Jihočeská kulajda
Kulajda je jídlo, u kterého zvlášť vyniknou kvalitní suroviny. Brambory ráno nakopané, vejce čerstvě snesená, lišky, co právě rostou v jihočeských lesích...
Podobné recepty jako Jihočeská kulajda
Kulajda se zastřeným vejcem jako od maminky
Kulajda z čerstvých hub je jednou z nejoblíbenějších podzimních polévek. Variant je mnoho, ale každá rodina má tu svou, na kterou nedá dopustit. Vyzkoušejte sváteční verzi s bohatou chutí hub a zastřeným vejcem, na talíři vypadá přímo úchvatně.
Podobné recepty jako Kulajda se zastřeným vejcem jako od maminky
Jihočeská kulajda recept
Poctivá kulajda nám připomene tradiční chuť jižních Čech. Vaří ji maminky i babičky, každá trochu jinak, a přesto všem chutná. Kulajda je jednoduché jídlo, do kterého potřebujeme kvalitní suroviny a misku čerstvých lesních hub. Krok 1: Do vroucí osolené vody vhodíme očištěné a pokrájené houby.
Podobné recepty jako Jihočeská kulajda
Jihočeská kulajda od maminky
Jihočeská kulajda od maminky - recept: Začneme tím, že si oloupeme a nakrájíme brambory na kostky. Omyté vložíme do hrnce, který do poloviny naplníme vodou. Dáme na plotnu na nejvyšší.
Podobné recepty jako Jihočeská kulajda od maminky
Kulajda
Jihočeská kulajda je typická krajová bílá polévka. Protože je sytá a hustá, nahradí klidně celé jídlo, třeba letní večeři. Omyté a oloupané brambory nakrájíme na kostičky a společně s nakrájenými houbami je povaříme v osolené vodě, do které jsme přidali bobkový list, nové koření, pepř a kmín.
Podobné recepty jako Kulajda
Pravá jihočeská kulajda recept
Jihočeská kulajda: Výborná smetanová polévka s brambory a čerstvě nasbíranými houbami voní koprem
Podobné recepty jako Pravá jihočeská kulajda
Jednoduchá kulajda
Nakrájíme si brambory na kostičky a dáme vařit (asi 4 hrnky vody) spolu s celou cibulí, solí a kmínem. Jakmile začne voda vařit, přidáme mléko a namočené houby a necháme asi 10 minut povařit. Poté přidáme smetanu rozmíchanou s moukou a necháme 10 minut povařit, přidáme kopr, dochutíme octem. Nakonec
Podobné recepty jako Jednoduchá kulajda
Kulajda se ztraceným vejcem a pečenými bramborami ...
Tradiční kulajda se k podzimnímu počasí hodí, o tom není pochyb. Když ji připravíte poctivě, odvděčí se vám famózní chutí a vůní. Buďte na chladné počasí připraveni a zkuste recept podle Ivany alias Cat & Cook. Ona zkrátka ví, co je dobré!
Podobné recepty jako Kulajda se ztraceným vejcem a pečenými bramborami ...
Kulajda
Recepty na kulajdu se zpravidla dědí z generace na generaci, a každý má tu svou oblíbenou verzi. U nás se osvědčil následující recept a tato polévka mě baví nejen svou konzistencí, ale také vůní čerstvého kopru. Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Ve vyšším hrnci rozpustíme máslo a houby na něm pá
Podobné recepty jako Kulajda
Kulajda
Smetanová polévka, která svou charakteristickou vůní a chutí podráždí všechny vaše smysly. Originální je svou bílou barvou a hustotou. Je to klasika, které málokdo odolá. Sušené předem namočené nebo čerstvé na kostky nakrájené houby dáme vařit do osolené vody. Přidáme kmín a oloupané, na kostky nakr
Podobné recepty jako Kulajda
Kulajda recept
Kulajda patří mezi vydatnější polévky, které si můžete dát i jako samostatný chod, třeba k večeři. Co rodina, to jiná verze, univerzální recept neexistuje. My pro vás dnes máme recept na úspornější variantu, ale přesto chutnou. Krok 1: Sušené houby namočíme na 2 hodiny do teplé vody.
Podobné recepty jako Kulajda
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.
Sušenými houbami provoněná polévka. To je jihočeská kulajda, na které si můžete pochutnat k obědu i večeři. Uvařte jí plný hrnec ještě dnes.
Podobné recepty jako Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.
Domácí kulajda
Pravá kulajda je s koprem, ale u nás nejsme jeho příznivci. Pokud kopr máte rádi, nasekejte a nechejte povařit v okamžiku, kdy přidáváte vejce. Dochutit můžeme pouze solí a octem (záleží na nálevu). Dobrou chuť! U nás je tato polévka velice oblíbená. :) Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Podobné recepty jako Domácí kulajda
Poctivá kulajda s liškami recept
Poctivá kulajda s liškami je tradiční česká polévka, která v sobě spojuje jemnou smetanovou chuť s výrazným aroma čerstvých hub. Tradiční kombinace smetany, kopru a brambor vytváří pokrm, který zahřeje a potěší v každé roční době.
Podobné recepty jako Poctivá kulajda s liškami
Babiččina rychlá kulajda recept
Babiččina rychlá kulajda Sytá smetanová polévka kulajda je známou a klasickou polévkou s houbami a vajíčkem. Voní nejen houbami, ale i koprem, který do ní přidáme až zcela v závěru vaření.
Podobné recepty jako Babiččina rychlá kulajda
Tradiční bramboračka podle Dity P
Tradiční bramboračka podle Dity P - recept: Houby dám do kastrůlku, zaliju asi půllitrem vody a nechám chvíli povařit. Do velkého hrnce dám vařit všechnu zeleninu a 1,5 litru vody. Přidám
Podobné recepty jako Tradiční bramboračka podle Dity P
Květáková kulajdaII. recept
Brambory a košťál z květáku pokrájíme na drobné kostičky, květák rozebereme na růžičky a dáme se vším kořením, kostkou masoxu a hříbky vařit do…
Podobné recepty jako Květáková kulajdaII.
Kulajda paní hajné
Kulajda paní hajné - recept: Do osolené vody dáme vařit houby, nakrájenou cibuli a kmín. Vaří se asi 1/2 hodiny, pak přidáme další koření a brambory nakrájené na kostičky. Když
Podobné recepty jako Kulajda paní hajné
Kulajda z naložených a sušených hub recept
Máte chuť na kulajdu, ale houby už nerostou? Nesmutněte a připravte si kulajdu ze sušených a nakládaných hub. Po nakládaných skvěle chutná a po sušených hezky voní. Pokud vám přijde málo kyselá, můžete ji dochutit třeba nálevem z hub. Krok 1: Na másle orestujeme oloupanou a nakrájenou cibuli, přidám
Podobné recepty jako Kulajda z naložených a sušených hub
Babiččina kulajda recept
Babiččina kulajda Poctivá houbová polévka zahuštěná jíškou, ochucená koprem a octem, na závěr zjemněná smetanou, vás zasytí i zahřeje a navíc chutná jako ta od babičky. Podáváme ji se ztraceným vejcem.
Podobné recepty jako Babiččina kulajda