Znojemská omáčka s vepřovým masem recept
Tradiční česká kuchyně má ve svém repertoáru daleko více než jen koprovou a svíčkovou omáčku. Klasická znojemská pečeně stojí na hovězím mase, ale výborná je také variace z vepřového masa, na které si pochutnají i náročnější strávníci. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Nadrobno nakrájíme slaninu
Podobné recepty jako Znojemská omáčka s vepřovým masem
Játrová omáčka kořeněná a rychlá
Cibuli osmažíme na oleji nebo jemně pokrájeném špeku dorůžova, pak přidáme osmažit očištěná játra. Osmažená játra osolíme, opepříme, přidáme nasekaný česnek, majoránku, tymián. Za stálého míchání ještě krátce vše společně osmažíme, zalijeme vývarem a dusíme cca 15 minut.
Podobné recepty jako Játrová omáčka kořeněná a rychlá
Kuřecí játra na cibulce recept
Krok 1: Kuřecí játra důkladně očistíme, propláchneme ve studené vodě a necháme důkladně okapat. Mezitím oloupeme a na půlkolečka nakrájíme cibuli. Krok 2: Na pánvi rozpustíme sádlo, na kterém osmahneme játra a cibuli. Okořeníme, přidáme sojovou omáčku a necháme 5 minut dusit.
Podobné recepty jako Kuřecí játra na cibulce
Drůbeží játra rychlá a dobrá
Zalijeme horkou vodou, přidáme pepř a kmín a dusíme. Pozor - solíme, až když jsou játra měkká. Pak také přidáme mouku rozkvedlanou v trošce vody a dovaříme. Dávám vody i mouky vice, protože ta omáčka je moc dobrá. Jako příloha se hodí rýže, těstoviny, brambory i knedlíky. Nenechte si ujít sezónní in
Podobné recepty jako Drůbeží játra rychlá a dobrá
Jednoduchá rajská omáčka
Nejoblíbenější česká omáčka, která voní po letních rajčatech. Vyzkoušejte jednoduchý recept na klasiku českých jídelen. Na rozpuštěném másle s olejem si v hrnci necháme dosklovata osmažit pokrájenou cibuli. Během smažení přidáme rozvonět koření. Poté zaprášíme moukou a umícháme světlou jíšku.
Podobné recepty jako Jednoduchá rajská omáčka
Domácí játrová paštika recept
Zavařenou játrovou paštiku využijete při mnoha příležitostech. Ať už při posezení s přáteli a nebo když nevíte, co namazat na chleba ke svačině. Její lahodná masová chuť nejlépe vynikne na čerstvém křupavém chlebu. Krok 1: Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno
Podobné recepty jako Domácí játrová paštika
Uzený jazyk s křenovou kaší
Vybraní jazýčci si pochutnávají na jazyku. Má jemné libové maso, které uzením získá kouřovou chuť a dlouhým vařením změkne. Skvěle se k němu hodí křenová bramborová kaše, jejíž štiplavost můžete upravovat množstvím křenu a smetany. Nebo jazyk podávejte s bramborovou kaší a křenovou omáčkou.
Podobné recepty jako Uzený jazyk s křenovou kaší
Rajská omáčka, která se musí povést
Za stálého míchání ji zalijeme studenou vodou (metličkou rozmělníme případné hrudky), přidáme koření, sůl a asi 10 minut povaříme. Ke konci vaření přilijeme kečup, ochutíme cukrem a solí a "vylovíme" koření. Podáváme s vařeným hovězím nebo vepřovým masem a houskovým knedlíkem či s těstovinami. Bubla
Podobné recepty jako Rajská omáčka, která se musí povést
Husí játra v česnekovém sádle recept
Sádlo rozpustíme. Očištěná játra nakrájíme na menší kousky a do vložíme do horkého sádla. Ihned promícháme, aby se nepřichytila. Stáhneme plamen a necháme pomalu vařit asi 30 minut. Taky se mohou péct v troubě na 160 °C 30- 35 minut. Asi pět minut před koncem přidáme česnek, osolíme a opepříme.
Podobné recepty jako Husí játra v česnekovém sádle
Pečená játra na cibulce
Cibuli nakrájíme na kolečka (trošku silnější) a rozprostřeme po pekáči. Játra nakrájíme na větší nudle, osolíme, opepříme, okmínujeme a trošku posypeme červenou paprikou (já používám sladkou). Položíme na pekáč, dáme do trouby cca na 180 °C na nějakých 20-30 minut (zkrátka až je játra hotová).
Podobné recepty jako Pečená játra na cibulce
Kachní játra na cibulce s hranolkami
Cibule si očistíme, nakrájíme na proužky a osmahneme na oleji, přidáme odblaněná, umytá a nakrájená játra na kousky, necháme zatáhnout, lehce podlijeme a dusíme do měkka. Nakonec osolíme, opepříme a jestli nám tam zůstane nějaká voda, tak zaprášíme hladkou moukou. A ještě cca 5 minut dusíme za stálé
Podobné recepty jako Kachní játra na cibulce s hranolkami
Vepřové plátky na kmíně s rýži recept
Máte doma kousek vepřového masa a nevíte, co dobrého z něj připravit? Osvědčené rady našich babiček nabízí recept na českou klasiku, vepřové plátky na kmíně podávané s rýží. Stačí trocha šikovnosti a strávníci budou volat po přídavku. Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Podobné recepty jako Vepřové plátky na kmíně s rýži
Jáhly se zeleninou a červenou fazolí
Bohatá pánev na rajčatovém základě s bylinkami, středomořskou zeleninou a fazolí červenou ledvinou, která dodá jídlu nejen barvu, ale i jemnou texturu a tolik potřebnou vlákninu. Fazole namočte den předem, propláchněte je a v nové vodě uvařte doměkka, trvá to zhruba 25 minut. Sceďte je a nechte pod
Podobné recepty jako Jáhly se zeleninou a červenou fazolí
Staročeská vepřová kýta
Staročeská vepřová kýta - recept. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty.cz.
Podobné recepty jako Staročeská vepřová kýta
Jablečný křen recept
Jablka křen krásně zjemní a je to výborná pochoutka třeba k uzenému masu. Na Moravě to nesmí chybět u žádné zabíjačky. Podáváme ke grilovaným masům, uzeninám, pečeným kolenům apod. Krok 1: Jablka oloupeme, jemně nastrouháme a přes sítko trochu vymačkáme šťávu. Krok 2: Křen oloupeme a jemně nastrouhá
Podobné recepty jako Jablečný křen
Kančí guláš staročeský
Kančí guláš - staročeský - recept: Nejprve si svaříme cca 20 minut nálev na naložení masa z vody a koření. Po uvaření nálev osolíme a necháme vychladnout. Poté do něj maso celé ponoříme
Podobné recepty jako Kančí guláš staročeský
Jablkové knedlíky recept
Každý má svůj oblíbený druh ovocných knedlíků - švestkové nebo meruňkové známe všichni, ale knedlíky ze spařeného těsta plněné kousky jablíček také stojí za zkoušku. Nakonec ochutíme cukrem a skořicí. Krok 1: Z hrubé mouky, vajec, mléka a soli uděláme tužší těsto, které necháme chvilku odpočinout.
Podobné recepty jako Jablkové knedlíky
Katův šleh
Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, společně osmahneme, podlijeme trochou vody, přidáme nakrájené feferonky, mleté chilli papričky, nudličky kapie a okurky, kečup a krátce podusíme. Osolíme a podáváme s chlebem. Katův šleh II. Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Podobné recepty jako Katův šleh
Štafetky rychlé a jednoduché recept
Štafetky, tak jednoduchý a dokonalý zákusek, který má sice svou největší slávu za sebou, ale přesto neupadl v zapomnění. Kombinace bílkového ořechového korpusu a kávového krému je neodolatelná. A ta vůně je přímo božská. Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min Bez doby
Podobné recepty jako Štafetky rychlé a jednoduché
Salát z kysaného zelí III.
Kysané zelí vysypeme ze sáčku, slejeme, necháme odkapat, ale neproplachujeme. Dáme do mísy a přidáme nadrobno pokrájenou syrovou kapii, nahrubo nastrouhanou mrkev, nadrobno nakrájenou cibuli a další uvedené ingredience. Dobře promícháme, kdo chce, může si přisladit nebo naopak přikyselit.
Podobné recepty jako Salát z kysaného zelí III.