Čokoládový korpus na dort i moučníky recept
Univerzální kakaový korpus se skvěle hodí na dorty i na řezy. Jeho příprava je snadná a zvládne ji i začátečník. Připravte si něco na zub k odpolední kávě, plnit můžete jakoukoli náplní nebo tím, na co máte zrovna chuť.
Podobné recepty jako Čokoládový korpus na dort i moučníky
Nadýchaný piškotový korpus recept
Nadýchaný piškotový dortový korpus i pro začátečníky nebo méně zkušené. Podle velikosti formy si můžete sami vypočítat potřebné množství surovin. Piškotový korpus je hezky vysoký, což oceníte při prokrajování a promazávání. Krok 1: Bílky vyšleháme do bílé tuhé pěny, poté k nim přisypeme cukr krupici
Podobné recepty jako Nadýchaný piškotový korpus
Čokoládový korpus na dort recept
Krok 1: Smícháme sypké přísady, přidáme tekuté a vše vyšleháme. Těsto je řidší. Krok 2: Vlijeme do formy a pečeme - já peču cca 10 minut na 180°C a poté cca 40 minut na 150°C - ovšem záleží na druhu formy. Krok 3: Suroviny pro kulatou formu průměru 26 cm, na průměr 20 cm stačí poloviční dávka.
Podobné recepty jako Čokoládový korpus na dort
Korpus na dort
Korpus na dort - recept: Bílky s cukrem vyšleháme mixérem na maximum, a to tak dlouho, dokud je opravdu hoooodně pevný. Zjistíto to zkouškou, že do sněho namočíte špičku prstu
Podobné recepty jako Korpus na dort
Dortový korpus pro začátečníky
Boky dortové formy a dno jenom těsně po obvodu dobře vymažu rozpuštěným SÁDLEM, vložím kruh z papíru, uhladím a pomažu i celý kruh. Sádlo nechám ztuhnout a pak dobře vysypu hrubou moukou. Celá vejce s cukrem šlehám elektrickým ručním šlehačem tak dlouho, až pěkně "nabydou".
Podobné recepty jako Dortový korpus pro začátečníky
Mangový dort s čokoládovým korpusem
Vyzkoušejte tento skvělý dort plný lahodné čokolády, osvěžujícího manga a sametového krému z Mascarpone a zakysané smetany. Tak neváhejte a pusťte se do přípravy. Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Nejprve připravíme korpus. Rozpustíme máslo, nastrouháme čokoládu. V míse vyšleháme žloutk
Podobné recepty jako Mangový dort s čokoládovým korpusem
Piškotový korpus na dort
Nadýchaný piškotový korpus se hodí jako základ téměř pro každý dort. Jednotlivé vrstvy korpusu se obvykle promazávají krémy či marmeládou, vrchní část můžete ozdobit dle své fantazie například ovocem, šlehačkou nebo cukrářským zdobením. Troubu předehřejeme na 180°C. Vymažeme formu a vysypeme moukou.
Podobné recepty jako Piškotový korpus na dort
Dortový korpus základní recept
Dortový korpus zdobíme podle libosti. Nejčastěji ho podélně rozpůlíme, plníme krémem a zdobíme např. ovocem. Nejednodušší je na přípravu krému použít Dortovou náplň Dr.Oetker různých příchutí. TIP: Další obměny dortového korpusu: do těsta přidáme mleté oříšky, mandle, citrónovou kůru nebo strouhanou
Podobné recepty jako Dortový korpus základní
Korpus na dort recept
Krok 1: Formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Žloutky oddělíme od bílků. Ke žloutkům přidáme vanilkový cukr, z bílků ušleháme tuhý sníh. Krok 2: Žloutky vyšleháme, přidáváme vodu s olejem. Potom vmícháme sníh, mouku s práškem do pečiva. Pečeme ve vyhřáté troubě 160°C.
Podobné recepty jako Korpus na dort
Mramorový korpus
Mramorový korpus - recept: Bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem, dokud hmota viditelně nezesvětlá a
Podobné recepty jako Mramorový korpus
Olejový korpus na dort recept
Ozdobou každé oslavy je rozhodně dort. Vsaďte na osvědčený piškotový korpus, který se vám vždy povede. Díky oleji bude i dostatečně vláčný. Recept může působit složitě, ale ve skutečnosti je pouze detailně popsaný, aby ho zvládl i začátečník. Krok 1: Žloutky oddělíme od bílků. Bílky se špetkou soli
Podobné recepty jako Olejový korpus na dort
Výborný piškotový korpus na dorty recept
Piškotové korpusy jsou základem mnoha dortů. Tento výborný recept na korpus je jednoduchý, spolehlivý a zvládnou ho i ti, kteří nemají velké zkušenosti s pečením. Z takového dortu budou mít radost všichni obdarovaní. Krok 1: Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do husté pěny.
Podobné recepty jako Výborný piškotový korpus na dorty
Korpus od cukrářky recept
Krok 1: Rozdělíme si bílek od žloutku. Krok 2: Do žloutku přidáme 5 lžic vody a všechen cukr. Krok 3: Šleháme do husté pěny. Krok 4: Lehce postupně vmícháme mouku. Krok 5: Vyšleháme bílky do sněhu. Krok 6: Vše spojíme dohromady. Krok 7: Formu vymažeme a vysypeme polohrubou moukou. Krok 8: Pečeme asi
Podobné recepty jako Korpus od cukrářky
Piškotový dortový korpus recept
Dort je ozdobou každé slavnostní příležitosti. Jaký ale udělat, aby chutnal co nejvíce lidem? Vsaďte na osvědčený piškotový korpus, kterým se zavděčíte všem. Pokud do těsta přidáte trochu tuku, můžete si být jistí, že bude nejen nadýchaný, ale i dostatečně vláčný.
Podobné recepty jako Piškotový dortový korpus
Jednoduché korpusy recept
Do světlého korpusu můžete přidat (vlašské, lískové) oříšky = ořechový korpus. Nebo kokos, také jsem použila a korpus byl luxusní. Je dobré do světlého dát třeba vanilku. Nikdy se nestalo, že by se nepovedl, myslím, že jej zvládne i začátečník. Fotky jsem přidala, mám jen už hotové průřezy dortů.
Podobné recepty jako Jednoduché korpusy
Borůvkový dort s kakaovým korpusem s citronovým krémem z mascarpone
Dorty jsou spojeny s oslavami a svátečními událostmi. Čeká-li vás jedna taková a chystáte se péct dort, vyzkoušejte tento. Nadýchaný kakaový korpus je proložen jemným krémem s mascarpone a doplněn lesním ovocem. Krok 1: Korpus: Vejce vyndáme z lednice aspoň hodinu před přípravou, aby měla pokojovou
Podobné recepty jako Borůvkový dort s kakaovým korpusem s citronovým krémem z mascarpone
Nejlepší kakaový korpus
Není dobrého dortu bez výborného korpusu. Sebelépe nazdobený dort zklame, pokud je korpus houževnatý nebo dusivý. Ten podle našeho receptu bude pro váš dort výborný základ, který můžete směle dozdobit. Nemusíte se obávat výsledku. Krok 1: Troubu nastavíme na 180 °C a kulatou formu vyložíme papírem n
Podobné recepty jako Nejlepší kakaový korpus
Nejlepší čokoládový dort recept
Vychladlý korpus podélně rozřízněte. Čokoládu na polevu dejte do misky. V kastrůlku zahřejte smetanu s cukrem k bodu varu, přelijte přes čokoládu a promíchejte dohladka. Trochou polevy spojte díly korpusu, zbytkem dort přelijte a po stranách polevu uhlaďte širokým nožem.
Podobné recepty jako Nejlepší čokoládový dort
Mramorový korpus recept
Pokud chcete ozvláštnit dort vašim blízkým k životnímu jubileu, vyzkoušejte upéct mramorový korpus. Korpus je krásně vláčný, nadýchaný. Fantazii se meze nekladou, promažte jej krémem, na jaký zrovna máte chuť.
Podobné recepty jako Mramorový korpus