Domácí kremrole recept
120 min (100 min příprava + 20 min tepelná úprava, Doba přípravy bez odležení těsta v chladničce.) Krok 1: Do větší zadělávací mísy nasypeme mouku, přímo do ní nastrouháme zmražená másla a během strouhání hoblinky promícháváme s moukou, nesmí se slepit.
Podobné recepty jako Domácí kremrole
Suprové jednoduché kremrole
Suprové jednoduché kremrole - recept: Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých krájíme 2 cm široké a cca 20 cm
Podobné recepty jako Suprové jednoduché kremrole
Rychlé rohlíky do hodiny hotové recept
Můj přepis pro vás - podrobněji: Nyní zapneme troubu (na 200° C), rohlíky necháme na plechu 15 minut odpočívat (venku na pracovní ploše, ne v troubě), pak je potřeme mlékem nebo vodou a dáme do té vyhřáté trouby (která se zatím vyhřála na těch 200° C) a pečeme přibližně 20 minut. Dobu pečení je nutn
Podobné recepty jako Rychlé rohlíky do hodiny hotové
Nakládané zelí bez sterilování recept
Pokud máte rádi sterilované bílé zelí, ale nemáte v oblibě zavařování, máme pro vás jednoduchý recept na zelí bez sterilování. Hodí se jíst jen tak nebo jako příloha k hlavnímu chodu. Tělu tak dodáte plno zdraví prospěšných látek. Stačí vydržet 2-3 týdny a můžete se do něj pustit.
Podobné recepty jako Nakládané zelí bez sterilování
Karlovarský knedlík
Aby se knedlík nerozpadal a měl hezký tvar, zabalíme ho do olejem vymazaného alobalu nebo potravinové fólie, ve které ho budeme asi 20 - 25 minut vařit. RADA: Houskové knedlíky: VIDEO návod krok za krokem
Podobné recepty jako Karlovarský knedlík
Oblíbené vafle
Rozšlehejte vejce a postupně přidávejte mléko, cukr, mouku s práškem do pečiva a nakonec vychladlé máslo. Před pečením nechte hodinu odležet. Jednotlivé vafle se pečou asi 4 minuty. Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Podobné recepty jako Oblíbené vafle
Rychlý jablečný štrúdl listové těsto
S podzimem přichází tradiční sběr jablek, proto využijte úrody a upečte si rychlý štrúdl z listového těsta se skořicí. Pokud máte kupované těsto, pečení vám nezabere mnoho času. Přidat můžete třeba rozinky nebo oříšky. Krok 1: Listové těsto rozdělíme na dvě části. Každou část vyválíme na plát. Troub
Podobné recepty jako Rychlý jablečný štrúdl listové těsto
10, 20, 30
"10, 20, 30" - recept: Všechny suroviny spolu vymícháme, vylejeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech, poklademe ovocem a posypeme žmolenkou.
Podobné recepty jako 10, 20, 30
Jednoduchá žemlovka recept
Žemlovka je jídlo starých časů. Podzimní, voňavá jablka v kombinaci se skořicí a pečivem máčeným v mléce. K tomu proložené tvarohem a rozinkami. Pokud patříte mezi milovníky tohoto sladkého pokrmu, vyzkoušejte náš recept v jeho nejjednodušší formě.
Podobné recepty jako Jednoduchá žemlovka
Piškotová roláda 4 recept
Obrácená piškotová roláda s jablky: Je rychlá, jednoduchá a neuvěřitelně dobrá Hodnocení 68× Piškotové řezy s krémem a ovocem se výborně hodí k létu.
Podobné recepty jako Piškotová roláda 4
Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu
Závity sklenic očistěte, zavřete a můžete zavařit. Na dno hrnce dejte čistou plátěnou utěrku, nalijte trochu vody, vložte sklenice tak, aby se nedotýkaly ani stěn hrnce ani vzájemně, přiklopte pokličkou a od chvíle, kdy se začne voda vařit, nechte 20 minut bublat.
Podobné recepty jako Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu
Palačinky se špenátem a slaninou recept
Krok 1: Z mléka, dvou vajec, mouky a soli ušleháme těsto. Krok 2: Na rozpáleném tuku na pánvi upečeme palačinky. Krok 3: Cibuli osmažíme na oleji, přidáme špenát, sůl a chvíli podusíme. Krok 4: Potom vmícháme vejce a prolisovaný česnek. Krok 5: Na palačinku položíme slaninu, potřeme špenátem a stočí
Podobné recepty jako Palačinky se špenátem a slaninou
Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami
Rozvar (povidla) naplníme asi 1,5 cm pod okraj čistých, suchých sklenic, které pevně uzavřeme a sterilujeme ve vysokém hrnci s poklicí, vystlaném utěrkou cca 10-12 minut. Po uvedení k varu plamen ztlumíme a necháme jen probublávat. Po vychladnutí zkontrolujeme poklepem na víčka, zda nám drží. V příp
Podobné recepty jako Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami
Guláš pravý hospodský recept
Ochutnejte tento výborný guláš z hovězího masa. Bohatou chuť mu dodává poctivý cibulový základ, dostatek česneku a vyvážené množství koření. Příprava sice zabere více času, ale spokojenost strávníků vám to jistě vynahradí. Krok 1: Hovězí kližku nakrájíme na kousky cca 1,5x1,5 cm a cibuli oloupeme a
Podobné recepty jako Guláš pravý hospodský
Jablková buchta ááááá
Máte bohatou úrodu jablek a nechcete péct stále jen štrúdl? Vyzkoušejte lahodnou šťavnatou buchtu podle našeho receptu a určitě ji zařadíte mezi vaše stálice. Podzimní nádech dodá kromě jablíček i skořice, která moučník provoní. Krok 1: Plech vymažeme a vysypeme. Troubu rozpálíme na 180 °C.
Podobné recepty jako Jablková buchta ááááá
Začátečnický štrúdl s postupem recept
Jablečný štrůdl je matadorem mezi pochutinami a moučníky v našich končinách. V různých obměnách se vyskytuje snad na každém stole domácností. Vyzkoušejte tuto rychlou variantu z listového těsta, navíc s mandlemi.
Podobné recepty jako Začátečnický štrúdl s postupem
Domácí jablíčková přesnídávka recept
Z velké sklizně jablek můžete připravit skvělou jablečnou přesnídávku, kterou ocení hlavně ti nejmenší strávníci. Doma připravené přesnídávky mají tu výhodu, že neobsahují žádné přidané látky. Jejich příprava není nijak složitá. Krok 1: Jablka zbavíme jádřince a oloupeme. Nakrájíme je na malé kostič
Podobné recepty jako Domácí jablíčková přesnídávka
Domací bramboračka recept
Talíř horké polévky, provoněné majoránkou a česnekem a zahuštěné máslovou jíškou skvěle zahřeje zejména v chladných dnech. Do bramboračky, takové jakou vařily už naše babičky, neodmyslitelně patří také pořádná porce sušených hub. Houby namočíme na 10 minut do vlažné vody. Oloupeme a nakrájíme cibuli
Podobné recepty jako Domací bramboračka
Pomalu pečená husa s jablky a medem recept
Pomalu pečená husa s jablky a medem je lahůdka, která spojuje jemnost husího masa s nasládlou chutí karamelizovaných jablek a medu. Tento tradiční pokrm se peče dlouhé hodiny, aby maso získalo šťavnatost a křupavou kůrčičku. Krok 1: Husu očistíme, omyjeme, osušíme a zvenku i zevnitř osolíme a okmínu
Podobné recepty jako Pomalu pečená husa s jablky a medem
Kalvados (pálenka z jablek) se skořicí recept
Jedna skořice je tak akorát na 0,5 l Calvadosu, jednoduše ji do pálenky vhodíme a čekáme. Jablko a skořice prostě jdou k sobě, v tomto případě se jen musí vyčkat - čím déle, tím lépe. My ho vyráběli z domácí pálenky.
Podobné recepty jako Kalvados (pálenka z jablek) se skořicí