Sulc (huspenina) recept
Sulc neboli huspeninu snadno vyrobíme z běžně dostupných surovin. Výtečně chutná, a navíc je díky kolagenu prospěšný našim kloubům. Zimní a masopustní hodování si už bez domácího sulcu těžko představíme. Krok 1: Nožičky, kolena a jazyk velmi dobře očistíme. Krok 2: Vložíme do hrnce a zalijeme studen
Podobné recepty jako Sulc (huspenina)
SULC...klasický recept, podle starých řeznických norem ...
Sulc je lahůdka, kterou můžete připravit doslova za pár korun. Vstupní suroviny jsou ty z nejlevnějších, co lze použít. Výsledkem vaření je lahůdka, která má díky obsahu kolagenu dokonce blahodárný účinek na klouby. Nožičky rozvaříme doměkka, nejlépe v tlakovém hrnci, kam jsme přidali nové koření, b
Podobné recepty jako SULC...klasický, podle starých řeznických norem ...
Vepřové plátky s celerovo jablečnou omáčkou z papiňáku (tlakového hrnce ...
Když se hrnec natlakuje, plamen stáhneme na minimum a slabým varem vaříme 30 minut. Po ochlazení hrnec otevřeme, plátky masa vytáhneme a uchováme v teple. Obsah hrnce rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme smetanu, podle potřeby dochutíme a necháme přejít varem.
Podobné recepty jako Vepřové plátky s celerovo jablečnou omáčkou z papiňáku (tlakového hrnce ...
Cibulový čaj proti kašli a nachlazení
Znám hodně lidí, kteří takto léčí sebe i své blízké, každý si musí najít ten svůj nejlepší způsob přípravy a ochucení. Čaj pomůže nejen proti nachlazení, chřipce, viróze, zánětu průdušek..., ale prý podporuje i růst vlasů a zamezuje jejich vypadávání. Na zdraví! :-) Nenechte si ujít sezónní inspirac
Podobné recepty jako Cibulový čaj proti kašli a nachlazení
Játrová omáčka kořeněná a rychlá
Játra důkladně očistíme, odblaníme, pokrájíme na požadovanou velikost. Cibuli osmažíme na oleji nebo jemně pokrájeném špeku dorůžova, pak přidáme osmažit očištěná játra. Osmažená játra osolíme, opepříme, přidáme nasekaný česnek, majoránku, tymián. Za stálého míchání ještě krátce vše společně ...
Podobné recepty jako Játrová omáčka kořeněná a rychlá
Jahodová zmrzlina II.
Domácí zmrzlina je nejlepší způsob, jak se ochladit v parných letních dnech. Dopřejte si jahodovou z čerstvého ovoce smíchaného se šlehačkou a bílkovým sněhem. Jahody rozmixujeme s cukrem. Zvlášť ušleháme šlehačku a bílky. Postupně zlehka smícháme šlehačku a sníh z bílků s rozmixovaným ovocem. Po zm
Podobné recepty jako Jahodová zmrzlina II.
Játrová omáčka recept
Dobře připravená vepřová játra vás překvapí svojí jemnou chutí. Vyzkoušejte z nich připravit třeba játrovou omáčku, není to nijak složité. Hodnoty jsou přibližné. Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Játra očistíme a nakrájíme na kostičky. Stroužek česneku oloupeme a nakrájíme na plátky.
Podobné recepty jako Játrová omáčka
Křížaly sušená jablka
Křížaly - sušená jablka - recept: Omytá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a natlučených částí. Takto připravená jablka si pokrájíme na plátky (měsíčky) široké cca 6 mm - 8 mm a
Podobné recepty jako Křížaly sušená jablka
Nejlepší dřevěnický štrúdl recept
Vyválíme z těsta plát, pokryjeme jablky, cukrem a skořicí a zavineme. Zavineme ho jen jako jednu vrstvu (jen ho přeložíme), je to tedy velmi nízký štrúdl a těsto uvnitř není příliš nasáklé jablky. Víte, jak na správně zabalení štrúdl, aby z něj nevytekla náplň?
Podobné recepty jako Nejlepší dřevěnický štrúdl
Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného těsta
Rozdělíme na stejně velké kuličky, které naplníme ovocem dle vlastní chuti. Knedlíky naházíme do vroucí vody se špetkou soli, přivedeme k varu a vaříme 4-5 minut. Pak knedlíky scedíme, nandáme na talíře, dozdobíme dle chuti a druhu ovoce a ihned podáváme.
Podobné recepty jako Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného těsta
Uzená krkovička na zelí v papiňáku (tlakovém hrnci) recept ...
Na rozehřátém sádle v papiňáku orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli a česnek, přidáme bobkový list, celou skořici a uzenou krkovici vcelku. Ještě chvilku osmažíme, přidáme 2 dl vody, hrnec uzavřeme a od doby, kdy začne syčet, vaříme na mírném plameni 30 minut.
Podobné recepty jako Uzená krkovička na zelí v papiňáku (tlakovém hrnci) ...
Zelný salát III.
Přísady na nálev přivedeme k varu, odstavíme a necháme vychladnout. Zelí nakrájíme na tenké pásky a potom příčně, abychom dostali malé kostičky (nestrouháme!). Pokud použijeme čerstvou papriku, nakrájíme ji také na malé kostičky, přimícháme k zelí a zeleninu krátce spaříme vroucí vodou.
Podobné recepty jako Zelný salát III.
Utopenci vyzkoušený nálev recept
Hledáte ten nejlepší recept na nálev pro naložení utopenců, který bude opravdu vyladěný k dokonalosti? Pak rozhodně vyzkoušejte tento. Je opravdu snadný a zvládne ho i začátečník. Tak se do něho pusťte, ať máte co nejdříve naloženo. Krok 1: Nálev z vody, octa, soli, cukru a koření svařím a nechám vy
Podobné recepty jako Utopenci vyzkoušený nálev
Knedlo vepřo zelo podle Václava Friče recept
My pro vás máme recept na jeho verzi knedlo zelo vepřo. Krok 1: Včas zapněte nahřívat troubu na 170 °C. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Krok 2: Krkovici osolte, opepřete, posypte kmínem a důkladně ji ze všech stran potřete česnekem.
Podobné recepty jako Knedlo vepřo zelo podle Václava Friče
Salát z kysaného zelí vitaminová bomba
Je to vitaminová bomba. Přímo fyzicky cítím, jak bacily v mém těle zbaběle a zcela neorganizovaně ustupují a vypravují na smrtelném loži svým dětem o hrůzách, které prožívají v předsmrtných křečích.
Podobné recepty jako Salát z kysaného zelí vitaminová bomba
Azu po tatarsku originál recept
"Azu" je tradiční pokrm tatarské kuchyně. Připravíme jej z hovězího zadního masa, které nakrájíme na nudličky a společně s cibulí, rajským protlakem a kořením, restujeme. Podáváme se špagetami, hranolky, nebo chlebem. Krok 1: Maso nakrájíme na tenké nudličky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na
Podobné recepty jako Azu po tatarsku originál
Rajský protlak (passata di pomodorro) recept
Rajský protlak v kuchyni upotřebíte po celý rok ve spoustě pokrmů a je tak dobré ho mít stále po ruce. Krok 1: Rajčata omyjeme, překrojíme napůl a lžící odstraníme "vodu" a semínka. Krok 2: Všechna rajčata vložíme do hrnce, podlijeme max. 50 ml vody a za občasného míchání v nezakrytém hrnci rozvařím
Podobné recepty jako Rajský protlak (passata di pomodorro)
Bavorské špecle základní těsto (Spätzle)
Bavorské špecle jsou oblíbenou přílohou, která si nachází své místo i v české kuchyni. Příprava není složitá, nicméně vyžaduje trochu zručnosti. Ale není důvod k obavám, s naším receptem se povedou každému. Krok 1: Ručním šlehačem s hákovými nástavci vymícháme polotuhé těsto. Pokud nemáte šlehač, ta
Podobné recepty jako Bavorské špecle základní těsto (Spätzle)
Domácí chilli omáčka recept
Z čerstvých rajčat, s pořádnou dávkou česneku a zejména s pálivým elementem v podobě beraních rohů nebo chilli papriček. Krok 1: Feferony a papriky nakrájíme na pásky cca 1 cm, cibuli nakrájíme nadrobno. Do velké pánve dáme rozpálit olej, přidáme feferony, papriky, cibuli, prolisovaný česnek a osolí
Podobné recepty jako Domácí chilli omáčka
Kuřecí játra na cibulce recept
Krok 1: Kuřecí játra důkladně očistíme, propláchneme ve studené vodě a necháme důkladně okapat. Mezitím oloupeme a na půlkolečka nakrájíme cibuli. Krok 2: Na pánvi rozpustíme sádlo, na kterém osmahneme játra a cibuli. Okořeníme, přidáme sojovou omáčku a necháme 5 minut dusit.
Podobné recepty jako Kuřecí játra na cibulce