Marmeláda z mochyně
Mochyně, známá též jako physalis, je opravdu lahodná a obsahuje spoustu minerálních látek a vitaminy A a C. Z mochyně můžete připravit chutný sladký džem, kterým můžete mazat palačinky nebo jej přidat do bílého jogurtu. Krok 1: Jablko nastrouháme a oloupeme. Krok 2: Mochyni a jablko povaříme do změk
Podobné recepty jako Marmeláda z mochyně
Jahodová marmeláda z domácí pekárny recept
Marmelády jsou jedním z produktů, které nám pomohou ze zpracováním úrody ovoce. Tento recept je koncipován na přípravu marmelády z domácí pekárny. Ta ji uvaří a pak, hotovou marmeládu, už jen naplníme do sklenic.
Podobné recepty jako Jahodová marmeláda z domácí pekárny
Sváteční pomerančová marmeláda (vhodná i do cukroví) recept ...
Vůně pomerančů a sváteční kouzlo v jedné skleničce! Domácí pomerančová marmeláda se špetkou vánočního koření je ideálním doplňkem nejen na pečivo, ale i jako lahodná náplň do vánočního cukroví. Krok 1: Pomeranče oloupeme a zbavíme i blanek kolem jednotlivých dílků.
Podobné recepty jako Sváteční pomerančová marmeláda (vhodná i do cukroví) ...
Marmeláda v pekárně
Ovocná marmeláda je vynikající pochoutka, kterou si můžete dopřát na chlebu či palačinkách a uplatní se samozřejmě i při přípravě mnohých moučníků. Nejlepší je dozajista ta domácí. Snadno si ji můžete připravit za pomoci pekárny na chleba.
Podobné recepty jako Marmeláda v pekárně
Rybízová marmeláda
Rybízová marmeláda - recept: Cely červený rybíz i se stopkami vaříme 25 minut. Potom ho propasírujeme. Odměříme šťávu, na 1 l šťávy přidáme 1 kg krystalového cukru a vaříme na
Podobné recepty jako Rybízová marmeláda
Anglická kořeněná marmeláda ze špendlíků recept ...
Ze špendlíků či mirabelek můžeme připravit výbornou kořeněnou marmeládu, která chuťově připomíná tu anglickou pomerančovou. Chuť špendlíků v ní doplňuje badyán, skořice, hřebíček a zázvor. Krok 1: Špendlíky omyjeme, dáme je do velkého kastrolu, přidáme badyán, skořici a hřebíček a podlijeme asi 200
Podobné recepty jako Anglická kořeněná marmeláda ze špendlíků ...
Šípková marmeláda II.
Šípky zbavíme stopek a okvětí, dáme do hrnce, zalijeme vodou a zvolna vaříme do změknutí. Měkké šípky prolisujeme, přidáme cukr v poměru 1:1 s protlakem. Dále přidáme želírovací prostředek a ještě povaříme. Horkou marmeládu nalijeme do skleniček, uzavřeme a podle potřeby sterilujeme.
Podobné recepty jako Šípková marmeláda II.
Marmeláda z pomerančů recept
Krok 1: Veškeré ovoce pokrájíme, pomeranče zbavíme pecek a kůry a dáme vše vařit s trochou vody. Krok 2: Za půl hodiny vše rozmixujeme a vaříme s cukrem další zhruba půl hodinu až se nám začne vyvařovat voda. Krok 3: Poté přidáme nastrouhaný zázvor, který jsme předtím oloupali a přidáme trochu kysel
Podobné recepty jako Marmeláda z pomerančů
Borůvková marmeláda
Není nad domácí marmeládu. Oslaďte si život třeba s tou borůvkovou. Je vynikající na čerstvém chlebu nebo palačinkách a najde své uplatnění i při přípravě koláčů.
Podobné recepty jako Borůvková marmeláda
Třešňová marmeláda z DP recept
Třešňová marmeláda z domácí pekárny je dokonalým způsobem, jak zachytit letní chuť třešní v jedné skleničce. Tato marmeláda se vyznačuje svou bohatou, sladkokyselou chutí a jemnou konzistencí, kterou dosáhnete snadno díky domácí pekárně. Krok 1: Vypeckované třešně nasekáme v robotu a dáme do nádoby
Podobné recepty jako Třešňová marmeláda z DP
Marmeláda z aronie s kardamomem a rumem
V kombinaci s kardamomem a rumem z ní vykouzlíte vynikající a netradiční marmeládu. Pro její výrobu navíc použijete aróniovou šťávu, konzistence je tedy krásně hladká. Krok 1: Bobulky arónie omyjeme a vylisujeme z nich šťávu o hmotnosti 900 - 1000 g. Můžeme použít lis na ovoce nebo odšťavňovač.
Podobné recepty jako Marmeláda z aronie s kardamomem a rumem
Jahodová marmeláda v domácí pekárně
Jahody očistíme, omyjeme a napůlíme (není nutné, ale jsou potom v marmeládě menší kousky). Vložíme je do pekárny, přidáme želírovací cukr a zapneme na program MARMELÁDA. Před koncem programu můžeme část nerozvařených jahod rozmixovat. Po skončení programu vyzkoušíme tuhost marmelády.
Podobné recepty jako Jahodová marmeláda v domácí pekárně
Marmeláda z mirabelek recept
Snadná marmeláda z mirabelek, okořeněná badyánem, skořicí a hřebíčkem vám připomene léto a zlepší náladu nejen v sychravých podzimních měsících, ale bude se výborně hodit i při sladkém zimním pečení. Udělá někomu radost i jako dárek. Krok 1: Mirabelky omyjeme, zbavíme pecek a dáme do hrnce s 200 ml
Podobné recepty jako Marmeláda z mirabelek
Marmeláda z rakytníku
Krok 1: Vyrobíme ji z 65% rakytníkové šťávy a 35% jablečné dřeně. Množství cukru podle vlastní chuti. Krok 2: Šťávu z rakytníku vylisujeme, oloupaná a pokrájená jablka (bez jádřince) jemně nastrouháme.
Podobné recepty jako Marmeláda z rakytníku
Mirabelková marmeláda z varného mixéru
Hotovou marmeládu můžeme pro zajištění jemné konzistence promixovat na rychlost 6 po dobu 5 vteřin. Pak slijeme do sklínek, očistíme pečlivě hrdla, zavíčkujeme a postavíme do vychladnutí na víčka. Marmeláda se skvěle hodí na lívance. Míša řezy, které vždy přijdou k chuti. Jak připravit jejich zjedno
Podobné recepty jako Mirabelková marmeláda z varného mixéru
Marmeláda ze směsi ovoce recept
Pokud máte rádi marmelády z více druhů ovoce, vyzkoušejte tuto skvělou kombinaci jahod, meruněk, ananasu a melounu. Marmeládu máte hotovou během chvíle, chutná skvěle a je osvěžující. Krok 1: Veškeré ovoce omyjeme a nakrájíme na drobné kousky.
Podobné recepty jako Marmeláda ze směsi ovoce
Rakytníkový 3 v 1 (džem, džus a čaj) recept
Přivedeme k varu, přidáme přípravek na výrobu marmelád s troškou cukru a povaříme 5 minut. Vaříme dle návodu na obalu. Horké plníme do připravených skleniček a na 2 minuty otočíme dnem vzhůru. Nebojíme se dát dost cukru, protože rakytník je hodně kyselý. Čaj: zalejeme horkou vodou a promícháme. Džus
Podobné recepty jako Rakytníkový 3 v 1 (džem, džus a čaj)
Rybízová marmeláda do 10 minut recept
Oblíbená rybízová marmeláda je správně tuhá, kyselkavá a výborná nejen na chléb s máslem. Nejlepší je k promazání vánočního lineckého pečiva, které svou pikantní chutí příjemně oživí. Podle tohoto receptu je uvařená do 10 minut! Krok 1: Rybíz opláchneme a i se střapci nameleme na odšťavňovacím mlýnk
Podobné recepty jako Rybízová marmeláda do 10 minut
Rybízová marmeláda a šťáva z pěny recept
Na povrchu uvařené marmelády se usadí pěna, kterou opatrně sebereme. Krok 4: Marmeládu naplníme do skleniček a sterilujeme 10 - 15 minut při 90°C. Krok 5: Sebraná pěna se dá použít na přípravu šťávy. Krok 6: Pěnu odhadem odměříme, vlijeme zpět do kastrolu a na 1 díl pěny přidáme 4 díly vody.
Podobné recepty jako Rybízová marmeláda a šťáva z pěny
Jahodo-meruňková marmeláda s mátovou příchutí pro diabetiky ...
Krok 1: Rozvaříme ovoce, rozmixujeme i s mátou. Krok 2: Vsypeme cukr, provaříme do správného houstnutí (asi 5 minut) - tedy zkouška - kapka na talířek, když ztuhne, je hotovo. Samozřejmě lze použít běžný želírovací cukr.
Podobné recepty jako Jahodo-meruňková marmeláda s mátovou příchutí pro diabetiky ...