Křížaly sušená jablka
Omytá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a natlučených částí. Takto připravená jablka si pokrájíme na plátky (měsíčky) široké cca 6 mm - 8 mm a skládáme na mřížku nebo plech s pečícím papírem - těsně vedle sebe. Nejvhodnější doba na přípravu křížal je s nástupem topné sezony, jelikož doba schnutí se
Podobné recepty jako Křížaly sušená jablka
SULC...klasický recept, podle starých řeznických norem ...
Sulc je lahůdka, kterou můžete připravit doslova za pár korun. Vstupní suroviny jsou ty z nejlevnějších, co lze použít. Výsledkem vaření je lahůdka, která má díky obsahu kolagenu dokonce blahodárný účinek na klouby. Nožičky rozvaříme doměkka, nejlépe v tlakovém hrnci, kam jsme přidali nové koření, b
Podobné recepty jako SULC...klasický, podle starých řeznických norem ...
Jablečný štrúdl s ořechy a rozinkami
Mezi nejtradičnější moučníky české kuchyně se jistě řadí štrúdl, i když se historicky pojí také s Rakouskem. Lidé ho milují v klasické podobě s jablky, někdy doplněné právě o ořechy nebo rozinky. Upečte si k odpolední kávě to, co máte nejraději. ocet (např. Bzenec) 1 lžíce. Mouku dejte na vál a nadr
Podobné recepty jako Jablečný štrúdl s ořechy a rozinkami
Štrůdl podle mé babičky recept
Jednoduchý a rychlý recept na štrúdl. Když nastane sezóna jablek, štrúdly jsou jasnou volbou. Tyto moučníky s tenkou vrstvou těsta a bohatou, šťavnatou náplní jsou ideálním zákuskem k odpolední kávě, a to i pro ty, kteří si hlídají váhu. Mouku, vodu, ocet, Heru a vejce dáme do větší mísy. Uhněteme p
Podobné recepty jako Štrůdl podle mé babičky
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl recept
Krok 1: Do mísy nasypeme odváženou mouku, přidáme jogurt, na menší kousky nakrájenou Heru, žloutek a špetku soli. Vypracujeme těsto, jde to hezky a rychle. Odložíme ho do mikrotenového sáčku do lednice na chvíli vychladit. Krok 2: Mezitím nastrouháme jablka a připravíme ostatní ingredience na štrúdl
Podobné recepty jako Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
Jablečný štrůdl
Z pomazánkového másla a hladké mouky vytvoříme vláčné těsto, které rozdělíme na 2 díly. Z každého vyválíme plát, posypeme strouhanými jablky, cukrem, skořicí a rozinkami a zavineme. Dáme na plech, potřeme žloutkem a upečeme. Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze… Nenechte si ujít sezónní inspirace a re
Podobné recepty jako Jablečný štrůdl
Jahodové knedlíky-nejrychlejší
Na talíř dáme teplé knedlíky, které přelijeme jahodami, posypeme cukrem, strouhaným tvarohem, dozdobíme zakysanou smetanou a podáváme. Množství surovin záleží na počtu osob. Dozdobit můžeme také pribináčkem, šlehačkou... Tento recept není určený pro zarputilé zastánce kulatých kynutých knedlíků, ani
Podobné recepty jako Jahodové knedlíky-nejrychlejší
Jednoduchý štrúdl ze tří surovin recept
Tradiční štrúdl je neodolatelná klasika, která v sobě spojuje křupavé těsto s bohatou náplní z nastrouhaných jablek, skořice a rozinek. Tento voňavý moučník je ideální volbou pro jakoukoliv příležitost, ať už jako sladká tečka po obědě, nebo lahodná pochoutka ke kávě. Ze všech surovin zpracujeme hla
Podobné recepty jako Jednoduchý štrúdl ze tří surovin
Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami
Oloupaná a očištěná jablka pokrájíme na silnější plátky (kousky) a dáme do hrnce se širokým dnem s nepřilnavým povrchem za občasného promíchání rozdusit. Ze začátku pod poklicí, později po změknutí a po přidání pomletých nebo rozmixovaných švestek bez poklice, pouze pod sítkem, aby nám rozvar neprsk
Podobné recepty jako Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami
Nejlepší dřevěnický štrúdl recept
Krok 4: Štrúdl položíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C, než lehce zrůžoví, přibližně 20 minut. Mouku, žloutek, máslo a šlehačku vypracujeme v těsto a necháme odpočinout. Máslo můžeme nechat mírně změknout v mikrovlnce, aby se těsto dobře dělalo. Mezitím oloupe
Podobné recepty jako Nejlepší dřevěnický štrúdl
Nejlepší vánoční štóla podle drážďanského receptu ...
Tradiční německý moučník má dlouhou historii a také oblibu v mnoha dalších zemích. Štóly pečte s předstihem, mají dlouhou trvanlivost a prospěje jim odležení. Na oříšcích, sušeném a kandovaném ovoci nešetřete, díky nim je štóla krásně šťavnatá a křupavá.
Podobné recepty jako Nejlepší vánoční štóla podle drážďanskéhou ...
Trhané vepřové maso pečené v jablečném moštu
Hledáte recept na oběd, kterým své hosty okouzlíte, ale zároveň nestrávíte hodiny v kuchyni? Pak je trhané vepřové ideální – upeče se v podstatě samo. Nejlépe chutná s kyselou okurkou a opečeným pečivem, třeba hamburgerovou bulkou. Vepřové maso dostatečně osolte, opepřete a ochuťte uzenou i pálivou
Podobné recepty jako Trhané vepřové maso pečené v jablečném moštu
RAW domácí čokoláda recept
Krok 1: Boby zbavte slupek, nasekejte spolu s mandlemi na prkénku a vše rozmixujete spolu s brusinkami, kokosovým olejem a troškou mléka. Krok 2: Sušené brusinky jsou proslazené a dodají tak čokoládě sladkost. Mixování jde ztuha, čím déle mixujete, tím je čokoládová hmota hladší - vůbec ale nevadí n
Podobné recepty jako RAW domácí čokoláda
Kandované ovoce, Mostarda ovocná hořčice (Mostarda di ...
Správně proslazené ovoce je na řezu stejné barvy a lesku. Vychladlé ovoce vložíme do spolehlivě uzavíratelných sklenic, zalejeme sirupem a nakonec přikápneme (opravdu dávkuji očním kapátkem) hořčičný olej.
Podobné recepty jako Kandované ovoce, Mostarda ovocná hořčice (Mostarda di ...
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce recept
Kuřecí prsa v jemné omáčce budou skvělou večeří, kterou se zavděčíte i těm nejnáročnějším strávníkům a připraví ji i začátečníci. Ke smetanové omáčce z kuřecího vývaru bude ideální přílohou houskový knedlík. Krok 1: Kuřecí prsa rozkrojíme na stejně velké porce. Porce osolíme a opepříme. Cibuli oloup
Podobné recepty jako Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce
Drobenka žmolenka posýpka atd. recept
Drobenka na koláči je tou správnou tečkou, bez které by koláč nebyl to pravé. Zlatá křupavá vrstva vonící máslem, která skvěle chuťově vyváží kyselejší ovoce. Pojďte se s námi podívat, jak se dělá. Krok 1: Vše smícháme dohromady ručně nebo mixerem.
Podobné recepty jako Drobenka žmolenka posýpka atd.
Pomalu pečená husa s jablky a medem recept
Pomalu pečená husa s jablky a medem je lahůdka, která spojuje jemnost husího masa s nasládlou chutí karamelizovaných jablek a medu. Tento tradiční pokrm se peče dlouhé hodiny, aby maso získalo šťavnatost a křupavou kůrčičku. Krok 1: Husu očistíme, omyjeme, osušíme a zvenku i zevnitř osolíme a okmínu
Podobné recepty jako Pomalu pečená husa s jablky a medem
Jednoduché Churros, které se vždy povede.
Krásně křupavé churros voní po skořici a chutnají prostě božsky. Buďte první, kdo přidá fotku receptu! Krok 1: V misce smícháme 100 g cukru se skořicí a odložíme na obalení. Krok 2: Do další misky prosejeme lžíci cukru s vanilkovým cukrem a přidáme mouku.
Podobné recepty jako Jednoduché Churros, které se vždy povede.
Husa pomalu pečená, předem naložená v rozmarýnovo-solném ...
Pomalu pečená husa, předem naložená v láku, je lahůdka plná výrazné chuti a vůně. Díky marinování se maso dokonale proleží a získá jemnou bylinkovou chuť s nádechem rozmarýnu. Pomalu pečená do zlatova je křupavá na povrchu a šťavnatá uvnitř, ideální pro slavnostní tabuli.
Podobné recepty jako Husa pomalu pečená, předem naložená v rozmarýnovo-solném ...
Vepřová játra na slanině recept
Vyzkoušejte křehká játra s vůní česneku a chutí lahodné slaniny. Slaninu nakrájíme na kostičky a orestujeme v hrnci. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na kousky nakrájená játra. Vše dohromady trochu orestujeme, přidáme sladkou papriku, chvíli restujeme a ihned zalijeme vodou. Přikryjeme pokličkou
Podobné recepty jako Vepřová játra na slanině