Pečené krůtí prso snadné, ale dobré recept
Vcelku marinované a upečené krůtí prso nakrájené na plátky podáváme s bramborovou přílohou nebo jen zeleninovým salátem. Díky kořeněné marinádě s bylinkami má jemné maso nejen výraznou chuť, ale také velice lákavě voní.
Podobné recepty jako Pečené krůtí prso snadné, ale dobré
Marinovaná krůtí prsa recept
Pak si zpěníme na tuku cibuli nakrájenou na jemno, 1 lžičku pepře a 2 feferonky nakrájené na drobné kousky. Krok 4: Po rozvonění vhodíme maso z marinády a prudce orestujeme, stále ale mícháme. Asi po 2 min. si vypláchneme misku se zbytkem marinády vodou a podlijeme maso. Krok 5: Dusíme tak 15 minut.
Podobné recepty jako Marinovaná krůtí prsa
Krůtí prsa v alobalu
Krůtí prsa očistíme a mírně naklepeme. Z uvedených surovin připravíme marinádu, vložíme do ní prsa a necháme alespoň 1 hodinu uležet. Připravíme si 4 kusy alobalu, jejich střed potřeme slabě olejem, posypeme nakrajenou cibulí na plátky. Na cibuli položíme plátek masa, který zasypeme nakrájenými žamp
Podobné recepty jako Krůtí prsa v alobalu
Krůtí maso s pórkem a žampiony
Lehká a jednoduchá jídla uvítá ve svém repertoáru kdejaký kuchař. Tato krůtí prsa dozlatova restovaná jsou doplněná na másle opečenými žampiony s pórkem, kterým sekunduje lahodná zakysaná smetana. S těstovinami máte oběd raz dva.
Podobné recepty jako Krůtí maso s pórkem a žampiony
Krůtí prsa
Prsa z krůty jsou velký kus masa, který se dá skvěle využít například k přípravě rolád. Zabalit do ní můžete to, co “dům dá” a hotová roláda nakrájená na talíři vypadá luxusně, prakticky jako od profesionála.
Podobné recepty jako Krůtí prsa
Pečená krůtí prsa s quinoou, kořenovou zeleninou a bylinkovým ...
Krůtí maso patří mezi zdravější druhy masa, není tolik tučné a obsahuje hodně bílkovin. Pokud ho doplníte bezlepkovou quinoou, která má výtečnou oříškovou chuť, a k tomu přidáte pečenou zeleninu a bylinkové pesto, připravíte vskutku velmi zdravé a hlavně velmi chutné jídlo. Quinoa je hit!
Podobné recepty jako Pečená krůtí prsa s quinoou, kořenovou zeleninou a bylinkovým ...
Krůtí prsa s jemnou omáčkou
Krůtí prsa s jemnou omáčkou - recept: Silnější plátky masa lehce naklepeme klouby prstů, osolíme a opepříme čerstvě mletým barevným pepřem.Smícháme obě hořčice s olejem a do směsi naložíme
Podobné recepty jako Krůtí prsa s jemnou omáčkou
Plněná krůtí prsa
Krůtí prsa vykostíme a upravíme na plát. Odřezky krůtího masa jemně umeleme spolu s vepřovým masem, na slanině osmaženou cibulkou, petrželkou a mlékem zvlhčenou žemlí. Do umletého masa přidáme vejce, rozkrájené žampiony, koření, sůl a koňak.
Podobné recepty jako Plněná krůtí prsa
Krůtí prsa zapečená se šlehačkou a sýrem
Krok 1: Maso zbavíme případné blány a nakrájíme na 6 dílů, osolíme a opepříme. Dáme do uzavíratelné misky spolu s česnekem, kořením a jogurtem. Dobře promícháme, uzavřeme a necháme marinovat nejlépe přes noc (min. 1 hod). Krok 2: Zapneme troubu na 170 °C spodek / vršek.
Podobné recepty jako Krůtí prsa zapečená se šlehačkou a sýrem
Krůtí prsa s karotkou a fazolkami
Krůtí prsa s karotkou a fazolkami - recept: Maso osolte, opepřete a zprudka orestujte na másle. Pak ho vložte do vakuových sáčků, každou porci zvlášť.Do každého sáčku dejte část výpeku.
Podobné recepty jako Krůtí prsa s karotkou a fazolkami
Krůtí prsa na medu a čili recept
Krůtí prsa nakrájíme na drobnější kostky a naložíme do směsi, kterou jsme vymíchali z feferonkové pasty, kečupu, sojové omáčky, oleje, sladkokyselé pálivé omáčky a koření. Koření je podle chuti a zázvoru jen špetka. Je dobré nechat v lednici marinovat do druhého dne.
Podobné recepty jako Krůtí prsa na medu a čili
Zapékaná krůtí prsa s jablky
Krůtí prsa lehce poprášíme grilovacím kořením a zprudka opečeme. Dáme do zapékací mísy, kterou jsme vymazali máslem, na prsa poklademe náplň a pečeme tak 30 minut. Ačkoliv moc nemám ráda kombinaci masa a ovoce, toto je opravdu výborné. Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Podobné recepty jako Zapékaná krůtí prsa s jablky
Plněná krůtí křídla pečená na másle
Krok 1: Očištěná krůtí křídla vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme špetku soli, polévkové koření bez konzervantů a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí 30-40 minut. Krok 2: Vývar použijeme na polévku nebo dáme zamrazit pro pozdější využití. Zapneme troubu na 200 °C.
Podobné recepty jako Plněná krůtí křídla pečená na másle
Krůtí prsa a fazolky na slanině
Jednoduše, chutně a výživně. I tak se dá popsat recept na šťavnatá krůtí prsa s lůžkem z fazolek a anglické slaniny. Jako příloha se skvěle hodí třeba šťouchané brambory. Věříme, že všichni u stolu budou spokojení.
Podobné recepty jako Krůtí prsa a fazolky na slanině
Krůtí roláda
Z nádivky vytvarujeme silnější váleček, položíme ho na plát krůtího masa a zavineme. Roládu ovážeme tenkým provázkem, osolíme a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1,5 hodiny. Při pečení občas obrátíme a podlijeme. Nádivku můžeme též obalit anglickou slaninou. V tom případě ještě budeme potřebovat
Podobné recepty jako Krůtí roláda
Krůtí prso na hořčici s rýží recept
Krok 1: Krůtí prsa osolíme, opepříme a potřeme z obou stran plnotučnou hořčicí. Krok 2: Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na oleji (ne do hněda) . Krok 3: Přidáme krůtí prsa, která jsme poprášili trochou mouky a necháme je zatáhnout z obou stran.
Podobné recepty jako Krůtí prso na hořčici s rýží
Smažené krůtí řízky
Krůtí řízky jsou výtečnou obměnou kapra v trojobalu tradičně servírovaného při štědrovečerní večeři. Vyzkoušejte recept provoněný česnekem podle časopisu F.O.O.D. Jistě si pochutnáte.
Podobné recepty jako Smažené krůtí řízky
Dušená krůtí prsa recept
Krok 1: Krůtí prsa nakrájíme na plátky, po obou stranách potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a jemně poprášíme solamylem. Krok 2: Dusíme na pánvi a podléváme vodou - vznikne chutný výpek.
Podobné recepty jako Dušená krůtí prsa
Krůtí prsa alá svíčková
Krůtí prsa alá svíčková - recept: Krůtí maso prošpikujeme několika nudličkami slaniny, nebo bůčku a osolíme. V kastrolu rozpustíme zbytek pokrájené slaniny, přidáme kousek másla,
Podobné recepty jako Krůtí prsa alá svíčková
Pomalu konfitovaná husí stehna
Konfitování je velmi pomalé pečení masa v tuku, nejlépe vlastním. Maso je díky této úpravě šťavnaté a voňavé. Místo tradičně pečené husy vyzkoušejte konfitování a uvidíte, že vaši strávníci budou blahem bez sebe. Krok 1: Stehna dne předem omyjeme, důkladně osolíme a lehce okmínujeme, případně dáme t
Podobné recepty jako Pomalu konfitovaná husí stehna