Divoká kachna na slanině, sušených švestkách a červeném víně ...
V pekáči na sporáku rozehřejeme máslo, na kterém zesklovatíme cibuli se slaninou, přidáme všechno koření a posekané švestky. Chvilku společně opékáme a poté podlijeme malinko vodou. Vložíme kachnu a přiklopíme a asi 10 min kachnu po obou stranách podusíme, abychom urychlili pečení v troubě.
Podobné recepty jako Divoká kachna na slanině, sušených švestkách a červeném víně ...
Kachna bez práce recept
Kachnu omyjeme, osušíme a posypeme zvenku i uvnitř solí a kmínem. Jak připravit dokonalou pečenou kachnu? Kachnu položíme na záda (prsama nahoru) do suchého pekáče. Pekáč uzavřeme a vložíme do trouby. Teplotu nařídíme na 120 °C a pečeme 4,5 hodiny, aniž podléváme nebo otevíráme troubu či pekáč.
Podobné recepty jako Kachna bez práce
Kachna na pomerančích a černém litovelském citrónu recept ...
Krok 1: Naporcujeme kachnu (stehna, křídla jako paličky, vyloupneme prsa od kosti i s kůží ). Krok 2: Kůži na prsou mírně nařízneme, ale neprořízneme a vše důkladně nakořeníme solí, pepřem, kmínem a dáme do litinového pekáče i s na kolečka nakrájeným pomerančem na 24 hodin do lednice. Krok 3: Podlij
Podobné recepty jako Kachna na pomerančích a černém litovelském citrónu ...
Pomalu tažená kachna s játrovo-kaštanovou nádivkou
Po půl hodině snížíme teplotu na 140°C a pečeme cca 3-4 hodiny, kachnu občas poléváme výpekem. Že je kachna opravdu hotová, se přesvědčíme tak, že do nejsilnějšího místa píchneme špejlí; vytéct by měla čirá šťáva. Po upečení kachnu vyndáme a necháme na teplém místě nebo ve vypnuté otevřené troubě.
Podobné recepty jako Pomalu tažená kachna s játrovo-kaštanovou nádivkou
Kachna
Nejprve ji důkladně očistíme od zbytku peří a brků, omyjeme ji a osušíme. Vnitřek kachny potřeme solí a stejně tak sůl vetřeme i do její kůže po celém povrchu. Troubu si předem předehřejeme na 180 stupňů. Kachnu položíme do pekáče na prsa, podlijeme ji trochou vody a posypeme kmínem.
Podobné recepty jako Kachna
Kachna bez práce
Kachnu omyjeme, osušíme a posypeme zvenku i uvnitř solí a kmínem. Položíme prsíčky vzhůru do suchého pekáče. Musí bý buď kovový nebo skleněný a mít víko. Pekáč uzavřeme a vložíme do normální trouby (ne horkovzdušné!) Teplotu nařídíme na 120 °C (ano, stodvacet) a pečeme 5 (pět) hodin aniž podléváme,
Podobné recepty jako Kachna bez práce
Kachna na víně s pomerančovou šťávou recept
Na pekáček přidáme pokrájené jablko na čtvrtiny a pokrájenou červenou cibuli. Podlijeme červeným vínem a pomerančovou šťávou. Přiklopíme druhým pekáčkem a pečeme cca 140 minut.
Podobné recepty jako Kachna na víně s pomerančovou šťávou
Medová kachna recept
Krok 1: Omytou a osušenou kachnu nasolíme a posypeme kmínem, na povrchu i uvnitř. Kachnu připravujeme nejlépe večer a necháme ji v chladu odležet. Krok 2: Ráno utřeme kousek másla se lžičkou medu a kachnu tím uvnitř vymažeme. Dovnitř kachny pak dáme ještě 2 menší jablíčka.
Podobné recepty jako Medová kachna
Kachna s dvojbarevným zelím a bezmoučným knedlíkem ...
Kachna, případně husokachna se ráda poddá klasické přípravě na kmíně, kdy ze sebe vydá to nejlepší – a taky hodně sádla. Dilema ohledně barvy zelí jsme vyřešili použitím obojího, tučnost kachny vylehčí zajímavý knedlíkový nález ze staré české kuchařky bez další mouky – staré, ale jak moderní!
Podobné recepty jako Kachna s dvojbarevným zelím a bezmoučným knedlíkem ...
Kachna na kmínu recept
Krok 1: Kachnu očistit, opláchnout ve vodě, důkladně usušit. Vložit do pekáčku. Troubu nastavit na 100 stupňů. Krok 2: Posolit (i zevnitř) a drceným kmínem okmínovat ze všech stran. Jemně vmáčknout do kůže. Nahoru přidat celý kmín. Zakrýt víkem. Krok 3: Vložit do trouby. Peču přes noc, cca od 22 hod
Podobné recepty jako Kachna na kmínu
Pečená kachna
Osolenou kachnu vložíme do pekáče a posypeme kmínem, dle naší chuťe (více kmínu neškodí). Pekáč s kachnou přiklopíme víkem a vložíme do trouby, kterou máme předehřátou na 120°C.
Podobné recepty jako Pečená kachna
Domácí kachna na divoko trošku jinak recept
Krok 1: Jelikož mám mizernou troubu, tak mám na kachnu fígl a to takový: Rozporcuju ji na 4 díly a dám na 2 hodky vařit se všemi ingrediencemi krom kmínu a medu. Krok 2: Pak ji přeložím do pekáče a řádně zakmínuju. Krok 3: Z vývaru, medu a malé lžičky soli si připravím směsku na potírání během pečen
Podobné recepty jako Domácí kachna na divoko trošku jinak
Divoká kachna nadívaná recept
Divoká kachna je doslova lahůdkou na stole. Zvlášť, pokud je i nadívaná. Inspiraci na jednu takovou najdete v tomto receptu. Kachnu naplníme nádivkou z uzeného masa, jater a slaniny a pomalu ji pečeme, dokud není měkká a na kůži křupavá.
Podobné recepty jako Divoká kachna nadívaná
Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem recept ...
Upéci kachnu je časově náročnější, přesto se jedná o nenáročnou přípravu. Vyzkoušejte náš recept na pečená kachní stehna a připravte slavnostní oběd. Chybět samozřejmě nesmí červené zelí a bramborový knedlík.
Podobné recepty jako Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem ...
Kachna pečená na víně s jablky recept
Šťavnatá kachna, pečená na víně s jablky, je ideálním pokrmem pro sváteční dny nebo zvláštní příležitosti. Krásně rozpadající se maso podávané s dvěma druhy knedlíků a červeným zelí, zasytí vaše strávníky na celý zbytek dne.
Podobné recepty jako Kachna pečená na víně s jablky
Kachna v pomalém hrnci
A co třeba taková kachna? Připravte ji v pomalém hrnci a její maso zaručeně zůstane šťavnaté a bude se rozpadat. Nesmí chybět dva druhy zelí a knedlíky. Buďte první, kdo přidá fotku receptu! Krok 1: Kachnu omyjeme, vysušíme, pořádně podle chuti osolíme, nejlepší je sůl zvenku i zevnitř vetřít a zase
Podobné recepty jako Kachna v pomalém hrnci
Kachna na medu a víně recept
Kachní maso je tučnější, ale velice lahodné. Při pečení kachny to vůbec nemusíme přehánět s kořením. Bohatě postačí kachnu nasolit, přidat tymián, pepř, kmín a za doprovodu medu a červeného vína ji upéct doměkka s křupavou kůžičkou. Krok 1: Kachnu osolíme tak, že sůl důkladně vetřeme do masa, okořen
Podobné recepty jako Kachna na medu a víně
Kachna se zelím.... recept
Pečená kachna se zelím patří ke slavnostnějším pokrmům. Podávat ji můžete se dvěma druhy zelí, bílé i červené a knedlíky můžete připravit houskové, karlovarské nebo bramborové. Rodina vaši snahu ocení.
Podobné recepty jako Kachna se zelím....
Kachna pečená s jablky a cibulí recept
Krok 1: Půlku kachny prosolíme, posypeme kmínem. Jablka oloupeme a pokrájíme na osminky. Cibuli nasekáme v sekáčku nadrobno. Kachnu hustě potřeme nasekanou cibulí. Krok 2: Vložíme do pekáčku, podlijeme vodou. Kachnu pečeme v předehřáté troubě přikrytou druhým pekáčkem. Podléváme výpekem. Krok 3: Po
Podobné recepty jako Kachna pečená s jablky a cibulí
Kachna s jablky a cibulí recept
Kachnu očistíme od případných nečistot, omyjeme, osolíme zvenku i uvnitř. Jablka omyjeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na malé kousky. Cibuli očistíme a nakrájíme na osminky.
Podobné recepty jako Kachna s jablky a cibulí