Hovězí s houbovou omáčkou a knedlíky
Hovězí s houbovou omáčkou a knedlíky - recept: //Recept je podle Marie Úlehlové-Tilschové.//----Maso pozvolna uvařte ve vývaru doměkka (podle druhu a stáří masa to bude trvat 3/4 hodiny až
Podobné recepty jako Hovězí s houbovou omáčkou a knedlíky
Hovězí maso na zázvoru
Hovězí maso na zázvoru - recept: Maso jemně osolíme, opepříme a obalíme v zázvoru. Celé maso potřeme olejem a necháme odležet na 24 hodin. Špek nakrájíme na kostičky a vyškvaříme do
Podobné recepty jako Hovězí maso na zázvoru
Hovězí po burgundsku Boeuf Bourguignonne podle Julii Child ...
Tradiční francouzský recept připravte k romantické večeři, váš protějšek si vás zamiluje na první ochutnání. 750 ml červeného vína (např. Beaujolais, Burgunské) Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 230 °C. Krok 2: Maso nakrájíme na kostky o hraně asi 4 cm a dobře osušíme.
Podobné recepty jako Hovězí po burgundsku Boeuf Bourguignonne podle Julii Child ...
Hovězí z jednoho hrnce recept
Krok 1: Hovězí maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, zakápneme olejem a necháme chvíli odležet. Krok 2: Potom plátky lehce obalíme v hladké mouce a orestujeme v hrnci z obou stran na rozpáleném oleji. Krok 3: Potom přihodíme cibuli nakrájenou na čtvrtky, mrkev a petržel vcelku nebo nakrájenou
Podobné recepty jako Hovězí z jednoho hrnce
Hovězí po burgundsku – „Boeuf bourguignon“
Maso nakrájejte na kostky velké asi 5 cm. 90 g slaniny a mrkev nakrájejte na malinké kostičky, asi 0,5 cm velké. Šalotku nakrájejte nadrobno. Troubu předehřejte na 160 ⁰C. Rozpalte velký hrnec (s kovovými uchy, který se dá dát do trouby) a vložte do něj 90 g pokrájené slaniny, za stálého míchání nec
Podobné recepty jako Hovězí po burgundsku – „Boeuf bourguignon“
Štěpánská hovězí pečeně s kynutým houskovým knedlíkem
Na druhý svátek vánoční by na sváteční tabuli neměla chybět štěpánská hovězí pečeně. Šťavnaté hovězí maso, prošpikované uzenou slaninou, podávané s kynutým houskovým knedlíkem, se bude v ústech jen rozpadat.
Podobné recepty jako Štěpánská hovězí pečeně s kynutým houskovým knedlíkem
Tafelspitz čili vařené hovězí s houskovým křenem
K vařenému hovězímu se tradičně podává houskový křen - zapomenuté dochucovadlo, které ještě v první polovině minulého století nechybělo v žádné kuchařce, ani kuchyni. Perfektně doplní nejen vařené hovězí nebo telecí maso, ale podávat ho můžete i k párkům či klobáskám.
Podobné recepty jako Tafelspitz čili vařené hovězí s houskovým křenem
Hovězí plátky ve vlastní šťávě recept
Kvalitní hovězí maso nepotřebuje žádnou složitou přípravu ani hromadu dalších přísad. Dáte-li si záležet, odmění se vám lahodnou chutí. V jednoduchosti je krása, tím se řídily už naše babičky, když připravovaly hovězí maso ve vlastní šťávě.
Podobné recepty jako Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Svíčková omáčka s hovězí pečení
Nejprve připravte maso. Špek nakrájejte na asi 1 cm široké hranolky, na jedné straně je seřízněte do špičky. Pak dejte špek cca na hodinu do mrazáku. Podobné hranolky připravte i z poloviny mrkve. Hovězí odblaňte a ostrým tenkým nožem proveďte vodorovné vpichy, téměř až na konec masa. Do nich vsuňte
Podobné recepty jako Svíčková omáčka s hovězí pečení
Hovězí roštěná podle prababičky Anežky recept
Křehké a voňavé hovězí maso s cibulí, mrkví a pikantním nádechem hořčice je ten pravý nedělní oběd, který hledáte pro svou rodinu. Vyzkoušejte tento recept a jistě se stane součástí rodinného jídelníčku.
Podobné recepty jako Hovězí roštěná podle prababičky Anežky
Hovězí kližka s champem, ožehnutými cibulkami a ...
Champ je tradiční irský pokrm ze šťouchaných brambor a jarních cibulek, v této verzi navíc obsahuje zelí. Výborně se k němu hodí velký tučnější kus masa, jako je například opomíjená kližka, která se dlouhým pečením promění v excelentně měkké maso plné chuti.
Podobné recepty jako Hovězí kližka s champem, ožehnutými cibulkami a ...
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky recept
Jestli existuje bezkonkurenčně nejoblíbenější polévka, je to hovězí vývar s knedlíčky. Vaří se ke svátečnímu obědu, na svatbách, rodinných oslavách, ale také jen tak pro chuť. Vyzkoušejte náš recept na silný vývar jako od babičky.
Podobné recepty jako Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Hovězí plátky na houbách recept
Vyzkoušejme recept, který je určený pro všechny úspěšné houbaře. Když přineseme z lesa košík hub, připravíme kromě smaženice nebo bramboračky i tuto klasickou dobrotu. Dušené hovězí plátky ve vývaru krásně zkřehnou a houby jim dodají příjemnou chuť a vůni.
Podobné recepty jako Hovězí plátky na houbách
Hovězí kýta na dubácích recept
Krok 1: Hovězí ořech na sádle ze všech stran orestujeme, osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme cibuli nakrájenou na céčka, česnek na plátky, namočené sušené houby, podlijeme bujónem, přikryjeme víkem a vložíme do rozpálené trouby na 250°C. Krok 2: Po půlhodině stáhneme teplotu na 150°C a za občasné
Podobné recepty jako Hovězí kýta na dubácích
Hovězí maso na špeku a kořenové zelenině recept
Pokud váháte, co uvařit k obědu, vyzkoušejte toto hovězí maso dušené ve vývaru s mrkví a celerem. Základ ze špeku a cibule a pomalé dušení masa zajistí tomuto jídlu bohatou chuť a připomene vám kuchyni našich babiček.
Podobné recepty jako Hovězí maso na špeku a kořenové zelenině
Hovězí kližka na česneku a majoránce recept
Hovězí kližka je při správné a dlouhé přípravě velmi chutná a šťavnatá. Tentokrát ji připravíme na majoránce a česneku. Maso se dusí v troubě, není tak nutné stát u sporáku. Přípravu můžeme urychlit použitím tlakového hrnce. Krok 1: Kližku odblaníme a nakrájíme na menší plátky přes vlákna.
Podobné recepty jako Hovězí kližka na česneku a majoránce
Hovězí zadní pečené vcelku se zeleninou, houbami a kořením ...
Hovězí pečeně je prubířský kámen každého kuchaře. Upéct ji tak, aby byla měkká a šťavnatá, se nemusí pokaždé podařit. Podle tohoto postupu ale bude určitě vaše hovězí pečené vcelku se zeleninou, houbami a kořením skvělé.
Podobné recepty jako Hovězí zadní pečené vcelku se zeleninou, houbami a kořením ...
Hovězí oháňka zadělávaná se zeleninou, jako z hotelu Šroubek ...
Hovězí oháňka vyžaduje dlouhou přípravu, ale za dostatek času se odmění skvělou chutí. Připravíme ji na slanině s červeným vínem a kořenovou zeleninou. Recept je inspirovaný kuchyní Grandhotelu Šroubek.
Podobné recepty jako Hovězí oháňka zadělávaná se zeleninou, jako z hotelu Šroubek ...
Hovězí srdce na cibulce s kedlubnovým zelím(srdíčko je z papiňáku ...
Vše zalijeme vařící vodou, uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na slabém plameni vaříme cca 50 minut. Mezitím si od slupky okrájíme kedlubny a jablko a vše nastrouháme na širokém slzičkovém struhadle. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na menší kostičky.
Podobné recepty jako Hovězí srdce na cibulce s kedlubnovým zelím(srdíčko je z papiňáku ...
Hovězí líčka dušená v kořenové zelenině s červeným vínem recept ...
Hovězí líčka nejsou právě nejlevnější a u řezníka si je obvykle musíte objednat s předstihem. Následně budete potřebovat dostatek času, kapku červeného vína a kořenovou zeleninu. Pokud dodržíte náš recept, vykouzlíte šťavnatou pochoutku, která se dá krájet lžící.
Podobné recepty jako Hovězí líčka dušená v kořenové zelenině s červeným vínem ...