Sdílet:

Ju00c3u00addlo k zelí recept


Ju00c3u00addlo k zelí recepty, které budete milovat. Vyberte si ze stovek receptů na Ju00c3u00addlo k zelí, které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření Ju00c3u00addlo k zelí. Užijte si objevování nových porkrmů a jídel z nejlepších Ju00c3u00addlo k zelí receptů z čech i ze světa. Dobrou chuť!

Dušené hlávkové zelí s jablky recept

Krok 1: Zelí nakrouháme, zalijeme menším množstvím vody, osolíme, okmínujeme a dusíme do poloměkka. Občas promícháme. Krok 2: Na tuku orestujeme na menší kostky nakrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Tu za stálého prošlehavání zředíme trochou studené vody a přidáme k zelí. To m

Podobné recepty jako Dušené hlávkové zelí s jablky

Dušené zelí recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Dušené zelí recept

Dušené zelí je klasická česká příloha, ideální k pečenému masu nebo bramborovým knedlíkům. Dodá jídlu šťavnatost a charakteristickou chuť. S minimálním úsilím a pár ingrediencemi vytvoříte tradiční pochoutku, která se snadno stane oblíbenou součástí vaší kuchyně.

Podobné recepty jako Dušené zelí

Dušené hlávkové zelí recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Dušené hlávkové zelí recept

Krok 1: Z hlávky zelí vykrojíme košťál a zelí nakrouháme. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Krok 2: Nakrouhané zelí propláchneme vodou, dáme do velkého hrnce a zapneme na mírný plamen. Trochu podlijeme vodou a zpočátku jej necháme odkryté, aby vyprchaly čpavé látky. Krok 3: Na tuku zpěníme nakrájenou cib

Podobné recepty jako Dušené hlávkové zelí

Dušené zelí mojí babičky
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Dušené zelí mojí babičky

Dušené zelí má v české kuchyni nezastupitelné místo - jedná se o oblíbenou přílohu především k masu a houskovým či bramborovým knedlíkům. Vyznačuje se sladkokyselou chutí a je výborným zdrojem vitaminu C. Zelí slijeme, necháme okapat a rozkrájíme. Zalijeme vodou přidáme kmín a dusíme do poloměkka.

Podobné recepty jako Dušené zelí mojí babičky

Dušené zelí  zadělávané
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Dušené zelí zadělávané

Takto hotovou jíšku přidáme k dušenému zelí, promícháme a necháme společně ještě krátce provařit, případně zředíme troškou vývaru. Pokud je třeba, zelí ještě dochutíme solí, pepřem, česnekem a buď do něj rovnou vmícháme osmaženou klobásu nebo ji na zadělávané zelí dáme, až když je nandané na talíříc

Podobné recepty jako Dušené zelí zadělávané

Dušené bílé zelí

Dušené bílé zelí je plné vitamínů a skvěle se hodí především jako příloha ke klasickým českým pokrmům. Připravované na husím sádle spolu s cibulkou chutná prostě báječně. Hlávku rozčtvrťte, vykrojte košťál a pokrájejte na jemno. Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky.

Podobné recepty jako Dušené bílé zelí

recept internet
recept internet

Dušené zelí zadělávané recept

Takto hotovou jíšku přidáme k dušenému zelí, promícháme a necháme společně ještě krátce provařit, případně zředíme troškou vývaru. Pokud je třeba, zelí ještě dochutíme solí, pepřem, česnekem a buď do něj rovnou vmícháme osmaženou klobásu nebo ji na zadělávané zelí dáme, až když je nandané na talíříc

Podobné recepty jako Dušené zelí zadělávané

Uherské zelí
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Uherské zelí

Tento pokrm můžete připravit jak z čerstvého (syrového) zelí, tak i z kasaného zelí. Výborné je obojí.

Podobné recepty jako Uherské zelí

Dušené zelí jako hlavní chod recept

Přisypeme nasekaný česnek a kmín a vše necháme krátce rozvonět. Přisypeme na nudličky pokrájené zelí, osolíme, osladíme, promícháme a za občasného promíchání necháme mírně povadnout. Pak vmícháme rajčatový protlak, zaklopíme a na mírném ohni podusíme pod poklicí do měkka (lehce na skus).

Podobné recepty jako Dušené zelí jako hlavní chod

Dušené zelí s vinnou klobásou
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Dušené zelí s vinnou klobásou

Přidáme okapané zelí (NEPROPLACHOVAT!), osolíme, osladíme dle chuti a dusíme pod poklicí cca 8-10 minut. Většinou není nutné zelí ani podlévat, cukr nám tekutinu ze zelí uvolní. Během dušení si pokrájíme vinnou klobásu na menší dílky, které pak vložíme k zelí také podusit na cca 6-8 minut.

Podobné recepty jako Dušené zelí s vinnou klobásou

Cibulovo-kapustové zelí

Místo něj můžeme použít i toto cibulovo-kapustové zelí, které oblíbenému jídlu dodá trochu jinou a zajímavou chuť. Krok 1: Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka, kapustu na proužky, špek a menší cibuli na kostičky. Krok 2: Na oleji restujeme cibuli a kapustu s kmínem a solí asi 2 minuty.

Podobné recepty jako Cibulovo-kapustové zelí

recept internet
recept internet

Slezské kyselé zelí podle babičky Knězkové

Slezské kyselé zelí podle babičky Knězkové - recept: Tohle zelí vaříme již po několik generací, je tak jednoduché a chuťově univerzální, že jsem se nesetkal zatím s nikým, kdo by nad ním "ohrnoval nos"

Podobné recepty jako Slezské kyselé zelí podle babičky Knězkové

Uherské zelí recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Uherské zelí recept

Krok 1: Zelí povaříme s kmínem a důkladně ho vycedíme. Krok 2: Do kastrolu si dáme trochu oleje, dáme nakrájenou slaninu, osmahneme dozlatova drobně nakrájenou cibuli a vše vmícháme do zelí. Krok 3: Mleté maso osolíme, opepříme, vmícháme do něj 2 vejce a mouku a promícháme. Krok 4: Lehce vymazaný a

Podobné recepty jako Uherské zelí

recept internet
recept internet

Kološvárské zelí

Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přisypeme papriku a přidáme ke scezenému zelí. Na sádle opečeme nakrájenou cibuli, přidáme maso, utřený česnek, sůl a za stálého míchání 5 minut prohřejeme (můžeme také okořenit mletým pepřem a paprikou). Salám nakrájíme na plátky.

Podobné recepty jako Kološvárské zelí

Kedlubnové zelí s cuketou

Kedlubnové zelí s cuketou Jako alternativu k zelí můžeme použít dobrou dušenou směs strouhané cukety a kedlubny. Ochutíme ji kmínem a zahustíme bramborou.

Podobné recepty jako Kedlubnové zelí s cuketou

Zelí s rajčatovým protlakem
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Zelí s rajčatovým protlakem

Zelí nakrájíme na nudličky, zalijeme vodou, přidáme lžičku kmínu, bobkový list, osolíme a vaříme do měkka. Z oleje, mouky a mléka uvaříme bešamel, vlijeme do zelí, rozmícháme, přidáme protlak a krátce povaříme. Ochutíme troškou cukru a octa. Zelí má být husté.

Podobné recepty jako Zelí s rajčatovým protlakem

Placky z kysaného zelí

Kysané zelí je u nás tradiční surovinou. Skvělé je jak samotné na vidličku, tak i třeba jako základ na křupavé placky. Ty připravíme jednoduchým smícháním všech surovin a usmažením na olej nebo také na sádle.

Podobné recepty jako Placky z kysaného zelí

Kysané zelí zahuštěné  rychlé a jednoduché recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kysané zelí zahuštěné rychlé a jednoduché recept

Kysané zelí je zdravé a velmi oblíbené jako zeleninová příloha. Recept je návodem, jak ho připravit jednoduše a chutně. Zahuštěné kysané zelí spolu s knedlíkem podáváme k tučným masům, či k zabijačkovým specialitám. Zelí ochutnáme a je-li moc kyselé, vymačkáme z něj lák, který uschováme.

Podobné recepty jako Kysané zelí zahuštěné rychlé a jednoduché

recept internet
recept internet

Salát z kysaného zelí vitaminová bomba

Zelí, pokud je moc kyselé, propláchneme vodou a překrájíme na menší kousky. Jablko, mrkev i česnek jemně nastrouháme. Přidáme zakyslou smetanu a promícháme. Poznámka: zelí je kyselé, mrkev je sladká, česnek dodá říz, jablko všechno spojí a smetana salát zjemní. Salát z kysaného zelí III. Nenechte si

Podobné recepty jako Salát z kysaného zelí vitaminová bomba

Babiččiny zelňáky recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Babiččiny zelňáky recept

Kysané zelí je klasikou české kuchyně a mnoho jídel se bez něj prostě neobejde. Podle starého receptu připravíme ve své kuchyni milované zelňáky - placky ze sladkokyselého zelí s kmínem. Jsou jednoduché na přípravu a mají bohatou chuť.

Podobné recepty jako Babiččiny zelňáky



×