Kandované kaki
V kaki kandovaném s třtinovým cukrem ucítíte exotiku a sladké dálky. Stačí se zakousnout. Kaki nakrájejte na co nejtenčí plátky, jaké pomocí nože dokážete a rozložte na plech s pečicím papírem. Každý kousek kaki posypte třtinovým cukrem a pokapejte citronovou šťávou.
Podobné recepty jako Kandované kaki
Makový závin
Uvařený mák odstavíme z plotny a zamícháme do něj marmeládu, povidla, skořici, cukr a citronovou šťávu. Necháme vychladnout. Těsto: mléko ohřejeme tak, aby bylo vlažné.
Podobné recepty jako Makový závin
Poctivý kachní kaldoun s nudlemi a kořenovou zeleninou ...
Co si dopřát po zimní procházce, kdy se potřebujete příjemně prohřát? Doporučujeme poctivý kachní kaldoun, který má pořádné grády. Jeho základem je samozřejmě vývar z kachny a kořenová zelenina. A právě mrkev, celer a petržel obsahují mnoho vitaminů, minerálů i esenciálních olejů nezbytných pro naše
Podobné recepty jako Poctivý kachní kaldoun s nudlemi a kořenovou zeleninou ...
Jahodové knedlíky z tvarohového těsta recept
Jahodové knedlíčky ze snadného tvarohového těsta se vždycky povedou. Rychle připravené, nedají moc práce a v období jahod se tento recept může hodit každému, kdo má rád sladký oběd. Krok 1: Z měkkého tvarohu, celého vejce a polohrubé mouky vypracujeme těsto, které trochu osolíme. Podsypeme a vyválím
Podobné recepty jako Jahodové knedlíky z tvarohového těsta
Cukrová poleva na perníky recept
Miluje vaše rodina perníčky, ale nedaří se vám poleva? To se letos změní. Máme pro vás osvědčený recept, který se povede i začátečníkům. Pokud navíc použijete malé množství potravinářského barviva, můžete vykouzlit opravdu nádherně zdobené perníčky. Krok 1: Moučkový cukr 3x prosejeme. Přidáme bílek
Podobné recepty jako Cukrová poleva na perníky
Podzimní makový koláč z pohankové mouky podle Josefa ...
Známý cukrář Josef Maršálek se s námi tentokrát podělil o recept na bezlepkový makový koláč na plech s citronovou polevou. Jednoduchá příprava a skvělá chuť tento koláč předurčuje k velmi častému rodinnému pečení! Na piškot vyšlehejte vejce a cukr do husté pěny, přidejte smetanu a olej, lehce vmíche
Podobné recepty jako Podzimní makový koláč z pohankové mouky podle Josefa ...
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta recept
Věnečky z odpalovaného těsta patří mezi klasiku českých cukráren a vždy nás vrací zpět do dětství. Tyto věnečky jsou nadýchané a naplněné pudinkovým krémem. Na závěr je můžeme ozdobit tradiční bílou polevou, ale slušet jim bude i poprašek cukru. Krok 1: V kastrolu uvedeme do varu vodu, sůl a máslo.
Podobné recepty jako Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Rybí karbanátky
Karboše miluje velká část českých strávníků. Masovou klasiku z vepřového nebo hovězího ale můžete snadno nahradit rybou! Protože takové rybí karbanátky jsou skvělým ozvláštněním chuťovek i nedělního oběda. :) Rybu nakrájejte na menší kostky a spolu s vejcem, petrželí a citronovou šťávou a kůrou vlož
Podobné recepty jako Rybí karbanátky
Uzený jazyk s křenovou kaší
Vybraní jazýčci si pochutnávají na jazyku. Má jemné libové maso, které uzením získá kouřovou chuť a dlouhým vařením změkne. Skvěle se k němu hodí křenová bramborová kaše, jejíž štiplavost můžete upravovat množstvím křenu a smetany. Nebo jazyk podávejte s bramborovou kaší a křenovou omáčkou.
Podobné recepty jako Uzený jazyk s křenovou kaší
Kapr načerno
Do vroucí omáčky přidejte kapra a 12 až 15 minut ho za občasného otáčení duste. Poté rybu vyjměte a do omáčky přimíchejte povidla. Sušené ovoce, rozinky, mandle a ořechy povařte asi 5 minut ve vodě. Omáčku propasírujte, dejte do ní povařené sušené ovoce i s tekutinou a zahustěte perníkem.
Podobné recepty jako Kapr načerno
Rychlý makový závin
Umletí máku je asi tou nejnáročnější prací z celého receptu, ale vyplatí se to. Nejvíce to oceníte v okamžiku, kdy se zakousnete do teplého závinu s čerstvě namletým mákem. Nejprve si připravte náplň. Mák umelte a vložte do hrnce s cukrem a mlékem. Společně na mírném ohni vařte 10 minut.
Podobné recepty jako Rychlý makový závin
Dýňové kari s cizrnou podle Kamu
Báječná kombinace, která ve spojení s šalotkou, kokosovým mlékem a indickým kořením rozvoní nejen vaši kuchyň, ale i celý váš byt či obrovský dům! Sbíhají se vám sliny jen při pouhém pohledu na misku voňavého kari? Tak dnes je váš šťastný den, připravili jsme výběr těch nejlepších receptů! Dýni omyj
Podobné recepty jako Dýňové kari s cizrnou podle Kamu
Květákové kari
Proto tu dnes máme vegetariánské kari, které s chutí zdlábne i milovník kari s kuřetem. Máte svůj osvědčený recept? :) Pokud budete jíst kari s rýží, jako první krok uvařte rýži. Celá příprava receptu trvá přibližně 40–45 min. Květák očistěte a rozdělte na menší růžičky. Připravte si větší hrnec neb
Podobné recepty jako Květákové kari
Česnekový naan – indická chlebová placka
Jednoduché chlebové placky naan jsou díky jogurtu krásně nadýchané a šťavnaté. O dochucení se postará česnekové máslo a čerstvé bylinky. Ideální jako příloha k indickým curry, ale klidně použijte i k nabírání hummusu nebo jiných dipů a pomazánek. V misce smíchejte sušené droždí, cukr a teplou vodu a
Podobné recepty jako Česnekový naan – indická chlebová placka
Vdolky jako od babičky
Už jste zkoušeli domácí vdolky? Příprava má svá jasná pravidla: všechny ingredience musí mít pokojovou teplotu. Máslo by mělo být přirozeně změklé tím, že ho včas vyndáte z lednice. Stejně tak vajíčka, ani ta nemají být úplně studená. A mouka?
Podobné recepty jako Vdolky jako od babičky
Thajské zelené kari
Pomůže vám nejen hřejivá polévka, ale také poctivé kari! Třeba tato verze se zelenou kari pastou, kuřetem a žampiony je fantastická! :) Pikantní chuť zjemní kokosové mléko a vůni dodá čerstvá thajská bazalka. Sbíhají se vám sliny jen při pouhém pohledu na misku voňavého kari?
Podobné recepty jako Thajské zelené kari
Slaný štrúdl s uzeným a zelím
Slaný štrúdl chutná výborně teplý, vlažný i studený. Skvěle můžete experimentovat s náplní a hodí se jako chuťovka na oslavu, ale i jako svačina na cesty. Jaký máte nejraději vy? :) Na pomoučeném vále rovnoměrně rozválejte listové těsto. Po celé ploše krom 2 cm okrajů poskládejte na kostičky nakráje
Podobné recepty jako Slaný štrúdl s uzeným a zelím
Nejjemnější játrovka
Játrová paštika, která vás pohladí po duši? Tuhle zjemňují mandle a plátky slaniny a pikantní říz jí dodává rybízová zavařenina. Můžete ji podávat na celozrnných toustech, na čerstvém chlebu nebo jen tak samotnou se lžičkou.
Podobné recepty jako Nejjemnější játrovka
Telecí játra po benátsku s restovanou cibulí
Jedna z nejslavnějších a nejprostších úprav jater se spoustou rozplývající se cibulky a jemným navinulým tónem. Benátčané tuhle úpravu od pradávna absolutně zbožňují. Játra očistěte a nakrájejte je na proužky. Ve velké pánvi rozehřejte olej a máslo na středně nízkém stupni.
Podobné recepty jako Telecí játra po benátsku s restovanou cibulí
Chana masala – indické cizrnové kari s rajčaty
Chana masala nechybí na menu snad v žádné indické restauraci a často bývá i součástí polední nabídky. Důvod je jednoduchý, pro vegetariány představuje syté jídlo plné bílkovin a pro masožravce vítané zpestření jídelníčku. Cizrna má příjemnou oříškovou chuť a s výraznou kořeněnou omáčkou s rajčaty bá
Podobné recepty jako Chana masala – indické cizrnové kari s rajčaty