Marmeláda z jablek a ostružin recept
Ostružiny dáme do hrnce, přidáme vodu a rovněž rozdusíme v troubě, poté propasírujeme přes cedník. Obě směsi smícháme dohromady ve větším hrnci, dáme na sporák a uvedeme do varu. Přidáme kyselinu citrónovou, polovinu cukru a za stálého míchání povaříme asi 4-5 minut.
Podobné recepty jako Marmeláda z jablek a ostružin
Ostružinová marmeláda s Amarettem recept
Druhý den je to tuhé jako hotová marmeláda, ale při vaření je z toho opět tekutá konzistence. Krok 2: Do hrnce si nalijeme šťávu, přidáme vodu, 1 kg cukru, 2-3 lžičky kyseliny citrónové, 1dcl Amaretta a Pectogel nebo Želírfix. Vše přivedeme k varu a povaříme cca 5 minut. Krok 3: Cca 7 skleniček vypl
Podobné recepty jako Ostružinová marmeláda s Amarettem
Marmeláda z ostružin a jablek
Oloupaná jablka nastrouháme na struhadle s většími oky, dáme do kastrolu, přidáme ostružiny a promícháme. Dáme do předehřáté trouby na 200°C - troubu máme zapnutou jen na spodní ohřev.
Podobné recepty jako Marmeláda z ostružin a jablek
Recept: Moje ostružinová marmeládka
Moje ostružinová marmeládka? Žádný problém, stačí jen najít spolehlivý recept. Čeká na vás na Tradičních receptech s dalšími 40 tisíci lahůdek. Dobrou chuť!
Podobné recepty jako Recept: Moje ostružinová marmeládka
Marmelády z domácí pekárny + delikatesní ostružinová
Marmelády z domácí pekárny + delikatesní ostružinová? Žádný problém, stačí jen najít spolehlivý recept. Čeká na vás na Tradičních receptech s dalšími 40 tisíci lahůdek. Dobrou chuť!
Podobné recepty jako Marmelády z domácí pekárny + delikatesní ostružinová
Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie
Mezitím si uděláme marmeládu. Vidličkou rozmačkáme ostružiny nebo maliny dohromady s cukrem krupice v malém kastrolku. Přidáme vymačkanou šťávu z citronu a přivedeme k varu. Ztlumíme plamen a necháme za občasného míchání vařit 20 minut.
Podobné recepty jako Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie
Jahodová marmeláda s obyčejným cukrem
Vařím asi 1/2 hodiny podle toho, kolik vody pustily jahody, nakonec přidám citrónovou šťávu a ještě trochu povařím. Můžete vařit i déle jestli to chcete hustší. Asi 15 min předem dám troubu na 120 C, dám do ní umyté sklenice a asi tak 15 min sterilizuji sklenice před naplněním.
Podobné recepty jako Jahodová marmeláda s obyčejným cukrem
Jemný pomerančový džem
Jednotlivé měsíčky pomerančů pokrájíme na menší kousky a zbavíme pecek, asi třetinu ovoce si dáme bokem a zbytek nasypeme do vhodného kastrolu, mírně pošťoucháme a zalijeme vodou. Povaříme asi 15 minut do změknutí slupek, přidáme zbytek pomerančů a krátce převaříme, aby v džemu zůstaly kousky.
Podobné recepty jako Jemný pomerančový džem
Rebarborovo-jahodovo-ostružinový džem recept
Já jsem měla jahody a rebarboru a ostružiny z mrazáku. Džem je super pikantní, vhodný na pečivo i na koláče. Z tohoto množství jsem měla 6 skleniček od přesnídávky a jednu misku.. Nevyhovuje vám tento recept? Dole máme další podobné recepty. Podělte se o fotky uvařeného receptu!
Podobné recepty jako Rebarborovo-jahodovo-ostružinový džem
Ostružinová marmeláda s Amarettem fotografie 3
Domů - Recepty - Ostružinová marmeláda s Amarettem. 1 / 5 Ostružinová marmeláda s Amarettem Zpět na recept
Podobné recepty jako Ostružinová marmeláda s Amarettem fotografie 3
Pomerančový džem (marmeláda)
Čistou dužinu bez pecek dáme do hrnce a společně s cukrem a želírfixem přivedeme za stálého míchání k varu. Vše krátce povaříme (2-3 minuty), džemem naplníme čisté, suché skleničky, řádně uzavřeme a sterilujeme na 10 minut při 80°C.
Podobné recepty jako Pomerančový džem (marmeláda)
Hroznová marmeláda
Hroznová marmeláda - recept: Hroznové kuličky zalijeme červeným vínem a za stálého míchání rozvaříme. Prolisujeme, přidáme cukr a provaříme do mírného zhoustnutí. Nalijeme do Prolisujeme, přidáme cukr a provaříme do mírného zhoustnutí.
Podobné recepty jako Hroznová marmeláda
Marmeláda z kdoulí recept
Kdoule je ovoce připomínající jablko či hrušku, voní po vanilce a citronu a její využití v kuchyni je opravdu široké. S našim receptem z kdoulí připravíte sladkou marmeládu s tóny citronu a rumu, kterou není potřeba zahušťovat, protože kdoule má v sobě dostatek pektinu. Krok 1: Kdoule otřeme utěrkou
Podobné recepty jako Marmeláda z kdoulí
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda - recept: V hrnci rozehřejeme olej, přidáme cibuli a česnek a při střední teplotě mícháme do změknutí asi 10 minut. Ochutíme solí a pepřem. Přidáme víno nebo Ochutíme solí a pepřem.
Podobné recepty jako Cibulová marmeláda
Domácí švestková marmeláda
Máte-li bohatou úrodu, uvařte i tuto jednoduchou, ale za to chuťově skvěle vyladěnou marmeládu. Se špetkou skořice, citronem a rumem ji uvítáte zejména v zimních měsících. Krok 1: Švestky dáme do kastrolu, posypeme 2 lžícemi cukru a povaříme.
Podobné recepty jako Domácí švestková marmeláda
Mandlový koláč s ostružinami
V tomto výborném letním koláči se snoubí šťavnaté a sladkokyselé ostružiny s jemnou mandlovou chutí, kterou najdeme v těstě i v máslové náplni. Do náplně přidáme i skořici, která koláč krásně provoní. Krok 1: Mandle smícháme s moukou, cukrem, solí, přidáme rozměklé máslo, vodu a zpracujeme těsto, kt
Podobné recepty jako Mandlový koláč s ostružinami
Marmeláda z reveně, meruněk, zázvoru bez gelfixu recept ...
Krok 1: Pokrájenou reveň smícháme večer s cukrem, necháme přikryté do rána v chladu. Pustí hodně šťávy. Druhý den za občasného míchání dáme povařit, když trochu zhoustne, přidáme pokrájené meruňky, brusinky a na malé kousky pokrájený zázvor. Krok 2: Vaříme pomalu dál, do zhoustnutí.
Podobné recepty jako Marmeláda z reveně, meruněk, zázvoru bez gelfixu ...