Musaka z lilku Balkán
Musaka I.: Lilky nakrájíme na tenké podélné plátky, osolíme a necháme cca 30 minut vypotit. Potom je opláchneme studenou vodou a dobře osušíme. Cibuli nakrájíme na drobno, osmažíme na pánvi, přidáme mleté maso. Když je maso osmažené, přidáme spařená oloupaná rajčata nakrájená na kostičky, podusíme.
Podobné recepty jako Musaka z lilku Balkán
Řecká musaka recept
Máte chuť na svěží oběd s příchutí exotických dálek? Tradiční balkánská musaka je to pravé ořechové. Vynikající pokrm z mletého masa, lilku, rajčat, brambor a bešamelové omáčky připomíná italské lasagne, ale je snadněji stravitelný.
Podobné recepty jako Řecká musaka
Musaka recept
Musaka je tradiční pokrm pocházející z Balkánu a Blízkého východu, který se stal oblíbeným po celém světě. Tento vrstvený zázrak kombinuje šťavnaté mleté maso, jemně opečené plátky lilku, brambor a rajčat. Krok 1: Lilky nakrájíme na plátky 1,5 cm široké. Lehce posolíme, aby z nich vytekla tekutina.
Podobné recepty jako Musaka
Bramborová musaka recept
Musaka je pokrm svým původem z oblasti Balkánu nebo Blízkého východu. U nás však také už zdomácněla. V originále je s lilkem a další zeleninou. Lilek je zde nahrazen bramborami, které jsou proložené mletým masem a zapečené se sýrem.
Podobné recepty jako Bramborová musaka
Albertová musaka recept
Musaka je pokrm ze slunného Řecka, sice náročnější na přípravu, odměnou vám však bude chuťově vyvážená směs mletého masa, brambor, lilku, cuket a rajčat, vrstvené v zapékací míse, proložené bešamelovou omáčkou.
Podobné recepty jako Albertová musaka
Musaka
Musaka je báječné zeleninové jídlo s vepřovým masem. Podáváme ho s čerstvým pečivem. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Mezitím na oleji osmažíme dorůžova dvě nadrobno nakrájené cibule. Maso nakrájíme na menší kostky, přidáme ho k cibuli a prudce opečeme ze všech stran.
Podobné recepty jako Musaka
Musaka III.
Lilek a brambory nakrájíme na plátky a předsmažíme na oleji. Mleté maso zpěníme na nasekané cibulce, dochutíme solí, pepřem a oreganem. Přidáme petrželku a muškátový oříšek. Dobře promícháme a trochu předsmažíme. RADA: Jak vybrat kvalitní a čerstvé mleté maso bez přidané vody? Na plech uděláme 2 vrs
Podobné recepty jako Musaka III.
Moje musaka recept
Musaka je klasika středomořské kuchyně, která vás okouzlí svou vrstvami a chutěmi. Kombinace šťavnatého mletého masa, jemně pečeného lilku a brambor, vše dobře zapečené, tvoří neodolatelný pokrm, který voní po bylinkách a slunném jihu.
Podobné recepty jako Moje musaka
Lilková musaka
Lilková musaka - recept: Tento recept mám z turecké kuchařky, kterou jsem koupila přímo v Istanbulu. Pokud máte rádi lilky stejně jako já, tak si tento recept.
Podobné recepty jako Lilková musaka
Zeleninová musaka recept
Tento vegetariánský pokrm si oblíbíte pro jeho bohatou chuť a jednoduchou přípravu, která využívá čerstvé sezónní suroviny, jako jsou lilky, cukety, rajčata a brambory. Zeleninová musaka je ideální volbou pro všechny, kdo hledají chutné jídlo ať už na rodinný oběd nebo večeři s přáteli.
Podobné recepty jako Zeleninová musaka
Bramborová musaka
Bramborová musaka - recept: Oloupané brambory nakrájíme na kolečka asi 2 mm silná. Na kostičky cibuli osmažíme dozlatova, přidáme sladkou a pálivou papriku, mleté maso a vše
Podobné recepty jako Bramborová musaka
Musaka od Moldavana recept
Do pekáčku si naskládáme 1 vrstvu lilků, na to rozvrstvíme masovou směs, zaskládáme další vrstvou lilků a na závěr poklademe na kolečka nakrájenou červenou paprikou. Krok 4: Pečeme na 180°C cca 40 minut. Jako přílohu doporučuji arabskou rýži, dá se jíst i studené s chlebem.
Podobné recepty jako Musaka od Moldavana
Musaka pro chudé (taťuldovo uvařená varianta) recept TopRecepty ...
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, cibule, uzená slanina a salám na proužky. Pekáček vymažeme olejem, poskládáme brambory, ty posypeme vegetou, kmínem, dáme cibuli, česnek, kapie, salám a slaninu. Tak vrstvíme, dokud máme suroviny a navrch zůstanou brambory.
Podobné recepty jako Musaka pro chudé (taťuldovo uvařená varianta) TopRecepty ...
Bramborová musaka s čočkou recept
Brambory uvařené den předem nakrájejte na kolečka. Čočku si namočíme také den předem a uvaříme s bobkovým listem. Do zapékací mísy střídavě vrstvíme brambory, čočku, nastrouhanou mrkev a na plátky nakrájená rajčata.
Podobné recepty jako Bramborová musaka s čočkou
Francouzské brambory s uzeninou, lilkem, cuketou a rajčaty recept ...
Vychutnejte si rozmanitost domácí kuchyně s pokrmem z brambor, lilku, cukety a rajčat. Tento lahodný a voňavý hlavní chod s vůní šunky, může být obědem, večeří a hodí se, na všední i sváteční den, pro celou rodinu.
Podobné recepty jako Francouzské brambory s uzeninou, lilkem, cuketou a rajčaty ...
Lilek jako kaviár II recept
Krok 1: Rozehřejeme troubu na 200°C, lilek položíme na plech a pečeme dokud nezměkne. Krok 2: Rajčata spaříme, oloupeme, odstraníme jadérka a nakrájíme na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno. Krok 3: Vychladlý lilek rozkrojíme, vydlabeme dužinu a vidličkou ji rozmělníme.
Podobné recepty jako Lilek jako kaviár II
Tataráček z lilku a sušených rajčat recept
Tataráček z lilku a sušených rajčat je lahodný vegetariánský pokrm plný bohatých chutí a výrazných ingrediencí. Skvělá volba pro předkrm nebo lehkou večeři, která vás zaručeně okouzlí svou jednoduchostí a rafinovaností.
Podobné recepty jako Tataráček z lilku a sušených rajčat