Nálev na ovoce
Nálev na ovoce - recept: Necháme přejít varem a plníme do sklenic. Je z toho 5 sklenic (co se používají na okurky). Zavařujeme 20 minut na 80°C. Dá se použít na jakékoliv.
Podobné recepty jako Nálev na ovoce
Utopenci vyzkoušený nálev recept
Hledáte ten nejlepší recept na nálev pro naložení utopenců, který bude opravdu vyladěný k dokonalosti? Pak rozhodně vyzkoušejte tento. Je opravdu snadný a zvládne ho i začátečník. Tak se do něho pusťte, ať máte co nejdříve naloženo. Krok 1: Nálev z vody, octa, soli, cukru a koření svařím a nechám vy
Podobné recepty jako Utopenci vyzkoušený nálev
Květák ve sladkokyselém nálevu recept
Takový naložený květák ve sladkokyselém k nálevu vám zajisté přijde k chuti. Využijete jej nejen jako přílohu, chutná skvěle i samotný. Krok 1: Květák zbavíme listů, omyjeme a rozebereme na menší růžičky. Krok 2: Vodu okyselíme kyselinou citronovou a přivedeme k varu. Vložíme růžičky květáku a vařím
Podobné recepty jako Květák ve sladkokyselém nálevu
Minimrkvičky ve sladkokyselém nálevu. recept
Podělte se o fotky uvařeného receptu! Mrkvičky očistíme a bez jakéhokoliv předváření naskládáme do sklenic, zalijeme nálevem a 20-25 min při 80°C zavaříme.
Podobné recepty jako Minimrkvičky ve sladkokyselém nálevu.
Výborný nálev jako znojemský
Nálev svaříme a necháme cca 5 minut vařit. Ještě teplým nálevem zaléváme okurky, či jakoukoliv zeleninu i houby. Je to všestranně použitelný nálev, není moc kyselý zkrátka tak akorát. Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky… Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Podobné recepty jako Výborný nálev jako znojemský
Sladkokyselý sterilovaný květák recept
Je to jednoduché, očistěný květák zalijete připraveným nálevem a sterilujete. V zimě jej můžete použít jako přílohu k masu nebo do zeleninových salátů. Krok 1: Všechny suroviny na nálev dáme do většího hrnce a svaříme. Krok 2: Květák omyjeme, zbavíme listů a rozebereme na růžice. Větší překrájíme kl
Podobné recepty jako Sladkokyselý sterilovaný květák
Utopenci v okurkovém nálevu recept
Okurky nakrájíme na silnější plátky, česnek na tenké plátky, cibuli na tenká céčka a bobkové listy nalámeme. Do každého špekáčku vložíme plátek okurky a špekáčky naskládáme těsně vedle. Volné prostory mezi špekáčky proložíme cibulí, česnekem a bobkovým listem.
Podobné recepty jako Utopenci v okurkovém nálevu
Sladkokyselý nálev na zeleninu (bez umělých sladidel) recept ...
Sladkokyselý nálev na zeleninu (bez umělých sladidel) Kdo by neměl rád zeleninu zavařenou ve sladkokyselém nálevu? Součástí zavařovacích nálevů je téměř vždy i ne zcela zdravé umělé sladidlo - v tomto nálevu (na okurky a další zeleninu) se umělému sladidlu zcela vyhnete.
Podobné recepty jako Sladkokyselý nálev na zeleninu (bez umělých sladidel) ...
Nálev na okurky od maminky recept
Krok 1: Do čistých vymytých sklenic dáme na dno kolečko cibule a mrkve, snítku kopru a příslušné množství koření. Krok 2: Omyté okurky narovnáme do připravených sklenic a zalejeme vychladlým nálevem. Pokud nám nálev zbyde, lze ho uchovat na příště. Krok 3: Na nálev vše vaříme po dobu 15 minut. Pak n
Podobné recepty jako Nálev na okurky od maminky
Rychlý kompot z jakéhokoliv ovoce recept
Lahodný domácí kompot, který zachycuje svěžest a sladkost vašeho oblíbeného ovoce v každé sklenici. Ať už jde o jablka, hrušky, broskve nebo bobuloviny, tento kompot přináší autentickou chuť léta do vaší kuchyně po celý rok. Perfektní jako sladká tečka po jídle, nebo do pečiva či dezertů.
Podobné recepty jako Rychlý kompot z jakéhokoliv ovoce
Domácí utopenci recept
Krok 1: Všechny suroviny na nálev smícháme, povaříme asi 5 minut a necháme vychladnout. Krok 2: Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Špekáčky oloupeme a podélně nakrojíme. Do každého nakrojeného špekáčku vložíme pár koleček cibule. Krok 3: Do třílitrové láhve dáme na dno vrstvu cibule, část koření
Podobné recepty jako Domácí utopenci
Jednoduchý nálev na zavařování bez konzervantů recept ...
Nálev používám na zavařování okurek a čalamád, s úspěchem jsem ho ale vyzkoušela i na přípravu pečenáčů z kapra a pod.
Podobné recepty jako Jednoduchý nálev na zavařování bez konzervantů ...
Svíčková omáčka se sladkokyselým nálevem recept
Svíčková omáčka je klenotem české kuchyně a každá kuchařka má svůj vlastní recept, na který nedá dopustit. Příprava je sice náročnější, ale o to více si zaslouží kuchařka pochválit. 500 g hovězího masa (dělám i z vepřového plecka nebo kuře, králík...)
Podobné recepty jako Svíčková omáčka se sladkokyselým nálevem
Sterilovaný celer v sladkokyselém nálevu recept
Křupavé kousky celeru jsou pečlivě naloženy ve sladkokyselém nálevu, který jim dodává jemnou pikantnost a příjemnou sladkost. Ideální k masu, do salátů nebo jako samostatná chuťovka. Celer očistíme a nastrouháme. Dáme vařit vodu a do ní přidáme kyselinu citronovou.
Podobné recepty jako Sterilovaný celer v sladkokyselém nálevu
Fazolové lusky ve sladkokyselém nálevu recept
Krok 1: Fazolové lusky nakrájíme na kousky, vložíme do vařící vody a zhruba 4 minuty povaříme. Můžeme povařit i celé lusky a pak nakrájet. Krok 2: Na nálev smícháme všechny suroviny a povaříme 15 minut, pak necháme vychladit. Krok 3: Lusky scedíme, případně pokrájíme a narovnáme do sklenic. Přidáme
Podobné recepty jako Fazolové lusky ve sladkokyselém nálevu
Nakládaná vejce v kyselém nálevu
Krok 1: Uvaříme klasický nálev na okurky, já používám Novu. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky, papriku na proužky. Krok 2: Vejce natvrdo oloupeme. Do zavařovací sklenice dáme snítku bylinky (např. od každé po jedné snítce), papriku, plátky česneku, přidáme chilli. Vložíme vejce, a takto suroviny
Podobné recepty jako Nakládaná vejce v kyselém nálevu
Rajčata v kořeněném nálevu recept
Zavařená rajčata v kořeněném nálevu jsou skvělá pod pečené maso, nebo pro přípravu rajčatových omáček. Využijete je například i při přípravě rajské polévky. Stačí rozmixovat a dochutit. Krok 1: Dobře omytá rajčata nakrájíme na půlky a naskládáme do sklenic.
Podobné recepty jako Rajčata v kořeněném nálevu
Nejchutnější houby v octě recept
Houby sterilované v octovém nálevu vydrží bez úhony až do zimy, a pak jistě přijdou k chuti. Krok 1: Očištěné houby opláchneme pod tekoucí vodou. Krok 2: Houby dáme do velkého hrnce tak, aby byly do poloviny jeho výšky. Všechny suroviny na první nálev smícháme a houby jím zalijeme.
Podobné recepty jako Nejchutnější houby v octě
Kukuřičky ve sladkokyselém nálevu recept
Skvělým doplňkem ke grilovanému, či uzenému masu je zelenina naložená ve sladkokyselém nálevu. Třeba mladé kukuřičky. Jsou nasládlé a pěkně křupavé. Vyzkoušejte si je podle tohoto snadného receptu naložit i Vy. Jistě si pochutnáte. Krok 1: Očištěné klasy kukuřice předvaříme v mírně osolené vodě cca
Podobné recepty jako Kukuřičky ve sladkokyselém nálevu
Nejjednodušší zavařené hrušky recept
Sezóna hrušek je v plném proudu zejména na sklonku léta, kdy přichází čas na jejich zpracování, třeba na ovocný kompot. Hrušky mají samy o sobě úžasnou chuť, nepotřebují žádné koření. Vyzkoušejte je zavařit podle našeho receptu. Krok 1: Nejprve svaříme nálev, a to tak, že na 1 litr vody přidáme 400
Podobné recepty jako Nejjednodušší zavařené hrušky