Štrúdl podle mé babičky
Štrúdl podle mé babičky je jednoduchý a rychlý dezert, který si nejlépe vychutnáte v období sklizně jablek. Tento tradiční moučník se vyznačuje tenoučkým těstem a bohatou n...
Vejmrda po staročesku
Vejmrda po staročesku je tradiční příloha, která skvěle doplňuje zabijačkové speciality. Tato směs nastrouhaného jablka a křenu vytváří osvěžující chuťový kontrast, který se hodí k mnoha...
Štrúdl
Štrúdl, známý i jako závin, je delikátní pokrm, jehož těsto lze docílit výborné konzistence a elasticity přidáním lžíce octa. Toto jemné těsto lze naplnit různými ing...
Jablečný štrúdl s ořechy a rozinkami
Jablečný štrúdl s ořechy a rozinkami patří mezi oblíbené tradiční moučníky české kuchyně, avšak má také silné historické kořeny v Rakousku. Tento lahodný dezert je obvykle plněn jablky...
Vyrobte si domácí ocet z jablečných slupek
Domácí jablečný ocet je skvělým způsobem, jak využít zbytky jablek, například slupky z pečení. Tento ocet je nejen chutný, ale také velmi užitečný v kuchyni, kde má široké upl...
Jablečný ocet - domácí výroba
Připravte si domácí jablečný ocet podle našeho receptu. Tento ocet je skvělým doplňkem do mnoha pokrmů a má široké využití v kuchyni. Jeho výroba je jednoduchá a výsledkem je chutn...
Jablečné čatní
Jablečné čatní je chutné a aromatické jídlo, které si můžete snadno připravit podle našeho receptu. Toto čatní kombinuje sladké a kyselé chutě jablek s různými koření...
Chutney z nedozrálých rajčat
Připravte si lahodné chutney z nedozrálých rajčat podle našeho jednoduchého receptu. Toto skvélé jídlo je výrazné a skvěle se hodí jako příloha k různým pokrmům. Chutney má j...
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Jablečný štrúdl z domácího těsta je lahodný dezert, který vás okouzlí svou krásně vláčnou texturou a bohatou chutí. Je vyroben z tradičního taženého těsta, které dodává závinu jedinečno...
Rychlá sladkokyselá omáčka
Připravte si lahodnou sladkokyselou omáčku, která skvěle doplní vaše jídlo a dodá mu zajímavou chuť. Tento rychlý recept vás provede snadným vařením a výsledkem bude omáčka plná c...
Nálev na okurky
Nálev na okurky se připravuje smícháním vody, octa, cukru, soli a koření v hrnci. Tato směs se přivede k varu a jakmile začne vřít, přidá se deko, které se vaří ještě dalších pět...
Domácí kečup
Připravte si lahodný domácí kečup podle našeho receptu....
Jednoduchý nálev na zavařování bez konzervantů
Jednoduchý nálev na zavařování bez přídavku konzervantů se připravuje tak, že se smíchají voda, ocet, cukr a sůl a tato směs se povaří po dobu přibližně pěti minut. Po vychlad...
Kuře ve sladkokyselé omáčce s fenyklovo-okurkovým salátem
Tento pokrm představuje skvělý návrh na rychlou večeři, kterou si oblíbí celá rodina. Šťavnaté kousky kuřecího masa jsou podávány ve sladkokyselé omáčce a jsou doplněny osvěžují...
Mleté maso s fazolkami
Mleté maso s fazolkami je vynikající pokrm, který si můžete snadno připravit podle našeho receptu. Toto jídlo kombinuje chutné mleté maso s jemnými fazolkami, což vytváří lahodn...
Rychlé cuketové zelí
Rychlé cuketové zelí je jednoduchý a chutný pokrm, který se připravuje z nastrouhané cukety a cibule. Cuketu je nutné nejprve očistit a pak ji hrubě nastrouhat. Do směsi se přidává...
Pečená husa se dvěma druhy zelí
Pečená husa se dvěma druhy zelí je vynikající sváteční pokrm, který potěší každého gurmána. Příprava této delikatesy vyžaduje čas, přičemž klíčovým krokem je předchozí nasolení hus...
Výborný nálev jako znojemský
Připravte si lahodný nálev ve stylu znojemských okurek podle našeho osvědčeného receptu. Tento výborný nálev dodá vašim pokrmům skvělou chuť a aroma, které ocení každý....
Sladkokyselá omáčka - bleskovka
Tato sladkokyselá omáčka je skvělou volbou, když potřebujete rychle připravit něco v asijském stylu. K jejímu rychlému přípravě stačí mít doma jen několik základních surovin. Můžet...
Rajská omáčka, která se musí povést
Vytvořte si lahodnou rajskou omáčku, která vás určitě nezklame, podle našeho ověřeného receptu....