Kašovitá strava
Kašovitá strava je někdy nejlepší způsob stravování, třeba krátkodobě po resekci zubů, při refluxu jícnu apod. Tento recept s cuketou je jedna z možností jak se bez obav dobře najíst. Všechno maso umeleme a promícháme. Ve vyšší pánvi na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku až zesklovatí.
Podobné recepty jako Kašovitá strava
Koprová omáčka s vejci
Koprová omáčka s vejci je tradiční český pokrm, který se vyznačuje smetanovou konzistencí a charakteristickou sladkokyselou chutí. Tento recept oslovuje milovníky kopru, i kdy...
Vejce Benedikt podle Zdeňka Pohlreicha
Vejce Benedikt jsou spojení chutí, které zaručují zážitek z královské snídaně. Tato delikatesa se skládá z opečené žemle, na níž spočívá plátek šunky, a na to je umístěno ztra...
Ztracená (zastřená) vejce
Ztracená, neboli zastřená vejce, představují základ oblíbeného snídaňového pokrmu známého jako Vejce Benedikt. Příprava těchto vajec vyžaduje určitou zručnost a pozo...
Snídaňová vejce Benedikt
Snídaňová vejce Benedikt jsou vysoce oblíbeným a luxusním pokrmem, který se často podává v kavárnách. Přestože jejich příprava vyžaduje určité dovednosti, použité ing...
Çılbır (turecké vejce s jogurtem)
Çılbır je turecký pokrm, který se skládá ze zastřených vajec podávaných na ochuceném řeckém jogurtu. Celé jídlo je zalito pikantně ochuceným přepuštěným máslem, což mu dodává výraznou ch...
Vejce mimóza podle Zdeňka Pohlreicha
Vejce mimóza jsou chutný předkrm připravený z podélně rozkrojených vajec, odkud se opatrně vydlabou žloutky. Ty se poté smíchají s majonézou a bylinkami, a směs se znovu naplní do bílků....
Křepelčí vejce v bramborovém košíčku
Křepelčí vejce v bramborovém košíčku je lahodná a jedinečná chuťovka, kterou si oblíbí každý. Tato delikatesa spočívá v křepelčích vejcích pečených v košíčku připraveném z bramborové směs...
Zastřené vejce
Zastřené vejce je jednoduché a osvědčené jídlo, které se skvěle hodí jako příloha do různých pokrmů, například do kulajdy. Příprava tohoto vejce není složitá, takže si s ním...
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.
Jihočeská kulajda je voňavá polévka plná sušených hub, kterou si můžete vychutnat jako hlavní jídlo k obědu nebo večeři. Uvařte si ji v hojném množství ještě dnes a pochutnejte si na...
Çilbir – turecká vejce
Çilbir je tradiční turecké jídlo, které se podává jako snídaně. Je to lahodné kombinace vejce s jemným jogurtem ochuceným bylinkami a pikantním máslem. Tato lahodná...
"Pštrosí" vejce
Pštrosí vejce je jedinečné a chutné jídlo, které potěší i ty nejnáročnější gurmány. Tato skotská specialita je ideální volbou pro rychlou večeři a nabízí nezapomenutelný...
Pštrosí vejce - pečená
Pštrosí vejce je originální pokrm, který se skládá z mleté směsi masa, kterou můžete připravit podle svého oblíbeného receptu na sekanou nebo karbanátky. Tuto směs lze...
Domácí ruské vejce
Domácí ruské vejce je nostalgická pochoutka, která získala velkou popularitu zejména na konci 20. století. I když je možné tuto specialitu zakoupit v obchodech, domácí přípra...
Retro lahůdka: Domácí ruské vejce
Domácí ruské vejce je retro lahůdka, která má svůj původ ve skromném bistru na pražském Václavském náměstí. Název „ruské“ získalo kvůli svému zařazení mezi jídla schválená...
Plněná vajíčka
Plněná vejce jsou oblíbené pochoutky, které skvěle doplní studené mísy na různých slavnostních akcích během celého roku. Zejména se hodí na oslavy a různé společenské...
Sázená vejce
Sázená vejce jsou lahodné pokrm, kde se vejce připravují v ploché skleněné misce, která je nejprve vymazaná máslem nebo rostlinným tukem. Miska se lehce posype solí a pepřem, což...
Pikantní naložená vejce
Pikantní naložená vejce jsou skvělým způsobem, jak zužitkovat přebytečná vejce. Tato vejce jsou marinována v osvěžujícím nálevu, který můžete ochutit různými kořeními, byli...

















