Domácí chilli olej s aromatickým kořením
Chilli olej je báječný způsob, jak dát jídlům parádní švih. Nejde jen o ostrost, voňavé koření dodá další rozměr chuti i vůně. Používejte na maso, saláty, těstoviny nebo třeba na asijské knedlíčky. Chilli papričky omyjte, odkrojte z nich stopky a následně je i se semínky nakrájejte nahrubo.
Podobné recepty jako Domácí chilli olej s aromatickým kořením
Houby v oleji
Houby pečlivě očistíme, nakrájíme podle potřeby a chuti, osolíme, opepříme, dáme do čistých, suchých, skleniček a zalijeme olejem. Jak sbírat houby? Zavíčkujeme a odložíme na 4 a více týdnů na chladnější místo. Vydrží snad stále, je to neskutečná chuťovka.
Podobné recepty jako Houby v oleji
Sečuánský chilli olej
Tento voňavý ostrý olej oceníte na všech asijských jídlech. Vypadá jako obyčejný chilli olej, ale zdání klame. Sečuánský pepř a další voňavé koření ho posouvají do méně známých chuťových končin.
Podobné recepty jako Sečuánský chilli olej
Ochucené oleje recept
Domácí ochucený olej je skvělým způsobem, jak dodat vašim pokrmům jedinečnou chuť a vůni. Ať už ho připravíte s bylinkami, česnekem, chilli nebo citrusy, tento aromatický olej povýší vaše saláty, grilované maso, pečenou zeleninu či těstoviny na novou úroveň. Krok 1: Připravte si 3 lahvičky s víčkem.
Podobné recepty jako Ochucené oleje
Chalupářské fazolky podle Miroslava Donutila
V pánvi rozehřejeme olivový olej, vhodíme cibuli a usmažíme ji dozlatova. Poté přidáme česnek a krátce jej prohřejeme. Následně vsypeme fazolky, maso z konzervy a podle chuti podlijeme odloženým nálevem z fazolek.
Podobné recepty jako Chalupářské fazolky podle Miroslava Donutila
Balsamikový dresink
Všeho podle chuti. Vychází to asi na tři díly oleje, jeden díl octa, lžíci medu, lžíci cukru, lžíci hořčice, malou lžičku pepře a možná špetku soli. Každý musí podle chuti sám. Dresink nesmí být moc ostrý. Má být trochu hustý.
Podobné recepty jako Balsamikový dresink
La Giardiniera – zelenina naložená v oleji
Ve velké pánvi nebo širokém kastrolu přiveďte k varu ocet s vodou a přidejte sůl, cukr a koření podle chuti. Mezitím zeleninu očistěte a nakrájejte na malé kousky, proužky nebo kolečka.
Podobné recepty jako La Giardiniera – zelenina naložená v oleji
Olejový koláč na plech recept
Krok 1: Nejdříve uděláme kvásek z vlažného mléka, droždí a lžičky cukru. Krok 2: Po vykynutí kvásku vymícháme nelepivé těsto. Necháme kynout na teplém místě. Krok 3: Smícháme náplň a taky drobenku. Vykynuté těsto rozprostřeme rukama na plech s pečícím papírem. Krok 4: Na těsto natřeme náplň a posype
Podobné recepty jako Olejový koláč na plech
Domácí bylinkový olej
Pokud bylinky s olejem rozmixujete, získáte nádherně zelený olej, který je plný chutí a vůní a zároveň skvěle dozdobí jídla i vizuálně. Používejte na rizoto, saláty, kápněte do polévek nebo na pečenou rybu.
Podobné recepty jako Domácí bylinkový olej
Sušená rajčata v oleji
Nejlepší je odrůda soudečkových masitých rajčat.Před sušením je dobré potřít je olivovým olejem a malinko osolit. Nesušit úplně do křupava jako např. houby. Poté vrstvit do skleniček např. s bazalkou, česnekem, olivami, apod. Každou vrstvu zalít nejlépe panenským olivovým olejem.
Podobné recepty jako Sušená rajčata v oleji
Vinaigrette: základní recept na nejlepší salátovou zálivku ...
Vinaigrette je francouzský výraz pro salátový dresink. Základem je vždy olej a kyselá složka v poměru 3 : 1, ale to je opravdu pouze základ, na kterém lze vystavět spoustu dalších chutí a zálivku různě obměňovat.
Podobné recepty jako Vinaigrette: základní na nejlepší salátovou zálivku ...
Koláče z olejového těsta recept
Pokud připravujeme těsto v domácí pekárně, dáváme nejdřív tekuté ingredience (mléko, olej, vejce) a nahoru sypké (mouku, cukr, sůl). Kvásek můžeme přidat jako poslední a hned spustíme program míchání. V době kynutí máme čas na přípravu náplně. Smícháme tvaroh, oba cukry, vejce a dobře promícháme.
Podobné recepty jako Koláče z olejového těsta
Spaghetti aglio olio e peperoncino recept
Špagety s česnekem, olivovým olejem, petrželkou a chilli papričkami patří mezi oblíbené stálice italské kuchyně. Důležité je použít kvalitní suroviny a dodržet správný poměr česneku a chilli. Chutě výsledného pokrmu musí být vyvážené. Krok 1: Špagety uvaříme v osolené vodě. Česnek oloupeme a nakrájí
Podobné recepty jako Spaghetti aglio olio e peperoncino
Čínská slepice s červeným olejem recept
Krok 1: Slepici uvaříme v osolené vodě tak, až nám maso odpadá od kosti, nejlépe v papiňáku. Krok 2: Necháme ji dostatečně vychladnout, zbavíme kůže a maso natrháme vidličkou po vláknu na tenké proužky. Krok 3: K masu přidáme olej, sójovou omáčku, víno, hořčici a vývar, osolíme a opepříme podle chut
Podobné recepty jako Čínská slepice s červeným olejem
Fenomenální marináda pěti chutí na kuře recept
Krok 1: Nejdříve si připravíme koření pěti chutí. Všechny suroviny rozdrtíme v hmoždíři najemno. Krok 2: V kastrůlku si rozehřejeme dvě lžíce medu a lžíci oleje, přidáme chilli, česnek, sójovou omáčku a lžičku koření, šťávu, ale nevaříme. Dobře osolíme a podle chuti ještě opepříme.
Podobné recepty jako Fenomenální marináda pěti chutí na kuře
Extra rychlý koláč s olivovým olejem
Základ na tento rychlý koláč s olivovým olejem zvládnete snadno a pak si můžete hodit nohy nahoru. Moučník hotový během pěti minut? Žádný sen každého milovníka sladkého, ale naprostá realita!
Podobné recepty jako Extra rychlý koláč s olivovým olejem
Honzovy buchty (jemné a vláčné) recept
Krok 1: Mléko lehce ohřejeme a do menší části vlažného mléka dáme trošku cukru, rozdrobíme droždí, přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek. Krok 2: Do mísy dáme mouku promíchanou se solí a cukrem. Přidáme kvásek, zbytek vlažného mléka, olej, žloutky a vypracujeme těsto. Přikryjeme utěrkou a nechá
Podobné recepty jako Honzovy buchty (jemné a vláčné)
Stifado řecká alchymie (podle mě) recept
Na hluboké pánvi (nejlépe WOKu) rozpálíme olivový olej, opečeme na něm zprudka kostky masa, aby se zatáhlo. Poté maso vybereme děrovanou naběračkou do pomalého hrnce. Do rozpáleného oleje po mase nasypeme cibuli a opékáme do skleněna, pak přidáme pokrájený česnek. Na ten pozor! Nesmí se přepálit, ab
Podobné recepty jako Stifado řecká alchymie (podle mě)
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá) recept
Do hrnce nalijeme olej a na něm osmažíme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibulku do zlatova. Poté přidáme masové kuličky. Osmažíme je ze všech stran. Přidáme sladkou papriku, skořici a trochu grilovacího koření. Promícháme. Přidáme protlak a podlijeme vývarem. Vaříme asi 25-35 minut.
Podobné recepty jako Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
Štrůdl podle mé babičky recept
Plech vymažeme olejem. Mezitím nastrouháme jablka nahrubo, přidáme mletou skořici, citronovou šťávu a cukr dle chuti (může být i vanilkový). Jak rychle nastrouhat jablka
Podobné recepty jako Štrůdl podle mé babičky