Martinské rohlíčky
Vykynuté těsto rozválíme na plát silný asi 4 mm a rozdělíme na trojúhelníky. Na širší stranu dáme část makové náplně a stočíme do rohlíku. Přendáme na plech vyložený pečicím papírem a stočíme do podkovy. Hotové rohlíčky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlemi.
Podobné recepty jako Martinské rohlíčky
Domácí rohlíky jako z pekárny ;-) recept
Křupavé vypečené rohlíky pozvednou každou snídani na královskou hostinu. K domácí výrobě potřebujete jen pár základních surovin a trochu volného času. Naučte se jednoduchý recept, těsto je krásně vláčné, nadýchané a jemné.
Podobné recepty jako Domácí rohlíky jako z pekárny ;-)
Sváteční sádlové rohlíčky
Toto cukroví je symbolem staročeských Vánoc, kdy jednoduché ingredience vytvářely nezapomenutelné lahůdky plné pohody a nostalgie. Krok 1: Těsto: Ze všech surovin vypracujeme těsto. Rozdělíme ho na dva díly a do jednoho zapracujeme lžíci kakaa. Těsto dáme odležet na 2 hodiny do lednice.
Podobné recepty jako Sváteční sádlové rohlíčky
Rohlíky
Plech vyložíme pečícím papírem nebo vytřeme tukem a položíme na něj rohlíky. Vajíčko rozkvedláme a pomažeme jím rohlíky. Posypeme solí, dáme mák, kmín aj. Pečeme zhruba půl hodiny. Nechte si chutnat. Uvidíte, jak rychle zmizí. A je tu zase burčák. Tak jako každý rok.
Podobné recepty jako Rohlíky
Křupavé domácí rohlíčky
Z droždí, cukru a mléka si připravíme kvásek. Moukou se sádlem a solí vypracujeme na vláčné kynuté těsto. Rozdělíme si ho na dvě poloviny, které vyválíme na dva kruhy. Ty rádýlkem rozdělíme na 8 dílků (dohromady tedy 16) a stočíme je směrem od kraje do středu na rohlíčky.
Podobné recepty jako Křupavé domácí rohlíčky
Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny
Poté uválíme placičky (pomáhám si i rukou, s těstem se hezky pracuje) a rohlíky stočíme. Konce zmáčkeneme do špiček. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem nebo hrubou solí s kmínem. Peču v horkovzdušné troubě na 180 °C 20-25 minut. Jak kdo má rád, my radší více opečené
Podobné recepty jako Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny
Klasické české rohlíky recept
Klasické rohlíky patří mezi běžné pečivo, bez kterého si těžko představíme českou domácnost. Tento osvědčený a podrobný recept nás dovede k dokonalým domácím rohlíkům. Těsto je vláčné, nadýchané a jemné. Vytvarované rohlíky upečeme do zlatova. Krok 1: Suroviny na omládek dobře umícháme, pak v míse z
Podobné recepty jako Klasické české rohlíky
Nadýchané domácí rohlíky
Po vykynutí buď můžeme na pomoučeném vále vyválet a nakrájet čtverečky, které stočíme do tvaru rohlíčků, nebo upleteme pletýnku ze tří pramenů, jak kdo chce. Nám chutná přidat do těsta trochu nastrouhaného česneku, můžeme je i plnit, např. sýrem a šunkou nebo osmaženou cibulkou, zeleninou apod.
Podobné recepty jako Nadýchané domácí rohlíky
Domácí rohliky recept
Neexistuje snad jednodušší domácí pečivo než klasické rohlíky. Nejtěžší na celém receptu je tvarování, ale i to s naším postupem hravě zvládnete. Upečte si s námi poctivé, křupavé a voňavé rohlíčky, které budete muset schovat, aby stihly vystydnout.
Podobné recepty jako Domácí rohliky
Domácí rohlíky a housky
Pojďme si upéci domácí rohlíky a housky! Nejprve si zaděláme kvásek. Do hrnku si rozdrobíme droždí a zasypeme zlehka cukrem. Zakápneme vlažným mlékem. Necháme chvíli vzejít. Do větší nádoby si prosejeme mouku a osolíme. Vhodíme kousek pravého másla. Vyklepneme vaječný žloutek. Důkladně smícháme.
Podobné recepty jako Domácí rohlíky a housky
Obyčejné domácí rohlíky recept
Vykynuté rohlíky potřeme vlažným mlékem a dáme péct dorůžova asi 15-18 minut (podle trouby). Upečené rohlíky necháme na mřížce vychladnout. Rozehřejeme sádlo a dáme ho stranou. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sušené droždí, cukr, sůl a vše promícháme. Přidáme vlahé sádlo a zalijeme vlažnou vodou.
Podobné recepty jako Obyčejné domácí rohlíky
Rohlíky na ráno
Hned ráno těsto prohněteme a vytvarujeme houstičky nebo rohlíky nebo 2 veky. Těsto dáme na vymazaný plech a potřeme olejem, můžeme posypat kmínem, mákem nebo semínky. Po 20 minutách kynutí na plechu, dáme do nepředehřáté trouby. Peče se asi 20-25 minut na 220 °C.
Podobné recepty jako Rohlíky na ráno
Jen tak pro chuť a nebo jak spotřebovat starší rohlíky
Jen tak pro chuť a nebo jak spotřebovat starší rohlíky? Žádný problém, stačí jen najít spolehlivý recept. Čeká na vás na Tradičních receptech s dalšími 40 tisíci lahůdek. Dobrou chuť!
Podobné recepty jako Jen tak pro chuť a nebo jak spotřebovat starší rohlíky
Kávové rohlíky (retro)
Kávové rohlíky nemají příliš výraznou chuť, ale nedá se o nich říct, že by byly fádně nudné. Naopak! Příjemné je i to, že jsou moc dobré i druhý den po upečení. Jsou jako stvořené na snídani, společně s bílou kávou. Však to poznáte sami.
Podobné recepty jako Kávové rohlíky (retro)
Rohlíky domácí recept
Krok 1: Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněném nebo silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat) a vytvarujeme rohlíky: Těsto rozdělíme např. stěrkou na cca 15 bochánků, které necháme cca 10 minut odpočinout. Krok 2: Pomocí rozvalovacího válečku vyválíme elipsovité placky.
Podobné recepty jako Rohlíky domácí
Domácí karlovarské rohlíky
Křupavé a dozlatova upečené rohlíky si můžeme snadno upéct i doma. Z kynutého máslového těsta nachystáme oválky, ze kterých umotáme jednotlivé kousky. Potřené máslem či sádlem je necháme upéct a můžeme si tak vychutnat skvělé pečivo.
Podobné recepty jako Domácí karlovarské rohlíky
Klasické křupavé domácí rohlíky recept
Kdo by se nechtěl budit s vůní teplého pečiva a křehké rohlíčky obložit dobrotami, které nastartují dokonalý den? Vyzkoušejte upéct vlastní zlatavé rohlíky, doma se neohřejí dlouho a budou hned pryč. Krok 1: Mouky, cukr, vodu, olej, sůl a droždí smícháme dohromady a vypracujeme hladké nelepivé těsto
Podobné recepty jako Klasické křupavé domácí rohlíky
Rohlíky jako dech úžasné! recept
Křupavé vypečené rohlíky pozvednou každou snídani na královskou hostinu. K domácí výrobě potřebujete jen pár základních surovin a trochu volného času. Naučte se jednoduchý recept, těsto je krásně vláčné, nadýchané a jemné.
Podobné recepty jako Rohlíky jako dech úžasné!
Nejlepší domácí rohlíky
Když máme takto udělané všechny rohlíky, přikryjeme a necháme kynout dalších 40 minut. Po 40 minutách rohlíky potřeme vodou a posypeme například kmínem, sezamem, mákem, solí... Kdo co má rád. Mezitím rozehřejeme troubu na 250 stupňů a na dno trouby dáme prázdný hluboký plech.
Podobné recepty jako Nejlepší domácí rohlíky
Ajčiny kynuté rohlíčky se slaninkou a sýrem z domácí pekárny recept ...
Krok 1: Všechny suroviny dám a naleju do pekárny a dám program Těsto. Po vykynuti (mně to kyne hodinu a půl) vytvoříme dva bochánky. Z jednoho vyválíme kulatou placku a rozdělíme na 8 dílů jako pizzu. Naplníme jedním plátkem slaniny a navrch sýr a zarolujeme do tvaru rohlíku. Pomazené žloutkem, posy
Podobné recepty jako Ajčiny kynuté rohlíčky se slaninkou a sýrem z domácí pekárny ...