Chia pudink – základní recept
Chia pudink je zdravější verzí známého škrobového pudinku. Konkrétně tento je také vhodný pro vegany, celiaky a i ty, kdo mají intoleranci laktózy. Chia semínka jen namočíme do rostlinného mléka či ovocné šťávy a necháme nabobtnat. Krok 1: Chia semínka nasypeme do zvolené tekutiny a dobře promícháme
Podobné recepty jako Chia pudink – základní
Třené čajové pečivo stříkané recept
Hledáte jednoduchý, ale chutný recept na sladký doplněk ke kávě či čaji? Vyzkoušejte tyto jemné máslové věnečky, co mají chuťově blízko k lineckému. Slepovat můžete kyselejší marmeládou a ozdobit čokoládou. Krok 1: Máslo, cukr a vejce utřeme do pěny buď ručně nebo šleháme na nízkou rychlost šlehačem
Podobné recepty jako Třené čajové pečivo stříkané
Zelený chřest recept
Zelený chřest je na přípravu jednodušší než bílý. Tento recept je rychlý, jednoduchý a zcela jistě si na takto uvařeném chřestu pochutná celá rodinka! Inspirovala jsem se videem od Kuchyně Lidlu.
Podobné recepty jako Zelený chřest
Zázvorový drink
Zázvor oloupeme a nakrájíme na kousky. Omyté citrony rozkrojíme a vymačkáme přes dlaň, abychom zachytili pecky. Veškeré suroviny dáme do misky a rozmixujeme. Směs přecedíme a můžeme ihned podávat nebo skladujeme v lednici na pozdější užití. Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Podobné recepty jako Zázvorový drink
Lečo
Papriku nakrájíme na proužky, cibuli na půlkolečka, rajčata můžeme oloupat (ale nemusíme) a taky nakrájíme. Pak se všemi ostatními přísadami dáme na olej podusit. Až zelenina pustí šťávu a trochu změkne (nerozvaříme), plníme do sklenic a ještě sterilujeme 20-25 minut na 85 °C. Z uvedené dávky je asi
Podobné recepty jako Lečo
Pracny recept po babičce
Pracny neboli „medvědí tlapky“ jsou jedním z nejtradičnějších druhů vánočního cukroví. Jejich jemně kořeněná chuť s vůní skořice, kakaa a oříšků navozuje tu pravou sváteční atmosféru. Všechny přísady smíchejte rukama a propracovávejte déle, někdy se díky ořechům špatně pojí dohromady. Tuk už ale nep
Podobné recepty jako Pracny po babičce
Horký citronový čaj s celým jablkem recept
Krok 1: Jablka oloupeme, vypíchneme středy, naskládáme do menšího kastrůlku, přidáme trochu vody, přiklopíme pokličkou a necháme dusit, až jsou jablka měkká, ale nesmí se rozpadnout. Pak je opatrně přendáme do větších širších hrníčků a přidáme i tekutinu po dušení.
Podobné recepty jako Horký citronový čaj s celým jablkem
SULC...klasický recept, podle starých řeznických norem ...
Sulc je lahůdka, kterou můžete připravit doslova za pár korun. Vstupní suroviny jsou ty z nejlevnějších, co lze použít. Výsledkem vaření je lahůdka, která má díky obsahu kolagenu dokonce blahodárný účinek na klouby. Nožičky rozvaříme doměkka, nejlépe v tlakovém hrnci, kam jsme přidali nové koření, b
Podobné recepty jako SULC...klasický, podle starých řeznických norem ...
Nastavovaná kaše
Do takto připravené kaše vmícháme krupky, které jsme si uvařili zvlášť v hrnci s osolenou vodou doměkka a scedili. Do kaše přidáme prolisovaný česnek a majoránku dle chuti,dochutíme solí je-li třeba a ihned podáváme. Podáváme buď jen s osmaženou cibulkou nebo s opečenou slaninou, uzeninou, plátkem u
Podobné recepty jako Nastavovaná kaše
Jednoduchý štrúdl ze tří surovin recept
Tradiční štrúdl je neodolatelná klasika, která v sobě spojuje křupavé těsto s bohatou náplní z nastrouhaných jablek, skořice a rozinek. Tento voňavý moučník je ideální volbou pro jakoukoliv příležitost, ať už jako sladká tečka po obědě, nebo lahodná pochoutka ke kávě. Ze všech surovin zpracujeme hla
Podobné recepty jako Jednoduchý štrúdl ze tří surovin
Jablečné čatní
Potom přilejeme ocet, přidáme nakrájená oloupaná jablka, zbytek cukru, nakrájené chilli papričky, sůl, pepř, bobkové listy, tymián, zázvor, cayenský pepř a přikryté vaříme na minimu 30 minut, dokud omáčka nezhoustne. Vyjmeme bobkové listy a horkou omáčku plníme do malých skleniček, uzavřeme, otočíme
Podobné recepty jako Jablečné čatní
Uzený jazyk s křenovou kaší
Vybraní jazýčci si pochutnávají na jazyku. Má jemné libové maso, které uzením získá kouřovou chuť a dlouhým vařením změkne. Skvěle se k němu hodí křenová bramborová kaše, jejíž štiplavost můžete upravovat množstvím křenu a smetany. Nebo jazyk podávejte s bramborovou kaší a křenovou omáčkou.
Podobné recepty jako Uzený jazyk s křenovou kaší
Jablečná povidla na 3 způsoby recept
Sklízíme bohatou úrodu jablíček a přemýšlíme, jak je zužitkovat? Můžeme si připravit lahodná jablečná povidla jako od babičky. Hodí se jako náplň do buchet i koláčů nebo k potření perníku. Vybrat si můžeme rovnou ze tří postupů. Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min
Podobné recepty jako Jablečná povidla na 3 způsoby
Játrová omáčka kořeněná a rychlá
Játra důkladně očistíme, odblaníme, pokrájíme na požadovanou velikost. Cibuli osmažíme na oleji nebo jemně pokrájeném špeku dorůžova, pak přidáme osmažit očištěná játra. Osmažená játra osolíme, opepříme, přidáme nasekaný česnek, majoránku, tymián. Za stálého míchání ještě krátce vše společně ...
Podobné recepty jako Játrová omáčka kořeněná a rychlá
Kuřecí játra na cibulce recept
Krok 1: Kuřecí játra důkladně očistíme, propláchneme ve studené vodě a necháme důkladně okapat. Mezitím oloupeme a na půlkolečka nakrájíme cibuli. Krok 2: Na pánvi rozpustíme sádlo, na kterém osmahneme játra a cibuli. Okořeníme, přidáme sojovou omáčku a necháme 5 minut dusit.
Podobné recepty jako Kuřecí játra na cibulce
Křížaly sušená jablka
Takto připravená jablka si pokrájíme na plátky (měsíčky) široké cca 6 mm - 8 mm a skládáme na mřížku nebo plech s pečícím papírem - těsně vedle sebe. Nejvhodnější doba na přípravu křížal je s nástupem topné sezony, jelikož doba schnutí se výrazně zkrátí, pokud nemáte šušičku.
Podobné recepty jako Křížaly sušená jablka
Lečo, jak ho dělám já recept
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Papriky zbavíme středu a nakrájíme na proužky. Slaninu nakrájíme nadrobno. Krok 2: Na sádle a slanině osmahneme cibuli do růžova. Zasypeme mletou paprikou (popř. oběma), krátce zasmahneme a přidáme rajčata. Krok 3: Prudce vaříme, osolíme a opepříme dl
Podobné recepty jako Lečo, jak ho dělám já
Cibulová marmeláda recept
Cibulová marmeláda, známá jako cibuláda, se od ovocných zavařenin liší svou pikantní chutí. Ideální je jako příloha ke grilovanému masu. Zavařujeme ji do malých sklenek a po otevření ji hned spotřebujeme. Krok 1: Na oleji zpěníme oloupanou cibuli nakrájenou na proužky a česnek nakrájený na plátky.
Podobné recepty jako Cibulová marmeláda
Houbové koření recept
Jak na dokonalé a šťavnaté hovězí na houbách? Chuť vylepší slanina, česnek i sklenka bílého vína
Podobné recepty jako Houbové koření
Cizrna na kari recept
Krok 1: Než se pustíme do přípravy cizrny, je dobré ji přes noc namočit do vody. Rychleji se pak uvaří a je lépe stravitelná. Krok 2: Na oleji dozlatova osmahneme oloupanou nakrájenou cibulku, přidáme prolisovaný česnek a ostatní koření včetně bobkového listu (krom soli).
Podobné recepty jako Cizrna na kari