Makový chleba s kváskem a semínky recept
Zlepšuje chuť chleba, jeho trvanlivost, stravitelnost a taky ho kypří. Pokud budeš chtít chleba zkusit i bez kvásku, dej trošku víc droždí (asi 17-20 g, pokud ho budeš péct v troubě) a přidej asi 2 lžičky octa, pro chuť.
Podobné recepty jako Makový chleba s kváskem a semínky
Makový chleba s kváskem a semínky fotografie 2
Fotografie k receptu Makový chleba s kváskem a semínky. Dom ů - Recepty - Makový chleba s kváskem a semínky. 1 / 3 Makový chleba s kváskem a semínky Zpět na recept cathleen cathleen ...
Podobné recepty jako Makový chleba s kváskem a semínky fotografie 2
Semínkový chleba
Pokud s pečením chleba teprve začínáte, vsaďte na nejjednodušší recept na chléb bez hnětení, který se vždy povede. Můžete otestovat i jeho zdravější variantu – celozrnný chléb bez hnětení , který se peče v chlebíčkové formě.
Podobné recepty jako Semínkový chleba
Makový chleba s kváskem a semínky fotografie 3
Fotografie k receptu Makový chleba s kváskem a semínky. Dom ů - Recepty - Makový chleba s kváskem a semínky. Zpět na recept. Makový chleba s kváskem a semínky cathleen cathleen cathleen Předchozí Následující 3 z 3. Předchozí ...
Podobné recepty jako Makový chleba s kváskem a semínky fotografie 3
Fotografie k receptu Makový chleba s kváskem a semínky ...
Fotografie k receptu Makový chleba s kváskem a semínky. Dom ů - Recepty - Makový chleba s kváskem a semínky. 1 / 3 Makový chleba s kváskem a semínky Zpět na recept cathleen cathleen ...
Podobné recepty jako Fotografie ku Makový chleba s kváskem a semínky ...
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Vaše domácí pekárna upeče podle tohoto receptu lehký a pružný chleba, který na řezu ve světlé střídě zdobí tmavě hnědé tečky lněných semínek. Velice chutná třeba s máslem a vejcem naměkko, to často bývají oblíbené víkendové snídaně. Hodnoty jsou přibližné.
Podobné recepty jako Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Domácí chleba z žitné mouky
Než dáme chleba do trouby, potřeme ho vodou se solí. Pak ho necháme 10 minut péct na nejvyšší stupeň a po 10 minutách troubu snížíme na zhruba 180 stupňů a pečeme zhruba 50-60 minut, dokud se na chlebu neudělá kůrka. Dá to sice práci, ale máte záruku domácího chleba. Dobrou chuť.
Podobné recepty jako Domácí chleba z žitné mouky
Chléb se semínky
Jakmile jednou ochutnáte domácí křupavý chlebík, už nebude chtít jiný. Nemusíte se kamarádit s kváskem, v našem receptu si vystačíte se sušeným droždím. Upečte si lahodný chléb se semínky a k němu si dejte třeba tvaroh s pažitkou - dokonalost.
Podobné recepty jako Chléb se semínky
Chleba z Lievito Madre (LM) kvásku
Kvásek Lievito Madre je původní italský, pšeničný kvas, který se hodí na hutná sladká nebo chlebová těsta. Velice dobře se s ním pracuje a pečivo s ním má zvláštní specifickou příchuť. Jak si tento kvásek pořídit, najdete na webu.
Podobné recepty jako Chleba z Lievito Madre (LM) kvásku
Makový tmavý pšenično-žitný chléb
Makový tmavý pšenično-žitný chléb Chleba je tmavý a přesto, že neobsahuje světlou mouku, pěkně vyběhne a je hodně lehký. To, že je v něm celý mák, poznáte hned na upečeném bochníku.
Podobné recepty jako Makový tmavý pšenično-žitný chléb
Makový chléb
Máte-li rádi mák, zkuste ho někdy přidat do chleba. Makový chléb je poměrně hodně nadýchaný, s křupavou kůrkou a měkkou a pružnou tečkovanou střídou. Mák při jídle mezi zuby trochu křoupe, i na chuť ho v chlebu určitě příjemně poznáte.
Podobné recepty jako Makový chléb
Chleba s prefermentem a lžící kvásku recept
Chleba má mechovou střídu, nádherně voňavou a také pružnou. Chuťově je mnohem lepší, než tentýž chleba, v pekárně upečený klasicky, s obvyklou dávkou droždí.
Podobné recepty jako Chleba s prefermentem a lžící kvásku
Domácí chleba bez hnětení v 2.0 (s droždím nebo kváskem) recept ...
Podrobný popis postupu pečení chleba jednak s kváskem a jednak s droždím. Pečení těsta se zdá složité i když není. Ale vůně, která se pak line celým bytem se vám odmění za všechnu vaší námahu. Krok 1: Ve vetší míse smícháme všechny suché suroviny. V případě, že pečeme se sušeným droždím: přilijeme o
Podobné recepty jako Domácí chleba bez hnětení v 2.0 (s droždím nebo kváskem) ...
Třízrnný chleba s pohankou a kváskem recept
Krok 1: Ve vodě rozmícháme cukr, droždí a pak i ostatní suroviny a uhněteme těsto. Lehce ho omoučíme a v zakryté míse necháme nakynout. Krok 2: Poté propracujeme, uděláme bochník a omoučený dáme kynout na plech s pečícím papírem nebo fólií (můžeme řed kynutím naříznout).
Podobné recepty jako Třízrnný chleba s pohankou a kváskem
Kváskový chléb se semínky a syrovátkou recept
Hodnoty jsou přibližné. Krok 1: Ze žitného kvásku, žitné mouky a vody uděláme rozkvas, který necháme 10-12 hodin pracovat. Krok 2: K vykvašenému rozkvasu přidáme zbytek surovin, kromě semínek a uněteme těsto - v závěru hnětení vmícháme i semínka.
Podobné recepty jako Kváskový chléb se semínky a syrovátkou
Jogurtový chléb s dýňovým semínkem recept
Všechny suroviny dáme do pekárny, nejdříve tekuté, pak tuhé a zapneme program Celozrnný (déle kyne i peče). Díky kvásku a jogurtu má výbornou…
Podobné recepty jako Jogurtový chléb s dýňovým semínkem
Kváskový chléb se syrovátkou, semínky a ovesnými vločkami recept ...
recept na kváskový chleba, kvaskovy chléb s vločkami, kvaskovy se syrovátka, chlebíček s brusinkami a dýňová semínka. Suroviny:
Podobné recepty jako Kváskový chléb se syrovátkou, semínky a ovesnými vločkami ...
Chlebík z makové mouky recept
Makovú múku som kúpila prvý raz, preto som hľadala inšpirácie na nete, čo s ňou. Tento chlebík som našla na http://recepty.cvicte.sk/recepty/chlieb-z-makovej-... . Trocha som recept upravila, aby mi vyhovoval ako klasický chlieb.
Podobné recepty jako Chlebík z makové mouky
Makové rohlíčky kynuté LM kváskem
Do vroucího mléka vsypeme mák, chvilku povaříme, přidáme ostatní suroviny a promícháme. Necháme vychladnout. Krok 6: Z vykynutého těsta vytvarujeme 2 stejné bochánky, které rozválíme a rozkrájíme na 8 trojúhelníků. S těstem se krásně pracuje, není třeba jej vůbec podsypávat moukou.
Podobné recepty jako Makové rohlíčky kynuté LM kváskem
Obyčejný chleba s mákem a otrubami recept
Krok 1: Všechny suroviny dáme do pekárny (nejprve tekuté, pak sypké, kvásek a droždí až nahoru na mouku) a použijerme program Základní nebo Celozrnný - déle kyne i peče. Krok 2: Po upečení chleba vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce.
Podobné recepty jako Obyčejný chleba s mákem a otrubami