Jehněčí kýta na červeném víně recept
Správně připravené jehněčí maso je velmi jemné a chutná lahodně. Skvěle se hodí pro slavnostní příležitosti. Ochutnejte ho ve výborné kombinaci s kořenovou zeleninou, červeným vínem a voňavými bylinkami. Krok 1: Omyté a osušené maso osolíme a opepříme a pokud je bez kosti, svážeme ho. Krok 2: V hrnc
Podobné recepty jako Jehněčí kýta na červeném víně
Jehněčí kolínko na víně recept
Krok 1: Jehněčí kolínko vložíme do pekáče, nasolíme, přidáme několik větviček čerstvého rozmarýnu. Podlijeme červeným vínem a balzamikovým octem a dusíme. V případě potřeby podléváme vínem. Krok 2: Když je maso měkké, zredukujeme šťávu tak, abychom měli 2-3 lžíce na porci. Krok 3: Podáváme s brambor
Podobné recepty jako Jehněčí kolínko na víně
Jehněčí na víně
Jehněčí na víně - recept: Maso opláchněte a osušte. Lístky rozmarýnu nadrobno nasekejte a promíchejte s trochou muškátového květu, 2 lžícemi oleje, solí a pepřem. Maso potřete.
Podobné recepty jako Jehněčí na víně
Jehněčí kýta na červeném víně a rozmarýnu recept
V hluboké pánvi rozehřejeme zbylý olej a naloženou jehněčí kýtu na oleji ze všech stran orestujeme. Maso přendáme do pekáčku, přihodíme nové koření a bobkový list, podlijeme červeným vínem, přiklopíme druhým pekáčkem a pečeme přiklopené v rozehřáté troubě. V průběhu pečení podléváme výpekem s vínem.
Podobné recepty jako Jehněčí kýta na červeném víně a rozmarýnu
Jehněčí kolínko na víně s višněmi a celerovým pyré ...
K jaru patří mladá masa s jemnou chutí. Proto si v následujícím receptu pohrajeme s jehněčím masem. Hlavní surovinou jsou sice jehněčí kolena, kořenová zelenina a také červené víno, ovšem podcenit byste neměli ani omáčku ze sušených višní, která celý pokrm skvěle vyladí. Troubu rozehřejte na 160 °C.
Podobné recepty jako Jehněčí kolínko na víně s višněmi a celerovým pyré ...
Jehněčí na víně
Jehněčí na víně? Žádný problém, stačí jen najít spolehlivý recept. Čeká na vás na Tradičních receptech s dalšími 40 tisíci lahůdek. Dobrou chuť!
Podobné recepty jako Jehněčí na víně
Jehněčí kolínko na víně s celerovou kaší recept
Poté zalijeme vínem, přivedeme k varu, oheň stáhneme na a víno varem zredukujeme na polovinu. Přidáme zbytek česneku a přilijeme vývar, osolíme, opepříme a zavaříme. Přiklopíme pokličkou a vložíme ho do trouby rozehřáté na 160°C. Pečeme 1 hodinu a 40 minut. Upečené kolena vyjmeme z kastrolu a ponech
Podobné recepty jako Jehněčí kolínko na víně s celerovou kaší
Jehněčí krk dušený na pivě podle Huga Hromase
Pro začátek zkuste třeba výborné stew dušené s pivem a kořenovou zeleninou. Porce jehněčího krku osolte a opepřete a obalte v hladké mouce. V kastrolu rozpalte sádlo a maso na něm opečte dozlatova. Přidejte na kostky nakrájenou mrkev, cibuli a rozdrcené stroužky česneku, bobkový list, skořici a zpru
Podobné recepty jako Jehněčí krk dušený na pivě podle Huga Hromase
Jehněčí s nivou na bílém víně
Jehněčí s nivou na bílém víně - recept: Kýtu přes noc necháme vymáčet v mléce, ráno prošpikujeme česnekem, osolíme, opepříme, potřeme tymiánem a zprudka opražíme na oleji. Poté podlijeme.
Podobné recepty jako Jehněčí s nivou na bílém víně
Jehněčí s kostí na víne recept
Krok 1: Jahňace mäso prešpikujeme cesnakom, potrieme olejom a osolíme. Vložíme do pekáčika. Krok 2: Mäso obložíme pórom na rezaným na kolieska, mrkvou narezanou na hranolčeky a na štvrtiny nakrájanou cibuľou. Podlejeme vínom a zakryté dusíme v rúre asi 1 hod (priebežne podlievame vínom podľa potreby
Podobné recepty jako Jehněčí s kostí na víne
Jehněčí pečeně
Přemístěte do trouby a pečte asi 20 minut. Poté maso vyjměte a ostrým nožem ho nakrojte až ke kosti. Řezné plochy potřete asi polovinou mátového pesta. Vraťte do trouby a dopečte doměkka. Po upečení nechte zakryté maso ještě asi 10 minut odpočívat. Pak pokrájejte na plátky a ihned noste na stůl.
Podobné recepty jako Jehněčí pečeně
Jehněčí ragú recept
Krok 1: Maso očistíme, odblaníme, nakrájíme na menší kostky či nudličky. Krok 2: Na sádle necháme zesklovatět na kostky nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek a krátce osmahneme. Poté přidáme maso, orestujeme ze všech stran, osolíme, opepříme, dáme kmín, poté zasypeme paprikou, krátce
Podobné recepty jako Jehněčí ragú
Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína
Po hodince pečení k masu přidáme 2 dcl červeného vína a dále pečeme. Na troubě přidáme na 200 C. Mezitím co se nám maso peče, připravíme přílohu. Uvařené brambory ve slupce oloupeme a rozkrojíme na čtvrtky, které na pávi s troškou oleje opečeme, ale nesolíme.
Podobné recepty jako Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína
Pečená voňavá jehnečí kýta recept
Jako pokrm na slavnostní příležitosti se skvěle hodí šťavnatá a křehká pečená jehněčí kýta. Připravíme ji v osvědčené kombinaci s česnekem a rozmarýnem. Kýtu podáváme v celku na podnose obloženou pečenými bramborami, cibulí, rajčaty a okurkou. Krok 1: Česnek oloupeme a pokrájíme na klínky.
Podobné recepty jako Pečená voňavá jehnečí kýta
Jehněčí kýta na česneku recept
Krok 1: Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a česnek smícháme se solí. Tuto směs vetřeme do kýty a pak kýtu lehce potřeme olivovým olejem. Necháme hodinku uležet. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Krok 3: Do hlubšího plechu dáme cibuli, koření, libeček, 1 lžíci olivového oleje a vše
Podobné recepty jako Jehněčí kýta na česneku
Jehněčí na bylinkách a rajčatech
Vyndejte z trouby a z pekáče, přidejte 0,5 l červeného vína (raději sladší), 2 plechovky krájených rajčat a lžičku cukru, ochuťte solí a pepřem. Promíchejte a zamíchejte 1 lžičku škrobu rozmíchaného v troše vody. Vraťte maso do pekáče a dejte do trouby na dalších 20-30 minut.
Podobné recepty jako Jehněčí na bylinkách a rajčatech
Dančí (jelení) kýta na víně recept
Krok 1: Zvěřinu necháme odležet na sucho v jalovčinách nebo potřenou máslem, nedáváme ji do mořidla. Krok 2: Odleženou a očistěnou dáme na kořenovou zeleninu, koření a cibuli i máslo péci. Pečeme zvolna a počas pečení podléváme. Krok 3: Když je zvěřina měkká, scedíme štávu, zeleninu protřeme sítem,
Podobné recepty jako Dančí (jelení) kýta na víně
Jehněčí na houbách recept
Vložíme do pekáča, pridáme sušené huby. podlejeme vodou a zakryté pri 200°C dusíme v rúre 1 hodinu. Krok 2: Potom vyberieme z rúry, pridáme narezané čerstvé huby, navrch lístky šalvie, ak treba podlejeme horúcou vodou (aby bolo dosť na omáčku) a odkryté dusíme v rúre ešte 30 minút.
Podobné recepty jako Jehněčí na houbách