarevným zelím a bezmoučným knedlíkem ...
Kachna v pomalém hrnci
Připravte ji v pomalém hrnci a její maso zaručeně zůstane šťavnaté a bude se rozpadat. Nesmí chybět dva druhy zelí a knedlíky. Buďte první, kdo přidá fotku receptu! Krok 1: Kachnu omyjeme, vysušíme, pořádně podle chuti osolíme, nejlepší je sůl zvenku i zevnitř vetřít a zase podle chuti posypeme kmín
Podobné recepty jako Kachna v pomalém hrnci
Staročeská kachna s knedlíkem a se zelím recept
Krok 1: Kachnu omyjeme, osolíme, okořeníme asi dvěma lžičkami staročeského koření - nešetříme. Aby byla kachna krásně provoněná, dáme koření i dovnitř. Krok 2: Jablko omyjeme a celé ho vložíme do kachny. Cibuli očistíme a celou ji také vložíme do kachny.
Podobné recepty jako Staročeská kachna s knedlíkem a se zelím
Kachna pečená s jablky a cibulí recept
Krok 1: Půlku kachny prosolíme, posypeme kmínem. Jablka oloupeme a pokrájíme na osminky. Cibuli nasekáme v sekáčku nadrobno. Kachnu hustě potřeme nasekanou cibulí. Krok 2: Vložíme do pekáčku, podlijeme vodou. Kachnu pečeme v předehřáté troubě přikrytou druhým pekáčkem. Podléváme výpekem. Krok 3: Po
Podobné recepty jako Kachna pečená s jablky a cibulí
Kachna bez práce recept
Krok 1: Kachnu omyjeme, osušíme a posypeme zvenku i uvnitř solí a kmínem. Krok 2: Kachnu položíme na záda (prsama nahoru) do suchého pekáče. Krok 3: Pekáč uzavřeme a vložíme do trouby. Krok 4: Teplotu nařídíme na 120 °C a pečeme 4,5 hodiny, aniž podléváme nebo otevíráme troubu či pekáč.
Podobné recepty jako Kachna bez práce
Pečená kachna s netradiční rebarborou a bramborovo ...
Krok 1: Dvě hodiny před tím, než začneme kachnu péct, ji vyndáme z lednice, aby měla pokojovou teplotu. Nadrobno pokrájíme jablka a cibuli, stejně tak i očištěnou rebarboru. Přidáme pokrájenou šalvěj, rozmarýn, med, přilijeme víno a vše promícháme. Krok 2: Čistou a osušenou kachnu prosolíme, okmínuj
Podobné recepty jako Pečená kachna s netradiční rebarborou a bramborovo ...
Kachní rillettes recept
Z kachny stáhneme kůži, naporcujeme ji na díly, vložíme do hrnce i s kostmi. Zalijeme sádlem a vínem, aby maso bylo úplně potopené, vložíme bylinky, osolíme, opepříme a zakryjeme kůží. Dáme konfitovat do trouby 5-8 hodin na 80-100°C.
Podobné recepty jako Kachní rillettes
Polévka z kachních krků a králíčích polévkových dílů s ...
Ve větším hrnci uvaříme králičí díly a kachní krky do měkka (doba viz Poznámka) Přidáme veškeré koření, zeleninu ještě ne. Já vařila v normálním hrnci (vysvětlení viz poznámka). Vyndáme díly masa, necháme zchladnout a mezitím přidáme mraženou zeleninu. Obereme maso z kostí a přidáme zpět do polévky.
Podobné recepty jako Polévka z kachních krků a králíčích polévkových dílů s ...
Sváteční polévka z kachny („kaldoun“) paní hajné ze „Šlajfu“
Krok 1: Očištěné a omyté droby, ořez a letky z kachny vložím do hrnce se studenou vodou. Do vody přidám cibuli, česnek, nové koření, bobkový list, pepř a osolím. Přivedu k varu. Ztlumím oheň a nechám táhnout dokud není maso a droby měkké. Poté vložím do vývaru zeleninu a povařím do poloměkka. Krok 2
Podobné recepty jako Sváteční polévka z kachny („kaldoun“) paní hajné ze „Šlajfu“
Prsa z divoké kachny v pomalém hrnci
Prsa z divoké kachny v pomalém hrnci Maso zvěřiny je velmi ceněné pro své nutriční hodnoty. Příprava je sice obvykle trošku pracná a delší, ale moderní spotřebič, jakým je pomalý hrnec, vám pomůže.
Podobné recepty jako Prsa z divoké kachny v pomalém hrnci
Kachna se žemlovo-zeleninovou nádivkou recept
Krok 4: Kachnu před plněním vyndáme alespoň o hodinu až dvě dříve z chladničky. Připravenou nádivkou kachnu naplníme, otvor kachny zpevníme nití nebo jehlicemi a položíme do pekáče na silnější plátky pokrájené větší cibule, která zabrání přilepení kůže ke dnu. Je také možné dát kachnu na mřížku vytv
Podobné recepty jako Kachna se žemlovo-zeleninovou nádivkou
Uzená kachna k obědu (vhodné pro majitele udírny) recept ...
Krok 1: Kachnu rozdělíme na porce, důkladně nasolíme, potřeme olejem s kořením a necháme v chladu 3 dny proležet. Krok 2: Před uzením porce necháme okapat a udíme podle velikosti porcí doměkka 6-8 hodin. Krok 3: Teplé porce přímo z udírny podáváme s vařenými brambory a kompotem.
Podobné recepty jako Uzená kachna k obědu (vhodné pro majitele udírny) ...
Lahůdkové kachní čtvrtky na žampionech s paprikou a jablkem ...
Krok 1: Kachní čtvrtky posypeme paprikou, kmínem a osolíme, zprudka opečeme z obou stran a podlijeme trochou vody. Dusíme do měkka. Před dodušením oloupeme jablka, nakrájíme na plátky a přidáme k masu. Papriky si očistíme a nakrájíme na proužky. Maso vyndáme z kastrolu a v té vypečené šťávě papriky
Podobné recepty jako Lahůdkové kachní čtvrtky na žampionech s paprikou a jablkem ...
Kachní maso na černém pivu s karlovarským knedlíkem a ...
Kachní prsa na černém pivu s karlovarským knedlíkem a zelím. Zdroj: Se souhlasem TV Prima. Krok 1: Kachní stehna nebo prsa okořeníme dle chutí a naložíme přes noc do černého piva. Poté je dáme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme dvě hodiny. Krok 2: Mezitím připravíme karlovarský knedlík. Vejce rozd
Podobné recepty jako Kachní maso na černém pivu s karlovarským knedlíkem a ...