Bažant pečený na víně a divokém koření recept
Osolíme a posypeme kořením na divočinu. Zeleninu nakrájíme na větší kostky, vložíme do pekáče, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, kosti, celý pepř, nové koření a bobkový list. Navrch položíme čtvrtky bažanta, podlijeme vínem a vývarem.
Podobné recepty jako Bažant pečený na víně a divokém koření
Hovězí tokáň na víně oblíbené jídlo Václava Havla recept ...
Jídlo původem z Maďarska, které je podobné guláši či perkeltu, to je hovězí tokáň. Maso připravené na víně se téměř rozplývá na jazyku díky pomalejší tepelné úpravě. Oblíbené jídlo Václava Havla si můžete vychutnat třeba s rýží či tarhoňou.
Podobné recepty jako Hovězí tokáň na víně oblíbené jídlo Václava Havla ...
Hovězí maso na víně s kořenovou zeleninou recept
Hovězí maso a červené víno k sobě výborně ladí a chuťově se krásně doplňují. Tyto křehké kousky hovězího masa pomalu dušené na víně se zeleninou, bylinkami a česnekem zaručeně nezklamou. Nejlépe si je vychutnáte s bramborovou kaší.
Podobné recepty jako Hovězí maso na víně s kořenovou zeleninou
Vepřové maso na víně
Osolíme, okořeníme mletým pepřem, posypeme mletou paprikou, podlijeme vínem a dusíme do měkka. Je-li maso měkké, štávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, opečeme, zalijeme masovým vývarem a povaříme. Nakonec dochutíme kečupem. Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Podobné recepty jako Vepřové maso na víně
Vepřové maso na víně II.
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, potom pokrájíme na hrubší nudličky a opražíme v rozehřátém sádle do zlatova. Osolíme, okořeníme mletým černým pepřem, posypeme mletou červenou paprikou, podlejeme vínem a dusíme do měkka.
Podobné recepty jako Vepřové maso na víně II.
Kuřecí játra na červeném víně a cibuli
Moravské červené víno, spaření kousků jater i konečné dochucení udělá z obyčejné lehce dostupné suroviny skvělé jídlo pro labužníky! Krok 1: Očištěnou cibuli nakrájíme na tenké měsíčky a v rozehřáté pánvi na jedné lžíci oleje restujeme do zlatavé barvy.
Podobné recepty jako Kuřecí játra na červeném víně a cibuli
Svařené víno
Nejlepší na přípravu svařeného vína je červené víno, díky svému bohatému aroma. Svařák z bílého či růžového vína je lehký a kyselejší. Můžete použít i zázvor, pro štiplavější chuť.
Podobné recepty jako Svařené víno
Hovězí na víně a kořenové zelenině recept
Hovězí maso a červené víno prostě patří k sobě. Víno dodá pokrmu jedinečnou chuť a kořenová zelenina celé jídlo skvěle doplní. Pokud zvolíme pro přípravu tlakový hrnec, ušetříme si i spoustu času. Podáváme s připravenou polentou.
Podobné recepty jako Hovězí na víně a kořenové zelenině
Kachna na červeném víně
Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme ji na oleji, přidáme prolisovaný česnek, dvě drobně nakrájené cibulky a zelenou petrželku a vše osmahneme. Na dno pekáče rozložíme několik špejlí, na ně poklademe porce kachny, přidáme cibulkovou směs, víno, zbylé malé cibulky a asi 100 ml vlahé vody. Přikr
Podobné recepty jako Kachna na červeném víně
Hovězí líčka na víně recept
Hovězí líčka nepatří mezi maso, které by lákalo na pohled. Oblíbenou přípravu s červeným vínem proslavil v minulých letech Zdeněk Pohlreich. Jde vlastně o poměrně tradiční české jídlo, které se díky nové kuchařské vlně dostává zase na výsluní.
Podobné recepty jako Hovězí líčka na víně
Kuřecí játra na víně (super rychlá rychlovka) recept ...
Krok 1: Játra opláchneme a očistíme. Krok 2: Nakrájenou cibulku zpěníme na tuku, přidáme játra a zprudka je opečeme. Krok 3: Zalijeme protlakem, vínem, přidáme zavařeninu a koření. Krátce podusíme a nakonec osolíme. Krok 4: Ani ne za půl hodinky jsme hotoví a játra můžeme podávat s bramborovou kaší,
Podobné recepty jako Kuřecí játra na víně (super rychlá rychlovka) ...
Kapr na víně
Českou klasikou na štědrovečerním stole je kapr smažený v trojobalu. Pojďte si ho tentokrát vychutnat v jiné verzi a jistě nebudete litovat. Pečený kapr na červeném víně s česnekem a bylinkami chutná opravdu lahodně.
Podobné recepty jako Kapr na víně
Hovězí na víně recept
Krok 1: Maso nakrájíme na větší kousky, slaninu na menší kousky. Krok 2: Slaninu dáme do hrnce, když se začne vypékat, přidáme cibuli, potom maso, po zarestování masa přilijeme trochu vody, přidáme bujon, zalijeme vínem a dusíme do změknutí masa. Krok 3: Když je maso měkké, zahustíme hladkou moukou
Podobné recepty jako Hovězí na víně
Kachna pečená na víně s jablky recept
Šťavnatá kachna, pečená na víně s jablky, je ideálním pokrmem pro sváteční dny nebo zvláštní příležitosti. Krásně rozpadající se maso podávané s dvěma druhy knedlíků a červeným zelí, zasytí vaše strávníky na celý zbytek dne.
Podobné recepty jako Kachna pečená na víně s jablky
Kuře na červeném víně (Coq au Vin) recept
Krok 1: Nejprve si připravíme marinádu: jednu cibuli, mrkev, stroužek česneku a celer nakrájíme na plátky, přidáme pepř, zalijeme červeným vínem, přivedeme k varu a na mírné teplotě vaříme asi 5 minut. Krok 2: Kuře naporcujeme (na 8 kousků), osolíme, opepříme, dáme do mísy a přelijeme vychladlým nál
Podobné recepty jako Kuře na červeném víně (Coq au Vin)
Bedly na víně recept
Krok 1: Hlavičky bedel sloupneme a osmahneme z obou stran prudce na oleji. Pak je narovnáme na zapékací misky vymazané máslem. Osolíme je a opepříme (nešetříme). Krok 2: Nožičky bedel a slaninu nakrájíme na kostky a osmahneme na zbylém oleji. Potom podlijeme vínem a povaříme. Krok 3: Ochutíme citrón
Podobné recepty jako Bedly na víně
Kohout na víně, jak ho dělám já recept
Tento starofrancouzský pokrm je sice na přípravu složitý, ale za to se v něm snoubí chutě bylinek, kořenové zeleniny a kvalitního červeného vína. Na sváteční stůl se hodí třeba k sametově jemné bramborové kaši. Kohouta očistíme a naporcujeme.
Podobné recepty jako Kohout na víně, jak ho dělám já
Jelení kýta na víně recept
Zaprašte moukou, promíchejte a zalijte vínem. Do kastrolu přidejte bobkový list s tymiánem. Přisolte. Za občasného míchání nechte víno zredukovat asi na polovinu. Poté zalijte teplým vývarem a pozvolna duste pod poklicí, dokud není maso měkké. Bude to trvat asi 2 hodiny.
Podobné recepty jako Jelení kýta na víně
Zajíc na víně recept
Krok 1: Na slanině osmahneme cibule, vložime naporcovaného zajíce, okořeníme, po chvíli podlijeme a dusíme doměkka. Krok 2: Maso vyndáme, omáčku zaprášíme moukou, přidáme víno a podle chuti citrónovou štávu. Krok 3: Procedíme, maso vložíme zpět a necháme proležet.
Podobné recepty jako Zajíc na víně
Kořeněné svařené víno recept
Všechny suroviny kromě vína a brandy nasypeme do kastrůlku a zahříváme až do okamžiku, kdy se cukr rozpustí. Poté přilijeme víno a zahříváme, dokud není směs horká (kouří se z ní, ale nesmí vařit). Na závěr mimo plotýnku vmícháme brandy nebo koňak.
Podobné recepty jako Kořeněné svařené víno