Jelení kostky na pepři z pomalého hrnce recept
Krok 1: Maso naložíme do pepřů a deci oleje. Připravíme si kastrůlek a v něm osmahneme do zlatova cibuli pokrájenou na kostičky. Krok 2: Přidáme maso a necháme zatáhnout. Pak přendáme do pomalého hrnce, podlijeme hrnkem vody a pivem. Pomalíme 7 hodin na Low. Krok 3: Pak zahustíme a dochutíme solí, p
Podobné recepty jako Jelení kostky na pepři z pomalého hrnce
Uzení masa v pomalém hrnci bez udírny
Máte rádi uzené maso, ale udírnu si doma jen tak nepostavíte? Nevadí, i tak tu máme možné řešení. :) Stačí mít doma pomalý hrnec a nějaké to další náčiní. Ani na ingredience není příprava nijak extra nároční – celé kouzlo tkví v použití tekutého kouře. Naopak budete potřebovat dostatek času a trpěli
Podobné recepty jako Uzení masa v pomalém hrnci bez udírny
Uzené maso bez udírny (v pomalém hrnci)
Během pomalení maso dvakrát potřeme lehce naředěným studeným kouřem. Poslední hodinu můžeme nechat odklopenou poklici. Pokud z masa vykape více vody (šťávy), můžete ji během vaření slít pryč. Zveřejněno 29. 12. 2020. Toto "uzení bez uzení" zpopularizoval na FB pan Petroušek.
Podobné recepty jako Uzené maso bez udírny (v pomalém hrnci)
Vepřové kostky na kmíně z pomalého hrnce recept
Krok 1: Maso si nakrájíme na větší kostky. Osolíme, opepříme, dáme kmín a vložíme do kastrolu, kde jsme osmažili cibuli. Krok 2: Přidáme česnek, bobkový list, nové koření, víno, asi 2 hrnky vody a vložíme do pomalého hrnce, zapneme na L a "pomalíme" asi 6 hodin.
Podobné recepty jako Vepřové kostky na kmíně z pomalého hrnce
Vepřové kostky na česneku a rajčatovém pyré v pomalém hrnci ...
Krok 1: Opláchnuté a osušené maso nakrájíme na větší kostky a dáme je do kameninové nádoby pomalého hrnce. Krok 2: Posypeme solí, pepřem, česnekem a citronovou kůrou a rukou hezky promícháme. Krok 3: Přidáme rajčatové pyré, hrnec přiklopíme poklicí, nastavíme na II.stupeň a vaříme 4 hodiny.
Podobné recepty jako Vepřové kostky na česneku a rajčatovém pyré v pomalém hrnci ...
Recept na přepuštěné máslo (ghí) z pomalého hrnce ...
Pokud máte doma pomalý hrnec, vyzkoušejte ghí připravit v něm, je to jednoduché a ekonomicky výhodné. Přepuštěné máslo je stále oblíbenější a není divu. Přepuštěním se máslo stává vhodné ke smažení, nepřepaluje se, ale přitom si zachovává chuť a vůni másla.
Podobné recepty jako Recept na přepuštěné máslo (ghí) z pomalého hrnce ...
Telecí ossobuco s kapustovou gremolatou z pomalého hrnce
Toto vynikající italské casserole z jemného telecího masa je zpestřeno kapustovou gremolatou. Na tento recept budete potřebovat alespoň pětilitrový pomalý hrnec, ale přinášíme i recept na přípravu v troubě.
Podobné recepty jako Telecí ossobuco s kapustovou gremolatou z pomalého hrnce
Uzená vepřová kotleta na zelí s bramborem z pomalého hrnce
Uzená vepřová kotleta, připravovaná v pomalém hrnci, společně s kysaným zelím a bramborem, je doslova perfektním víkendovým obědem. Provoněná jablky, posypaná křupavou smaženou cibulkou, příjemně zasytí a sklidí úspěch u všech vašich strávníků.
Podobné recepty jako Uzená vepřová kotleta na zelí s bramborem z pomalého hrnce
Segedínský guláš z pomalého hrnce
Segedínský guláš z pomalého hrnce - recept: Do pomalého hrnce dáme trochu rozpuštěného sádla nebo oleje, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, maso nakrájené na kostičky, sůl, koření a promícháme.
Podobné recepty jako Segedínský guláš z pomalého hrnce
Krůtí maso na leču a zelenině z pomalého hrnce
Pomalý hrnec je skvělým pomocníkem v kuchyni. Tento recept vám přináší šťavnaté kuřecí stehenní řízky vařené v leču, ze kterého pak vymixujete lahodnou zeleninovou omáčku. Jako přílohu můžete zvolit třeba šťouchané brambory.
Podobné recepty jako Krůtí maso na leču a zelenině z pomalého hrnce
Sekaná na celeru a cibuli z pomalého hrnce
Sekaná je jednoduchým pokrmem z mletého masa. V tomto receptu necháme šišku masa péct v pomalém hrnci. Na základ pod maso použijeme cibuli a chuťově výrazný celer. Zelenina a vypečená šťáva se pak stane, spolu se smetanou, lahodnou omáčkou.
Podobné recepty jako Sekaná na celeru a cibuli z pomalého hrnce
Lepkavá vepřová žebra nasladko
Je to klasický recept z americké kuchyně, který lze připravit v troubě nebo v pomalém hrnci. K marinádě se také výborně hodí hovězí a jehněčí žebra nebo taky kuřecí stehna. Pokud budete vařit v pomalém hrnci, požádejte v řeznictví o nasekání žeber na menší kousky, které se do hrnce vejdou.
Podobné recepty jako Lepkavá vepřová žebra nasladko
Hovězí na kořenové zelenině a špekové knedlíky s kapií v pomalém hrnci
Jídla z pomalého hrnce jsou chuťově neporovnatelně bohatší než běžně dušené pokrmy. Kvalitní hovězí maso je pro tuto úpravu jako stvořené. Budete mít maso „jako dort” s jemnou smetanovou omáčkou. Jako přílohu zkuste i špekové knedlíky podle autorky. osolíme a opepříme.
Podobné recepty jako Hovězí na kořenové zelenině a špekové knedlíky s kapií v pomalém hrnci
Knedlo, vepřo, zelo v pomalém hrnci recept
S pomocí pomalého hrnce můžete téměř bez práce uvařit spoustu skvělých pokrmů. Třeba ostřílenou českou klasiku, vepřo knedlo zelo, které chutná snad každému a perfektně se hodí k nedělnímu obědu.
Podobné recepty jako Knedlo, vepřo, zelo v pomalém hrnci
Španělské ptáčky z pomalého hrnce recept
Pokud máte nádobu pomalého hrnce s možností použití na sporáku, ulehčíte si čas i práci, protože cibuli můžete orestovat přímo v ní. Měkké ptáčky vyjmeme z hrnce a uchováme zakryté.
Podobné recepty jako Španělské ptáčky z pomalého hrnce
Kachna v pomalém hrnci
Žádná sváteční příležitost se nesmí obejít bez výborného jídla. A co třeba taková kachna? Připravte ji v pomalém hrnci a její maso zaručeně zůstane šťavnaté a bude se rozpadat. Nesmí chybět dva druhy zelí a knedlíky.
Podobné recepty jako Kachna v pomalém hrnci
Pomalené plecko v zelenině recept
Krok 1: Zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Maso odblaníme a taktéž nakrájíme. Krok 2: V nádobě pomalého hrnce nebo na pánvi rozpálíme tuk, rozvoníme cibuli a česnek nakrájené na hrubé plátky, maso a zeleninu orestujeme. Krok 3: Pak vložíme nádobu zpět do obalu, okořeníme, zalijeme vývar
Podobné recepty jako Pomalené plecko v zelenině
Sádlo a škvarky v pomalém hrnci recept
Sádlo a škvarky v pomalém hrnci Úžasná vůně a chuť čerstvého sádla nám vždy dala zapomenout na varování, že je sádlo nezdravé. Je sice velmi kalorické (64 kcal na polévkovou lžíci), ale dnes již odborníci tvrdí, že při mazání na chleba je zdravější než máslo.
Podobné recepty jako Sádlo a škvarky v pomalém hrnci
Řízky z pomalého hrnce recept
V pomalém hrnci by šly také naskládat nastojato, už bez brambor, ale budu-li muset chystat větší množství řízků, udělám to jedině takhle. Navíc se, oproti troubě, v pomalém hrnci řízky nemusí hlídat.
Podobné recepty jako Řízky z pomalého hrnce
Vepřová kýta na zelí z pomalého hrnce
Poté položíme na zelí, zakryjeme poklicí a hrnec zapneme buď na Low 7-8 hodin, nebo na High 4 hodiny. Po ukončení programu maso vytáhneme, zelí promícháme a podle potřeby dochutíme. Na přílohu použijeme bramborový knedlík nebo brambory.
Podobné recepty jako Vepřová kýta na zelí z pomalého hrnce