Dančí maso na kořenové zelenině recept
Maso z daňka je obecně považováno za nejlahodnější druh zvěřiny díky své výrazné chuti a jemnosti. Pojďte se i vy ve vaší kuchyni přenést na chvíli do podzimního lesa. Umožní vám to recept na daňčí maso na kořenové zelenině. Krok 1: Maso pečlivě odblaníme a nakrájíme na kostky. Osolíme a opepříme.
Podobné recepty jako Dančí maso na kořenové zelenině
Dančí gulášek
Dančí maso je křehké a šťavnaté. Pokud se vám podaří takovýto kousek sehnat, vyzkoušejte z něj výborný guláš s kořením, česnekem a opečenou cibulkou. Jako příloha se skvěle hodí bramborové knedlíky.
Podobné recepty jako Dančí gulášek
Dančí guláš
Když je maso skoro měkké, šťávu zahustíme jíškou připravenou ze sádla a mouky, rozmícháme a dusíme doměkka. Nakonecí přidáme majoránku. Na talířích guláš sypeme drobně pokrájenou cibulí, okurkou a paprikou. Podáváme s houskovými knedlíky.
Podobné recepty jako Dančí guláš
Dančí guláš s knedlíkem
Maso daňka je výborné a v dobře připraveném guláši se stane gurmánským zážitkem. Krok 1: Dančí maso očistíme, odblaníme a nakrájíme na větší kostky. Orestujeme na tuku a pak maso vyjmeme. Krok 2: Nakrájíme cibuli a špek nahrubo, přidáme do výpeku a orestujeme do hněda. Krok 3: Zaprášíme moukou a osm
Podobné recepty jako Dančí guláš s knedlíkem
Jemná daňčí svíčková a hrnkové knedlíky s brusinkami
Královna českých omáček výborně doprovodí jemné hovězí maso i delikátní divočinu. Knedlíky v hrníčku se povedou skoro samy, a tak tuhle lahůdku můžete bez obav servírovat k nedělnímu obědu. Stane se vaším majstrštykem!
Podobné recepty jako Jemná daňčí svíčková a hrnkové knedlíky s brusinkami
Roštěnky z daňka
Roštěnky z daňka? Žádný problém, stačí jen najít spolehlivý recept. Čeká na vás na Tradičních receptech s dalšími 40 tisíci lahůdek. Dobrou chuť!
Podobné recepty jako Roštěnky z daňka
Recept Dančí guláš
Jedním z nejjednodušších receptů je dančí guláš jako variace na běžné guláše. Jak na to? Na rozehřátém oleji v hrnci osmahneme cibulku dozlatova. Přidáme kousky dančího masa, které 3 – 4 minuty smažíme. Potom zalijeme vodou a okořeníme gulášovým a grilovacím kořením, paprikou, solí a pepřem.
Podobné recepty jako Recept Dančí guláš
Dančí medailonky
Maso z daňka je velmi chutné a oproti jelenímu je jemnější, ale za to o něco tučnější. U jelenovité zvěře všeobecně platí, že nejlepší maso mají kusy do tří let věku. U starší zvěře je maso houževnatější a hůře stravitelné. Zvěřinu je dobré připravit si den předem a maso naložit, například do oleje.
Podobné recepty jako Dančí medailonky
Dančí maso na rajčatech
Dančí maso má specifickou chuť i vůni a díky nízkému obsahu cholesterolu si jej můžete dopřát opravdu často. Velmi se hodí pro přípravu gulášů a pomalu dušených mas. Dančí maso na rajčatech je variace na guláš, plná výrazných chutí a vůní.
Podobné recepty jako Dančí maso na rajčatech
Daňčí kýta na smetaně dia 26,0 S
Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na drobné kostičky, které přidáme do výpeku k masu a za stálého míchání osmahneme. Maso osolíme, opepříme, přidáme sušený tymián a rozmarýn, trochu strouhané citronové kůry a maso zalijeme vinným nálevem s kořením (dle potřeby zalijeme ještě vodou).
Podobné recepty jako Daňčí kýta na smetaně dia 26,0 S
Dančí kýta na pivu
Maso osolíme, opepříme a zaprášíme moukou. Cibule oloupeme, nakrájíme na větší měsíčky a ve velké pánvi (kastrolu) na rozpáleném oleji a másle zprudka opečeme. Pak zalijeme pivem (10°) a přidáme rozmarýn. Pod pokličkou dusíme doměkka, případně ještě dle potřeby podlijeme.
Podobné recepty jako Dančí kýta na pivu
Daněk v trávě
Maso z daňka nakrájíme na slabé plátky, zalejeme citronovou šťávou, rybí omáčkou a řepkovým olejem a necháme v lednici 24 hod marinovat. Marinovanou zvěřinu prudce osmahneme na pánvi, zalijeme červeným vínem a přidáme bobkový list.
Podobné recepty jako Daněk v trávě
Dančí ragú s lesním ovocem s ndýchaným celozrnným ...
Příjemně pikantní a zároveň sladká ovocná omáčka totiž k jemnému dančímu perfektně ladí a byla by škoda se o tuto mimosezonní lahůdku připravit. Mražené ovoce nechte rozmrazit při pokojové teplotě. Cibuli, mrkev, celer a petržel oloupejte a nakrájejte na 5mm plátky. Dančí očistěte a nakrájejte na 3c
Podobné recepty jako Dančí ragú s lesním ovocem s ndýchaným celozrnným ...
Dančí guláš s hovězím masem recept
Dančí i hovězí maso umyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme na kostičky. Potřebujeme po 500 g cibule pod obě masa - dohromady 1 kg. 1. Na sádle zkaramelizujeme cibuli, přidáme nové koření, pepř, hřebíček a necháme provonět. Nesmíme koření spálit. 2. Vložíme maso a zprudka orestujeme, aby se
Podobné recepty jako Dančí guláš s hovězím masem
Daněk na špeku recept
Krok 1: Den předem si nachystáme maso. Nakrájíme na plátky, ty osolíme, opepříme a posypeme kořením na zvěřinu. Krok 2: Jednotlivé plátky naklepeme a skládáme na sebe. Takto nachystané dáme na potravinářskou fólii a pevně smotáme. Uložíme do druhého v lednici. Krok 3: Na pánev si dáme sádlo na hrubš
Podobné recepty jako Daněk na špeku
Daňčí ragú recept
Krok 4: Když i cibule začne zlátnout, vložíme do kastrolu osolené a opepřené daňčí maso. Krátce ho opečeme, aby se zatáhlo. Krok 5: Maso vyjmeme, přidáme mouku a zlehka opražíme. Krok 6: Přidáme koření (já používám čajové sítko, které z hotového pokrmu snadno vyjmu), rajčatový protlak a podlijeme ví
Podobné recepty jako Daňčí ragú
Dančí krk na smetaně recept
Dančí krk dobře odblaníme a svážeme do válečku, aby maso udrželo tvar. Vzniklý váleček prošpikujeme, osolíme a vetřeme směs koření. Maso uložíme zakryté do chladu na 24 hodin. Poté ho opečeme ze všech stran na pánvi a vložíme do pekáče.
Podobné recepty jako Dančí krk na smetaně
Dančí (jelení) kýta na víně recept
Zvěřinu necháme odležet na sucho v jalovčinách nebo potřenou máslem, nedáváme ji do mořidla. Odleženou a očistěnou dáme na kořenovou zeleninu, koření a cibuli i máslo péci. Pečeme zvolna a počas pečení podléváme. Když je zvěřina měkká, scedíme štávu, zeleninu protřeme sítem, přilijeme červené víno,
Podobné recepty jako Dančí (jelení) kýta na víně
Roláda z daňčí plece recept
Nejlepší přílohou je rýže, kterou také můžeme netradične osmahnout na uzené slanině, zalít vodou, osolit a dát péct do trouby. Daňčí plec pořádně odblaníme, rozkrojíme a přes fólii naklepeme dotenka. Osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnekem smíchaným s hořčicí.
Podobné recepty jako Roláda z daňčí plece
Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny) recept
Jak správně špikovat maso? Zůstane pěkně šťavnaté a má výrazně lepší chuť. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky, cibuli na jemno a dáme k masu. Přidáme nové koření, bobkové listy, jalovec a višně. Pokapeme šťávou z citrónu, zalijeme vodou a vložíme do ledničky.
Podobné recepty jako Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny)