Musaka zakladní recept
Musaka je hotová. Brambory nakrájíme na kostičky. Cibuli i pórek na drobno. Mrkev na čtvrtky. Mleté dochutíme podle sebe - pepř, sůl, ... V kastrolu osmahneme na sádle nebo oleji cibuli i pórek. Přidáme i mleté maso a mrkev. Mícháme, dusíme pod pokličkou asi 10-15 minut.
Podobné recepty jako Musaka zakladní
Bulharská musaka Olga
Bulharská musaka -Olga - recept: Na pánvičce osmahneme cibuli a opečeme mleté maso (pokud není solené, tak ochutíme) a tak dlouho do něj štoucháme vařečkou, až jsou z něj opečené malé
Podobné recepty jako Bulharská musaka Olga
Musaka
Musaka je báječné zeleninové jídlo s vepřovým masem. Podáváme ho s čerstvým pečivem. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Mezitím na oleji osmažíme dorůžova dvě nadrobno nakrájené cibule. Maso nakrájíme na menší kostky, přidáme ho k cibuli a prudce opečeme ze všech stran.
Podobné recepty jako Musaka
Bulharská musaka
Bulharská musaka - recept: Mleté maso osmažíme s nakrájenou cibulí, rajským protlakem a sladkou paprikou, polijeme vývarem, ponecháme 10-15 minut, pak osolíme, opepříme, přidáme
Podobné recepty jako Bulharská musaka
Musaka III.
Musaka III. - recept: Lilek a brambory nakrájíme na plátky a předsmažíme na oleji.Mleté maso zpěníme na nasekané cibulce, dochutíme solí, pepřem a oreganem. Přidáme.
Podobné recepty jako Musaka III.
Albertová musaka recept
Musaka je pokrm ze slunného Řecka, sice náročnější na přípravu, odměnou vám však bude chuťově vyvážená směs mletého masa, brambor, lilku, cuket a rajčat, vrstvené v zapékací míse, proložené bešamelovou omáčkou. Krok 1: Brambory oloupeme a dáme vařit do poloměkka. Necháme vychladnout. Krok 2: Připrav
Podobné recepty jako Albertová musaka
Musaka z lilku Balkán
Musaka I.: Lilky nakrájíme na tenké podélné plátky, osolíme a necháme cca 30 minut vypotit. Potom je opláchneme studenou vodou a dobře osušíme. Cibuli nakrájíme na drobno, osmažíme na pánvi, přidáme mleté maso. Když je maso osmažené, přidáme spařená oloupaná rajčata nakrájená na kostičky, podusíme.
Podobné recepty jako Musaka z lilku Balkán
Musaka s houbami a mletým masem recept
Krok 1: Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Krok 2: Houby, lilek a cibuli nakrájíme na menší kostičky. Krok 3: Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a necháme zesklovatět cibuli a pak na ní krátce podusíme houby.
Podobné recepty jako Musaka s houbami a mletým masem
Recept Fazolová musaka
Musaka (orig. Moussaka) je zapečený slaný koláč, jehož původ nalezneme na Středím východě, Balkáně a v Řecku, odkud se rozšířil do celého světa. Nejprve si uvaříme bílé fazole doměkka. Scedíme je a necháme vychladnout. Vezmeme si zapékací mísu, vymastíme ji olejem a začneme pokládat vrstvy. Začínáme
Podobné recepty jako Recept Fazolová musaka
Musaka od Moldavana recept
Posypeme gyros kořením, tymiánem a oreganem. Po vychladnutí vmícháme vejce. Do pekáčku si naskládáme 1 vrstvu lilků, na to rozvrstvíme masovou směs, zaskládáme další vrstvou lilků a na závěr poklademe na kolečka nakrájenou červenou paprikou. Pečeme na 180°C cca 40 minut. Jako přílohu doporučuji arab
Podobné recepty jako Musaka od Moldavana
Květáková musaka
Květák omyjeme, uvaříme v osolené vodě téměř doměkka a vychladlý jej pak rozebereme na růžičky. Rozehřejeme si olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osmažíme a přidáme maso a společně smažíme asi 25 minut, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Rozšleháme vejce s moukou a mlékem.
Podobné recepty jako Květáková musaka
Musaka z cuket
Musaka z cuket - recept: Cuketky nakrájíme na kostičky nebo kolečka dle libosti a polovinu dáme na pekáč. Osmažíme cibulku, přidáme mleté maso a opékáme, než se vydusí na tuk.
Podobné recepty jako Musaka z cuket
Musaka pro chudé (taťuldovo uvařená varianta) recept TopRecepty ...
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, cibule, uzená slanina a salám na proužky. Pekáček vymažeme olejem, poskládáme brambory, ty posypeme vegetou, kmínem, dáme cibuli, česnek, kapie, salám a slaninu. Tak vrstvíme, dokud máme suroviny a navrch zůstanou brambory.
Podobné recepty jako Musaka pro chudé (taťuldovo uvařená varianta) TopRecepty ...
Zimní musaka
Zimní musaka - recept: Troubu rozehřejeme na 200 °C. Rozmačkáme česnek, na jemno nakrájíme cibuli a spolu s mletým jehněčím masem dáme na pánev a osmahneme, dokud maso není
Podobné recepty jako Zimní musaka
Řecká musaka
Řecká musaka? Žádný problém, stačí jen najít spolehlivý recept. Čeká na vás na Tradičních receptech s dalšími 40 tisíci lahůdek. Dobrou chuť!
Podobné recepty jako Řecká musaka
Bramborová musaka
Oloupané brambory nakrájíme na kolečka asi 2 mm silná. Na kostičky cibuli osmažíme dozlatova, přidáme sladkou a pálivou papriku, mleté maso a vše podusíme. Do vychladlé směsi přidáme česnek rozetřený se solí, zelenou petrželku, nakrájený pórek a trochu pepře.
Podobné recepty jako Bramborová musaka
Musaka z Řecka
Lilky nakrájíme na pátky, osolíme a dáme na půl hodiny odležet. Nakrájíme cibuli a společně s česnekem ji zpěníme na oleji. Přidáme maso a opečeme. Do směsi přidáme nasekanou petrželku, rajčata a protlak. Vše osolíme, opepříme a dusíme 15 minut. Oloupané brambory nakrájíme na plátky a krátce je před
Podobné recepty jako Musaka z Řecka
Čočková moussaka
Uvaříme čočku. Osmažíme na plátky nakrájený lilek a necháme odkapat od oleje. Ve vodě z čočky uvaříme mrkev, celer, cibuli, česnek. Přidáme uvařenou čočku, bylinky, rajčata z plechovky a vaříme 3 -4 minuty. Pokapeme sojovou omáčkou a čerstvým pepřem. Tuto směs dáme do zapékací nádoby, pokryjeme vrtv
Podobné recepty jako Čočková moussaka