Dušené hlávkové zelí s jablky recept
Krok 1: Zelí nakrouháme, zalijeme menším množstvím vody, osolíme, okmínujeme a dusíme do poloměkka. Občas promícháme. Krok 2: Na tuku orestujeme na menší kostky nakrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Tu za stálého prošlehavání zředíme trochou studené vody a přidáme k zelí. To m
Podobné recepty jako Dušené hlávkové zelí s jablky
Dušené zelí recept
Dušené zelí je klasická česká příloha, ideální k pečenému masu nebo bramborovým knedlíkům. Dodá jídlu šťavnatost a charakteristickou chuť. S minimálním úsilím a pár ingrediencemi vytvoříte tradiční pochoutku, která se snadno stane oblíbenou součástí vaší kuchyně.
Podobné recepty jako Dušené zelí
Dušené hlávkové zelí recept
Krok 1: Z hlávky zelí vykrojíme košťál a zelí nakrouháme. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Krok 2: Nakrouhané zelí propláchneme vodou, dáme do velkého hrnce a zapneme na mírný plamen. Trochu podlijeme vodou a zpočátku jej necháme odkryté, aby vyprchaly čpavé látky. Krok 3: Na tuku zpěníme nakrájenou cib
Podobné recepty jako Dušené hlávkové zelí
Dušené zelí mojí babičky
Dušené zelí má v české kuchyni nezastupitelné místo - jedná se o oblíbenou přílohu především k masu a houskovým či bramborovým knedlíkům. Vyznačuje se sladkokyselou chutí a je výborným zdrojem vitaminu C. Zelí slijeme, necháme okapat a rozkrájíme. Zalijeme vodou přidáme kmín a dusíme do poloměkka.
Podobné recepty jako Dušené zelí mojí babičky
Dušené zelí zadělávané
Takto hotovou jíšku přidáme k dušenému zelí, promícháme a necháme společně ještě krátce provařit, případně zředíme troškou vývaru. Pokud je třeba, zelí ještě dochutíme solí, pepřem, česnekem a buď do něj rovnou vmícháme osmaženou klobásu nebo ji na zadělávané zelí dáme, až když je nandané na talíříc
Podobné recepty jako Dušené zelí zadělávané
Dušené bílé zelí
Dušené bílé zelí je plné vitamínů a skvěle se hodí především jako příloha ke klasickým českým pokrmům. Připravované na husím sádle spolu s cibulkou chutná prostě báječně. Hlávku rozčtvrťte, vykrojte košťál a pokrájejte na jemno. Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky.
Podobné recepty jako Dušené bílé zelí
Dušené zelí zadělávané recept
Takto hotovou jíšku přidáme k dušenému zelí, promícháme a necháme společně ještě krátce provařit, případně zředíme troškou vývaru. Pokud je třeba, zelí ještě dochutíme solí, pepřem, česnekem a buď do něj rovnou vmícháme osmaženou klobásu nebo ji na zadělávané zelí dáme, až když je nandané na talíříc
Podobné recepty jako Dušené zelí zadělávané
Uherské zelí
Tento pokrm můžete připravit jak z čerstvého (syrového) zelí, tak i z kasaného zelí. Výborné je obojí.
Podobné recepty jako Uherské zelí
Dušené zelí jako hlavní chod recept
Přisypeme nasekaný česnek a kmín a vše necháme krátce rozvonět. Přisypeme na nudličky pokrájené zelí, osolíme, osladíme, promícháme a za občasného promíchání necháme mírně povadnout. Pak vmícháme rajčatový protlak, zaklopíme a na mírném ohni podusíme pod poklicí do měkka (lehce na skus).
Podobné recepty jako Dušené zelí jako hlavní chod
Dušené zelí s vinnou klobásou
Přidáme okapané zelí (NEPROPLACHOVAT!), osolíme, osladíme dle chuti a dusíme pod poklicí cca 8-10 minut. Většinou není nutné zelí ani podlévat, cukr nám tekutinu ze zelí uvolní. Během dušení si pokrájíme vinnou klobásu na menší dílky, které pak vložíme k zelí také podusit na cca 6-8 minut.
Podobné recepty jako Dušené zelí s vinnou klobásou
Cibulovo-kapustové zelí
Místo něj můžeme použít i toto cibulovo-kapustové zelí, které oblíbenému jídlu dodá trochu jinou a zajímavou chuť. Krok 1: Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka, kapustu na proužky, špek a menší cibuli na kostičky. Krok 2: Na oleji restujeme cibuli a kapustu s kmínem a solí asi 2 minuty.
Podobné recepty jako Cibulovo-kapustové zelí
Slezské kyselé zelí podle babičky Knězkové
Slezské kyselé zelí podle babičky Knězkové - recept: Tohle zelí vaříme již po několik generací, je tak jednoduché a chuťově univerzální, že jsem se nesetkal zatím s nikým, kdo by nad ním "ohrnoval nos"
Podobné recepty jako Slezské kyselé zelí podle babičky Knězkové
Uherské zelí recept
Krok 1: Zelí povaříme s kmínem a důkladně ho vycedíme. Krok 2: Do kastrolu si dáme trochu oleje, dáme nakrájenou slaninu, osmahneme dozlatova drobně nakrájenou cibuli a vše vmícháme do zelí. Krok 3: Mleté maso osolíme, opepříme, vmícháme do něj 2 vejce a mouku a promícháme. Krok 4: Lehce vymazaný a
Podobné recepty jako Uherské zelí
Kološvárské zelí
Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přisypeme papriku a přidáme ke scezenému zelí. Na sádle opečeme nakrájenou cibuli, přidáme maso, utřený česnek, sůl a za stálého míchání 5 minut prohřejeme (můžeme také okořenit mletým pepřem a paprikou). Salám nakrájíme na plátky.
Podobné recepty jako Kološvárské zelí
Kedlubnové zelí s cuketou
Kedlubnové zelí s cuketou Jako alternativu k zelí můžeme použít dobrou dušenou směs strouhané cukety a kedlubny. Ochutíme ji kmínem a zahustíme bramborou.
Podobné recepty jako Kedlubnové zelí s cuketou
Zelí s rajčatovým protlakem
Zelí nakrájíme na nudličky, zalijeme vodou, přidáme lžičku kmínu, bobkový list, osolíme a vaříme do měkka. Z oleje, mouky a mléka uvaříme bešamel, vlijeme do zelí, rozmícháme, přidáme protlak a krátce povaříme. Ochutíme troškou cukru a octa. Zelí má být husté.
Podobné recepty jako Zelí s rajčatovým protlakem
Placky z kysaného zelí
Kysané zelí je u nás tradiční surovinou. Skvělé je jak samotné na vidličku, tak i třeba jako základ na křupavé placky. Ty připravíme jednoduchým smícháním všech surovin a usmažením na olej nebo také na sádle.
Podobné recepty jako Placky z kysaného zelí
Kysané zelí zahuštěné rychlé a jednoduché recept
Kysané zelí je zdravé a velmi oblíbené jako zeleninová příloha. Recept je návodem, jak ho připravit jednoduše a chutně. Zahuštěné kysané zelí spolu s knedlíkem podáváme k tučným masům, či k zabijačkovým specialitám. Zelí ochutnáme a je-li moc kyselé, vymačkáme z něj lák, který uschováme.
Podobné recepty jako Kysané zelí zahuštěné rychlé a jednoduché
Salát z kysaného zelí vitaminová bomba
Zelí, pokud je moc kyselé, propláchneme vodou a překrájíme na menší kousky. Jablko, mrkev i česnek jemně nastrouháme. Přidáme zakyslou smetanu a promícháme. Poznámka: zelí je kyselé, mrkev je sladká, česnek dodá říz, jablko všechno spojí a smetana salát zjemní. Salát z kysaného zelí III. Nenechte si
Podobné recepty jako Salát z kysaného zelí vitaminová bomba
Babiččiny zelňáky recept
Kysané zelí je klasikou české kuchyně a mnoho jídel se bez něj prostě neobejde. Podle starého receptu připravíme ve své kuchyni milované zelňáky - placky ze sladkokyselého zelí s kmínem. Jsou jednoduché na přípravu a mají bohatou chuť.
Podobné recepty jako Babiččiny zelňáky