Králík na jalovci s bramboráčky
Naporcovaného králíka prošpikujeme, osolíme, opepříme a opečeme na zbytku slaniny a oleji. Do pekáčku přidáme jalovec, máslo a podlijeme vínem. Pečeme zpočátku přikryté, ke konci pečení odkryjeme. Podle potřeby můžeme přidat máslo nebo víno. Těsto na bramboráčky připravíme klasickým způsobem, nastro
Podobné recepty jako Králík na jalovci s bramboráčky
Králík na jalovci s bramboráčky s nivou recept
Krok 1: Králíka prošpikujeme, osolíme, opepříme a opečeme na zbytku slaniny a oleji. Přendáme do pekáčku, jednotlivé porce přikryjeme plátky anglické slaniny, přidáme máslo, jalovec, podlijeme vínem a přikryté pečeme. Před koncem odkryjeme a dopečeme dozlatova.
Podobné recepty jako Králík na jalovci s bramboráčky s nivou
Králík načerno recept
Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou zeleninu na tenké nudličky a společně osmahneme na rozpáleném oleji dohněda. Krok 2: Přidáme bobkový list, celý pepř, nové koření, jalovec, sušené švestky a opečené králičí maso, osolíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Podobné recepty jako Králík načerno
Králík podle dědečkova chalupářského receptu
Krok 1: Očištěného a odblaněného králíka osušíme, rozporcujeme, prosolíme, opepříme, pokmínujeme. Stejně tak upravíme a okořeníme další králičí stehna a vše zalijeme připravenou promíchanou marinádou a necháme takto naloženého králíka do druhého dne uležet. Krok 2: Na druhý den pak králíka poklademe
Podobné recepty jako Králík podle dědečkova chalupářskéhou
Králík na divoko se zakysanou smetanou recept
Krok 1: Králíka naporcujeme tak, jak nám to vyhovuje. Krok 2: Čerstvý rozmarýn obereme z větviček a nasekáme na jemno. Kuličky jalovce rozmáčkneme naplocho nožem a lehce nasekáme. Králičí maso prošpikujeme klínky Lopenické slaniny. Prošpikované králičí maso vydatně posolíme, opepříme. Krok 3: Do tla
Podobné recepty jako Králík na divoko se zakysanou smetanou
Králík po kanadsku recept
Rozporcovaného králíka dobře omyjeme, z obou stran řádně osolíme a okmínujeme. Přippravené suroviny dobře promícháme a vzniklou směs drobet nalijeme na dno pekáče, poklademe maso a zbytkem směsi dobře zalijeme králíčí maso.
Podobné recepty jako Králík po kanadsku
Krkovička na zázvoru a jalovci
přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a jakmile pustí tuk vložíme osolené maso. Restujeme ze všech stran do hnědé barvy. Přidáme česnek, zázvor, kmín, v hmoždíři podrcené kuličky koření, pepř a promícháme.
Podobné recepty jako Krkovička na zázvoru a jalovci
Králík se šalvějovou nádivkou recept
Králičí hřbet a stehna plněná nádivkou ze slaniny, sušených švestek, jablka a šalvěje jsou opravdovou delikatesou. Krok 1: Od hřbetu a žeber oddělíme přední i zadní nohy. Krok 2: Hřbet se žebry opatrně vykostíme, zadní nohy také. Odřezky nakrájíme na malinké kousky.
Podobné recepty jako Králík se šalvějovou nádivkou
Králík na černých olivách Coniglio alle olive recept
Krok 1: Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce. Rozehřejeme si velkou pánev, nalijeme olej a vložíme králíka, necháme zatáhnout a přilijeme víno. Krok 2: Přidáme rozmarýn, cibuli a zalijeme vývarem. Po 20 minutách přidáme olivy. Vaříme do změknutí, podáváme s bramborem.
Podobné recepty jako Králík na černých olivách Coniglio alle olive
Králík po lesnicku recept
přidáme lžičku octa, bílé víno, bobkový list, jalovec, celé pepřové kuličky, jemně pokrájenou mrkev (nestrouháme, jen pokrájíme najemno), a čtvrcené stroužky česneku, přidáme houby. Pokud použijeme houby sušené, necháme je změknout v teplé vodě, kterou potom nevylejeme, ale přidáme do směsi.
Podobné recepty jako Králík po lesnicku
Králík na zázvoru a šalvěji pečený recept
Do pekáčku si vložíme králičí díly masem dolů, přidáme na osminky nakrájenou cibuli (červenou pro její jemnou chuť), očištěný zázvor nakrájený na tenké plátky, česnek, lístky šalvěje a máslo.
Podobné recepty jako Králík na zázvoru a šalvěji pečený
Králík na šalvěji, víně a zelenině recept
V hluboké pánvi nebo kastrolu rozehřejeme olej a králíka zprudka opečeme. Osolíme ho, opepříme a dáme stranou. Do pánve vložíme nakrájenou zeleninu, také restujeme, vrátíme do ní maso, přilijeme víno a necháme ho prudkým varem odpařit. Podlijeme vývarem, vložíme šalvěj, přikryjeme a dusíme doměkka.
Podobné recepty jako Králík na šalvěji, víně a zelenině
Babiččin králík na černo recept
Do omáčky vrátíme králičí stehna, přidáme vypeckované sušené švestky, hrst rozinek a mandlí. Necháme společně pět minut provařit. Jako přílohu volíme jedině knedlíky, omáčka je vynikající po rozležení i druhý den. Na talíři ozdobíme plátkem citrónu a brusinkami, nebo rybízovým džemem. Zveřejněno 6.
Podobné recepty jako Babiččin králík na černo
Maso na divoko s jalovcem recept
Vepřová krkovice na divoko s jalovcem. Porce: Dle množství surovin (masa) Dobré je rozdrtit v hmoždíři, aby se pak nemuselo hledat v omáčce (mimo bobkového listu)
Podobné recepty jako Maso na divoko s jalovcem
Naložený králík na medové hořčici a na smetaně recept ...
Krok 1: Králíka očistíme, odblaníme, naporcujeme a pěkně prošpikujeme. Ocet, pokrájenou cibuli, koření a zeleninu s kořením pod svíčkovou dáme do hrnce a povaříme asi 8 minut a necháme vychladnout. Krok 2: Poté si naložíme králíka asi na jeden na den do tohoto nálevu se zeleninou a kořením tak, aby
Podobné recepty jako Naložený králík na medové hořčici a na smetaně ...
Králík na víně se smetanou a játry
Krok 1: Porce králíka prošpikujeme částí slaniny, osolíme a opepříme a necháme 2 hodiny odležet (nebo přes noc). Krok 2: Na zbytku nakrájené slaniny osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme máslo a porce králíka opečeme. Přidáme bobkové listy, pepř a nové koření.
Podobné recepty jako Králík na víně se smetanou a játry
Babiččin králík na česneku recept
Krok 1: Česnek utřeme se solí, králíka naporcujeme a každý kus zespodu jím potřeme. Svrchu jen osolíme a všechny kusy masa dobře obalíme v hladké mouce. Krok 2: V nízkém železném kastrolu na sádle všechny porce dobře opečeme dočervena, v průběhu smažení přidáme i krájenou cibuli.
Podobné recepty jako Babiččin králík na česneku
Krůtí na divoko s jalovcem a slaninou recept
Krůtí maso nakrájíme na přibližně stejně velké kostky. Maso osolíme a opeříme. Vložíme do většího hrnce, kde lehce zatáhneme na troše oleje s nakrájenou cibulí a slaninou. Přidáme poté česnek a v hmoždíři rozdrcené kuličky jalovce a podlijeme vývarem. Dusíme zakryté na mírném plamenu cca 60 minut.
Podobné recepty jako Krůtí na divoko s jalovcem a slaninou
Srdíčko na jalovci recept
Krok 1: Na sádle vyškvaříme bůček, pak přidáme cibuli a osmahneme do růžova. Krok 2: Srdce dáme na základ a restujeme pár minut, dokud se nezatáhne a zároveň přidáme pepř, jalovec, čtvrt lžičky divokého koření a česnek. Zalijeme vínem a dusíme doměkka. Poté zahustíme jíškou a osolíme dle chuti.
Podobné recepty jako Srdíčko na jalovci