Kvašáky recept
Okurky s koprem, křenem a vinnými listy dáme do sklenice, zalijeme nálevem a pak necháme vše týden až dva kvasit. Krok 1: Nejprve svaříme nálev z vody se solí a necháme ho zcela vychladnout. Krok 2: Okurky a kořen křenu důkladně omyjeme, vinné listy a kopr lehce opláchneme.
Podobné recepty jako Kvašáky
Zavařené kvašáky recept
Vyzkoušejte přípravu a zkuste kvašáky uchovat i mimo jejich běžnou sezónu. Krok 1: Nálev na okurky převaříme a necháme zchladnout. Množství volíme podle počtu okurek, které budeme nechávat kvasit. Krok 2: Na dno čistých, vypláchnutých sklenic dáme kopr, kolečka oloupaného křenu a naskládáme okurky.
Podobné recepty jako Zavařené kvašáky
Kvašáky II. recept
Kvašáky jsou oblíbenou pochoutkou vrcholícího léta. Mnoho lidí si myslí, že vyrobit dobré kvašáky je umění. Právě naopak, je to velmi snadné! Připravíme je z přerostlejších okurek, voňavého kopru, kousku křenu a solného nálevu. Krok 1: Suroviny na nálev svaříme a necháme vychladnout. Krok 2: Přerost
Podobné recepty jako Kvašáky II.
Kvašáky recept Jídlo.cz
Kvašáky jsou pikantní a rychlou variantou nakládaných okurek. Použijte na ně přerostlé okurky nakládačky. (celý recept)
Podobné recepty jako Kvašáky Jídlo.cz
Klasické kvašáky
Klasické kvašáky - recept: 1. Do hrnce nalijeme vodu,vhodíme do ní sůl, bobkový list, pepř a nové koření a necháme projít varem.2. Do 3l sklenice skládáme vidličkou propíchané.
Podobné recepty jako Klasické kvašáky
Kvašáky alá Sparta dle Jožky Valáška recept
Naskládat okurky do vhodné nádoby (ať již kameninové nebo sklenice) a zalít nálevem podle vlastní chuti. Pak už stačí jen počkat na chutný kvašený výrobek a degustace může začít. Krok 1: Okurky očistíme, naskládáme do 4-litrové sklenice a proložíme koprem. Volitelně i ostatními surovinami. Krok 2: P
Podobné recepty jako Kvašáky alá Sparta dle Jožky Valáška
Celoroční kvašáky
Osobně vyzkoušené, okurky mají chut čerstvých kvašáků i po 3 letech od naložení, dá se doplnit o jednu malou sušenou feferonu na sklenici, ale to jen pro ty kteří rádi pálivé. Nejsem autorem, jen předávám k dalšímu využití. Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Podobné recepty jako Celoroční kvašáky
Qasháky ala Babilon- kvašáky recept
Připravíme nálev - množství dle potřeby, poměr je 40 gramů soli na jeden litr vody. Pořádně rozmícháme a zahřejeme (ne do varu, stačí cca 70 stupňů Celsiových). Teplý nálev nalijeme do sklenic a pořádně uzavřeme. Chladnutím se víčka ještě přicucnou.
Podobné recepty jako Qasháky ala Babilon- kvašáky
Pikantní kvašáky recept
Zkvasit okurky přirozenou cestou zvládne každý, kdo je připraví podle receptu. Po několika dnech si již můžeme pochutnávat na kvašácích. Krok 1: Připravíme roztok z vody a soli. V litru vody rozmícháme 60-80 g soli. Roztok povaříme a necháme zchladnout. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka
Podobné recepty jako Pikantní kvašáky
Kvašené okurky v PET láhvích recept
Po otvorení vylejeme do nádoby nálev, vrch fľaše odstrihneme, aby sme mohli vybrať kvašáky. Pokiaľ sa neskonzumuje celá fľaša, čo je predpoklad, zbytok dáme do zaváraninovej fľaše, zalejeme nálevom, dáme do chladničky a konzumujeme v priebehu ďalších dní.
Podobné recepty jako Kvašené okurky v PET láhvích
Láčenky a kvašáky recept
Několik tradičních lahůdek si našlo cestu do srdcí mnoha generací. Mezi tyto pochoutky neodmyslitelně patří láčenky a kvašáky. Tyto speciality, které se mohou pochlubit dlouhou historií a jedinečným procesem přípravy, přinášejí do každého sousta kousek tradice a autentické chuti.
Podobné recepty jako Láčenky a kvašáky
Rychlokvašky recept
Rychlokvašky patří snad do každé české domácnosti. Vyzkoušejte tento recept s česnekem a křenem, bez zavařování a připravené tak snadno a během chvilky. Zůstanou křupavé a chutnají skvěle. Krok 1: Okurky pečlivě omyjeme a propícháme vidličkou. Krok 2: Na dno 5 l láhve dáme 4-5 dobře omytých višňovýc
Podobné recepty jako Rychlokvašky
Utopenci vyzkoušený nálev recept
Hledáte ten nejlepší recept na nálev pro naložení utopenců, který bude opravdu vyladěný k dokonalosti? Pak rozhodně vyzkoušejte tento. Je opravdu snadný a zvládne ho i začátečník. Tak se do něho pusťte, ať máte co nejdříve naloženo. Krok 1: Nálev z vody, octa, soli, cukru a koření svařím a nechám vy
Podobné recepty jako Utopenci vyzkoušený nálev