Kachna s dvojbarevným zelím a bezmoučným knedlíkem ...
Dilema ohledně barvy zelí jsme vyřešili použitím obojího, tučnost kachny vylehčí zajímavý knedlíkový nález ze staré české kuchařky bez další mouky – staré, ale jak moderní! Troubu předehřejte na 180 °C. Očištěnou kachnu potřete vně i uvnitř solí a důkladně ji pokmínujte.
Podobné recepty jako Kachna s dvojbarevným zelím a bezmoučným knedlíkem ...
Jihočeské bosáky-drbáky recept
Na Vysočině se dělají bosáky pouze z brambor, vajíčka, soli a hladké mouky. Udělá se těsto a polévkovou lžicí se nabírá a hází do vřelé vody. Zase jiná varianta, jen se zeptám, není povrch tím škrobem oslizlý? Nebo se tam dává proto,aby se nenapila houska.
Podobné recepty jako Jihočeské bosáky-drbáky
Kachna se zelím a knedlíkem recept
Luxusní česká klasika, se kterou sice budete mít o něco více práce, ale vyplatí se to. Pořádný kus drůbeže s dušeným zelím na slavnostní stůl prostě patří. Kachna ze sebe vydá to nejlepší, pokud ji spojíte s voňavým kmínem a budete ji pomalu péct. Krok 1: Do pekáče vložíme osolenou kachnu prsy dolů
Podobné recepty jako Kachna se zelím a knedlíkem
Bosáky knedlíky napůl ze syrových a napůl z vařených brambor ...
Tento typ knedlíků je oblíbený pro svou jedinečnou konzistenci, která spojuje měkkost vařených brambor s jemnou strukturou těch syrových. Bosáky se skvěle hodí jako příloha k pečeným masům a díky své lehkosti i k omáčkám.
Podobné recepty jako Bosáky knedlíky napůl ze syrových a napůl z vařených brambor ...
Kachna s červeným zelím a houskovým knedlíkem
Kachnu osolte, okmínujte a důkladně ji všude promasírujte. Vložte do pekáče, přikryjte poklicí a dejte do trouby ve 23.00 na 80 °C. Jděte spát, ona si tam mezitím pěkně zařádí. Ráno troubu ani neotevírejte, jen přidejte teplotu na 120 °C a v 11.30 už ji konečně z trouby můžete vyndat.
Podobné recepty jako Kachna s červeným zelím a houskovým knedlíkem
Kachna se zelím.... recept
Pečená kachna se zelím patří ke slavnostnějším pokrmům. Podávat ji můžete se dvěma druhy zelí, bílé i červené a knedlíky můžete připravit houskové, karlovarské nebo bramborové. Rodina vaši snahu ocení.
Podobné recepty jako Kachna se zelím....
Kuře nebo krůta à la kachna s červeným zelím a bramborovým ...
Obvykle se používá pro tuto přípravu kachna, ale použití kuřete nebo krůty je více ekonomické i zdravější. Nejprve pokrájejte cibuli nadrobno a slaninu na kostičky. Na pánvi zlehka orestujte na středním plameni slaninu, aby pustila tuk. Poté přidejte cibuli a orestujte ji dozlatova.
Podobné recepty jako Kuře nebo krůta à la kachna s červeným zelím a bramborovým ...
Nadívaná kachna s divokým zelím recept
Kačenka tady je s kostí. Krok 1: Kachnu vykostíme (kdo umí vykostit kuře, tak s tím nemá problém): Kachnu otočte prsy na prkénko a rozřízněte po páteři. Pak pomocí krátkého nože oddělíme skelet, nohy a křídla vykloubíme a v kloubu oddělíme. Na hrudi opatrně vyloupneme hrudní kost.
Podobné recepty jako Nadívaná kachna s divokým zelím
Husa s pečenými jablky, červeným zelím a slaninovými knedlíky ...
Pěkně s navinulými jablky, výbornými knedlíky se slaninou a samozřejmě se zelím! Husí pečínka je ideální božohódové jídlo. Zkuste ji připravit podle Karolíny, domácí kuchařky.
Podobné recepty jako Husa s pečenými jablky, červeným zelím a slaninovými knedlíky ...
Falešná kačena recept
Kachna se zelím patří mezi slavnostní klasiku, která nikdy neomrzí. Ne vždy je však dostatek času na její zdlouhavou přípravu. Zkuste si tedy připravit falešnou kačenu neboli kuřecí stehna pečená se zelím a bramborem.
Podobné recepty jako Falešná kačena
Pečená kačena recept
Kačenu nejlépe den předem nasolíme a okmínujeme. Další den ráno začneme péct. Pečeme 3 hodiny na 150 - 160 °C, podléváme vodou a červeným vínem, přidáme masox, důležité je kačenu stále polévat výpekem. TIP: Jak dobře připravit lokše jako přílohu? Zveřejněno 9. 1. 2014. Můžeme konzumovat s červeným a
Podobné recepty jako Pečená kačena
Pečené kuře à la kachna s červeným zelím
Tento osvědčený recept vás mile překvapí a kuře už nikdy nebude takové, jak ho znáte. :) Nejprve pokrájejte cibuli nadrobno, zelí na tenké proužky a slaninu na kostičky. Na pánev vložte slaninu a lehce orestujte, aby pustila tuk. Poté přidejte cibuli a orestujte dozlatava. Nakonec přidejte zelí a sů
Podobné recepty jako Pečené kuře à la kachna s červeným zelím
Staročeská kachna s knedlíkem a se zelím recept
Krok 1: Kachnu omyjeme, osolíme, okořeníme asi dvěma lžičkami staročeského koření - nešetříme. Aby byla kachna krásně provoněná, dáme koření i dovnitř. Krok 2: Jablko omyjeme a celé ho vložíme do kachny. Cibuli očistíme a celou ji také vložíme do kachny.
Podobné recepty jako Staročeská kachna s knedlíkem a se zelím
Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem recept ...
Vyzkoušejte náš recept na pečená kachní stehna a připravte slavnostní oběd. Chybět samozřejmě nesmí červené zelí a bramborový knedlík. Krok 1: Kachní stehna posolíme, pokmínujeme, posypeme majoránkou, vložíme do pekáče, podlijeme vodou, přikryjeme a pečeme.
Podobné recepty jako Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem ...
Pohanková sekaná s kysaným zelím
Pokud jste se rozhodli se začátkem roku trochu odlehčit jídelníček, oceníte recept na sekanou z pohanky a kysaného zelí. Pokud zvolíte mechanicky loupanou pohanku, určitě si pochutnáte, právě ta má příjemně oříškovou chuť.
Podobné recepty jako Pohanková sekaná s kysaným zelím
Kachna s nádivkou nejen velikonoční recept
Dlouze pečená kachna se zlatavou křupavou kůrčičkou, plněná dobře ochucenou nádivkou s uzeným masem a kopřivami, se skvěle hodí k nedělnímu obědu. Podáváme ji knedlíkem a dušeným zelím.
Podobné recepty jako Kachna s nádivkou nejen velikonoční
Zapečené těstoviny s čerstvým zelím a slaninou
Pokud tuto směs zapečete s těstovinami, získáte plný pekáč výborného jídla, na kterém si celá rodina pochutná. Jednoduché jídlo připravené z běžných surovin, které stojí pár kaček – tohle jídlo je důkazem, že téměř z ničeho jde připravit NĚCO!
Podobné recepty jako Zapečené těstoviny s čerstvým zelím a slaninou
Kačenka na jablkách s karamelizovaným zelím recept
Krok 1: Kachní stehna nasolíme a opepříme, dáme do pekáče, přidáme nakrájená jablka, podlijeme vodou a pečeme na 200°C do měkka. Krok 2: Zelí dáme vařit do vody, okmínujeme a vaříme asi 20 minut, pak poprášíme lžící hrubé mouky a ještě chvilku povaříme.
Podobné recepty jako Kačenka na jablkách s karamelizovaným zelím
Zapečené těstoviny se zelím a uzeným masem recept ...
Těstoviny smícháme se zelím a na kostičky pokrájeným uzeným masem. Přidáme koření a vložíme do předem vyhřáté trouby na 190 stupňů - 20 minut. Pekáček vyjmeme z trouby a těstoviny zalijeme rozšlehanými vejci s trochou mléka.
Podobné recepty jako Zapečené těstoviny se zelím a uzeným masem ...