Jitrnice zapečené s chlebem recept
Krok 1: Na drobno narezanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme vytlačené jaternice a premiešame. Necháme vychladnúť. Krok 2: Chlieb nakrájame na 1 cm silné krajce a krátko sparíme horúcou vodou nebo horúcim vývarom. Krok 3: Dno vymazaného pekáča vyložíme polovicou chleba, rozotrieme jaternicovú kašu a
Podobné recepty jako Jitrnice zapečené s chlebem
Pečená jelení kýta nebo plecko recept
Krok 1: Maso vykostíme, prošpikujeme slaninou, potřeme rozpuštěným máslem a na 2 dny uložíme do lednice. Krok 2: Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky. Krok 3: Do kastrolu dáme máslo, slaninu a cibuli, hřebíček, malou lžičku zázvoru, pepř, cukr a podusíme do zhnědnutí.
Podobné recepty jako Pečená jelení kýta nebo plecko
Jelítko zapečené v lepenici recept
Doprostřed uložíme jelítka a dáme na 15-20 minut zapéct do předem vyhřáté trouby. Oloupané brambory nakrájíme na kousky a se solí a s kmínem je uvaříme doměkka. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Rozpustíme sádlo a nakrájenou cibuli osmažíme do zlaté barvy. Kysané zelí překrájíme a přidáme k opečené cibul
Podobné recepty jako Jelítko zapečené v lepenici
Kroupová jelita
Kroupová jelita jsou klasikou tradičních českých zabijaček. Při jejich přípravě zužitkujete různé druhy vepřového masa, takže nic nepřijde nazmar. Podávat je můžete třeba se zelím a bramborami. Dobře vyprané kroupy uvařte den předem doměkka, asi 30 minut. Propláchněte a nechte okapat.
Podobné recepty jako Kroupová jelita
Živáňská vepřová pečeně připravená v troubě
Maso se krájí na tenké plátky a nechává namarinovat, nejlépe přes noc. Pečení v jámě dnes zastoupí pekáč, ale víc se ujalo zapečení v balíčku z alobalu, které zajistí rovnoměrnou distribuci tepla a šťavnatost výsledné směsi, čímž nejlépe napodobí původní postup.
Podobné recepty jako Živáňská vepřová pečeně připravená v troubě
Pečené maso recept
Pečené maso je velmi vděčné jídlo, které se připraví takřka samo. Vybrat můžete plecko, krkovici, ale podobně lze připravit třeba i libovější bůček. Ať už s knedlíkem, bramborovou kaší nebo třeba jen tak s chlebem, vždy získáte chutnou pečeni. Krok 1: Prolisujeme česnek. Cibuli nakrájíme na větší ko
Podobné recepty jako Pečené maso
Selátko pečené v troubě
Selátko pečené v troubě? Žádný problém, stačí jen najít spolehlivý recept. Čeká na vás na Tradičních receptech s dalšími 40 tisíci lahůdek. Dobrou chuť!
Podobné recepty jako Selátko pečené v troubě
„Pečený“ Segedínský guláš recept
Krok 1: Do hrnce nakrájíme na kostičky vepřové maso, syrovou cibuli na větší kousky (na měsíčky), vyklopíme celou sklenici zelí, opepříme, osolíme a obarvíme mletou paprikou. Důkladně promícháme, přikryjeme poklicí a vložíme do trouby. Krok 2: Nejdříve pečeme na 250°C asi ½ hodiny, poté ubereme tepl
Podobné recepty jako „Pečený“ Segedínský guláš
Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)
Smaženice z jelítka (tmavého prejtu) - recept: Jemně pokrájenou cibulku osmažíme dozlatova na sádle nebo oleji. Na cibulku vymačkáme jelito (prejt) ze střívka, rozmačkáme vidličkou a necháme dobře.
Podobné recepty jako Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)
Jelítka recept
Kroupová jelítka jsou tradiční dobrota patřící k masopustu. Jejich příprava není tak složitá, jak se zdá. Výsledkem jsou masovo kroupové kořením vonící jelítka, která si nejlépe vychutnáte s bramborem a kysanym zelím. Krok 1: Den předem uvaříme nesolené kroupy.
Podobné recepty jako Jelítka
Čevabčiči pečené v troubě s domácím paprikovým ajvarem ...
Čevabčiči jsou oblíbenou balkánskou specialitou, kterou si s oblibou dáváme na dovolené. Šišky z mletého masa můžete připravit na grilu, ale výborné jsou i pečené v troubě. Klasicky se podávají s omáčkou ajvar z pečených paprik. Čevabčiči: Do velké mísy vložte mleté hovězí a vepřové maso.
Podobné recepty jako Čevabčiči pečené v troubě s domácím paprikovým ajvarem ...
Vdolečky pečené v troubě recept
Vdolečky se tradičně připravují v období masopustu. Vyzkoušejte jejich pečenou variantu. Pokud je ozdobíte marmeládou, nebo čerstvým ovocem, určitě nešlápnete vedle a vašim strávníkům se budou dělat boule za ušima.
Podobné recepty jako Vdolečky pečené v troubě
Jelítka Rozpis na 10 kg recept
Směs do jelit můžeme i péci na plotně (míchá se) a kroupy se používají do polévky. Při zabijačce se dělají i žemlová jelítka, staročeská žemlová jelítka, francouzská jelítka (bílá), ledvinová jelítka, nejsou tak známá a každé má svoji recepturu. Nevyhovuje vám tento recept?
Podobné recepty jako Jelítka Rozpis na 10 kg
Pečené vepřové kotlety recept
Zapečená s chutí sójové omáčky, hořčice a citronu bude spolu s bramborovou kaší velmi chutným obědovým jídlem. Krok 1: Troubu předehřejeme na 200 °C. Krok 2: Kotlety nařízneme, naklepeme, osolíme a vložíme do kastrolu. Potřeme směsí sójové omáčky, citronové šťávy, hořčice, pepře a oleje.
Podobné recepty jako Pečené vepřové kotlety
Řízky v jogurtu (pečené v troubě) recept
Křupavý smažený řízek je klasika, kterou si občas dáme rádi všichni. Avšak i tomuto tradičnímu jídlu můžete dát nový švih. Zkuste recept na řízky marinované v bílém jogurtu, který zajistí křehkost a šťavnatost. Poté už jen stačí obalit ve strouhance nebo v kukuřičných lupínkách a upéct v troubě.
Podobné recepty jako Řízky v jogurtu (pečené v troubě)
Jednoduché a výborné zapečené vepřové plátky recept ...
Krok 1: Vepřové kotletky i s kostí lehce naklepeme, solte jenom opatrně, další přísady již sůl obsahují. Posypeme Vegetou, grilovacím kořením, posypeme na jemno nakrájenou cibulí a posypeme strouhaným sýrem, nejraději Eidam.
Podobné recepty jako Jednoduché a výborné zapečené vepřové plátky ...
Voňavé pečené kotlety recept
Krok 2: Poté pečeme přikryté v předehřáté troubě na 200°C cca 40 min, poté odkryjeme a pečeme dalších 20 min. Kotlety nařízneme po okrajích, lehce naklepeme a z obou stran osolíme. Do pekáčku s trochou olivového oleje přendáme kotlety.
Podobné recepty jako Voňavé pečené kotlety
Pečené karbanátky recept
Vynikající šťavnaté karbanátky jsou skvělé s vařeným bramborem, hořčicí a cibulí, anebo třeba do housek. Tak si z nich můžete vyrobit jakési…
Podobné recepty jako Pečené karbanátky
Sádlo z trouby bez míchání recept
Krok 1: Na dno dostatečně velkého kastrolu nebo vysokého pekáče nalijeme trochu vody. Sádlo nakrájíme na pravidelné kostičky a vhodíme do připravené nádoby s vodou. Krok 2: Hrnec se sádlem vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C a necháme péct bez přikrývání. Není potřeba míchat.
Podobné recepty jako Sádlo z trouby bez míchání
Čevabčiči do trouby recept
Šištičky z kořeněného mletého masa a osmahnuté cibulky patří bezpochyby k jednoduchým a rychle připraveným pokrmům. Čevabčiči upečeme v předehřáté troubě na plechu, podlité trochou vývaru.
Podobné recepty jako Čevabčiči do trouby