Máslový řízek podle p.Sapíka recept
Použijeme vepřovou plec, kterou rozmixujeme ve směsi smetany a koření. Muškátový oříšek dodá příjemnou vůni i chuť. Řízky pečeme v troubě. Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu rozehřejeme na 180 °C. Krok 2: Maso opracujeme a nakrájíme na kousky, které rozmixujeme se smetanou a vejci.
Podobné recepty jako Máslový řízek podle p.Sapíka
Šípková omáčka s kančím
Podzim bez dýňové polévky, jablečných koláčů a českých legendárních omáček? Něco takového nemůže během sychravých dnů chybět. :) A proto pro vás máme recept na kančí se šípkovou a domácím karlovarským knedlíčkem. Nakrájejte slaninu na kostičky, cibuli nadrobno a kančí na menší kousky.
Podobné recepty jako Šípková omáčka s kančím
Jarní kedlubny podle pana Sapíka recept
Krok 1: Dáme vařit vodu na spaření nakrájených kedluben. Přidáme cca 1 dcl bílého vína, trochu cukru a soli. Krok 2: Kedlubny oloupeme a nakrájíme na hranolky. Když voda začne vařit, dáme je spařit. Poté odstavíme a slijeme. Krok 3: Na pánev dámě trochu másla, rozpustíme a dáme orestovat spařené ked
Podobné recepty jako Jarní kedlubny podle pana Sapíka
Kančí guláš
Kančí maso očistěte a nakrájejte na kostky. Dobře je osolte, opepřete, zakápněte slunečnicovým olejem a rozložte na plech. Vložte do trouby předehřáté na 240 °C a pečte zhruba 30 minut do zhnědnutí. Cibuli nakrájejte nadrobno a lehce prosolte. Ve velkém hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje a na středním s
Podobné recepty jako Kančí guláš
Rakouské špekové knedlíky s houbovou omáčkou
A dobře je to vidět na knedlících, často v nich totiž nenajdete skoro žádnou mouku. Johann Lafer je rakouská kombinace Jaroslava Sapíka a Romana Pauluse – prostě mistr kuchař ctící národní kuchyni, ale s michelinským švihem. Toto je jeho variace na tradiční téma.
Podobné recepty jako Rakouské špekové knedlíky s houbovou omáčkou
Zeleninová směs na topinky recept
Vynechte maso a připravte si směs ze zeleniny, která je úžasně šťavnatá a osvěžující. Krok 1: Cuketu oloupeme a zbavíme semínek. Papriky taktéž zbavíme semínek. Cukety i papriky nakrájíme na plátky, rajčata na měsíčky. Krok 2: Vše smícháme dohromady, přidáme sůl a pepř a vaříme v hrnci cca 30 minut.
Podobné recepty jako Zeleninová směs na topinky
Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka
Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka - recept: Z kýty nakrájíme větší plátky, zhruba tak centimetr a kousek vysoké. Poté je rozřízneme podélně, abychom je mohli otevřít jako knihu a naklepeme na.
Podobné recepty jako Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka
Křenová omáčka od babičky
Jakmile omáčka vychladne přidáme zakysanou smetanu a podle chuti citrón a cukr. Pokud bychom přidali zakysanou smetanu a citrón do horké omáčky, srazila by se. Po ochucení můžeme omáčku dle libosti ohřívat. Nejlépe chutná s knedlíkem a uzeným masíčkem. Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Podobné recepty jako Křenová omáčka od babičky
Candát s jarním salátem na holandské omáčce
Candát je jedna z nejbáječnějších ryb a moc jí to sluší s nejznámější jemnou omáčkou – která ovšem prodělala jarní kúru a zázračně omládla díky hrášku! Hrášek vsypte do vroucí osolené vody a vařte ho 2 až 3 minuty, na cedníku prolijte studenou vodou a nechte dobře okapat. Polovinu hrášku rozmixujte
Podobné recepty jako Candát s jarním salátem na holandské omáčce
Hovězí karabáček na světlém pivu
Cibuli nakrájejte na měsíčky, mrkev na tenké plátky, orestujte na sádle a na závěr přidejte podle chuti mletou papriku (pokud byste ji přidali dříve, základ vám zhořkne) a rajský protlak. Zalijte pivem a přiveďte k varu. Do základu vložte maso a svazek bylinek, přidejte lžíci kvalitního worcesteru a
Podobné recepty jako Hovězí karabáček na světlém pivu
Svíčková na smetaně recept
Díky restované zelenině a citronové šťávě získá specifickou chuť, která si vás podmaní. Patří k tradičním svátečním jídlům, často je považována za složitou, ale tento prověřený recept vás přesvědčí o opaku.
Podobné recepty jako Svíčková na smetaně
Jelení kýta s portským a pyré z kořenové zeleniny | Prima ...
Zvěřina je výsadou podzimu, a jestli na ni v řeznictví narazíte, určitě neváhejte a připravte si výtečnou pečínku. Portské víno a kořenová zelenina se postarají o báječnou chuť. Kulinární pořad Karolína, domácí kuchařka sledujte každou neděli na Prima LOVE!
Podobné recepty jako Jelení kýta s portským a pyré z kořenové zeleniny | Prima ...
Nejlepší smažený vepřový řízek krok za krokem
Domácí variace proslulého vídeňského řízku si s tím světově proslulým vůbec nezadá. Řízek můžete samozřejmě připravovat různě, ale aby byl originálu co nejpodobnější, je dobré znát pár triků (najdete je také v našich tipech). Máte rádi řízky? Vyberte si z nových receptů z domova i ze světa. Řízky ro
Podobné recepty jako Nejlepší smažený vepřový řízek krok za krokem
Strapačky s uzeným masem a kysaným zelím recept
Strapačky (slovenské halušky) se připravují na mnoho způsobů, ale vždy se jedná o jídlo rychlé a syté. Pro svojí snadnou přípravu, kterou zvládne i začátečník, si i v dnešní době udržují svou oblibu. Brambory nastrouháme na jemném struhadle a ještě trochu rozmixujeme (není nutné). Kysané zelí nechám
Podobné recepty jako Strapačky s uzeným masem a kysaným zelím
Nudličky z vepřové kýty na houbách s pečenou dýní recept ...
Krok 1: Kýtu nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a zprudka ji ze všech stran opečeme na oleji. Pak přidáme houby, česnek a směs podlijeme vývarem. Přiklopíme poklicí a tak 15 minut dusíme na mírném ohni. Krok 2: Postupně přidáme hořčici, harissu, sojovou omáčku. Když je vývar téměř vyvařený, př
Podobné recepty jako Nudličky z vepřové kýty na houbách s pečenou dýní ...
Křenová omáčka s pečenými knedlíky
Křenová omáčka patří k polozapomenutým pokladům zejména moravské kuchyně a běžně se s ní už moc nesetkáváme, ostatně stejně jako s pravým čerstvým křenem. Pokud vám roste na zahradě nebo na něj v této roční době narazíte někde na trhu, neváhejte, sterilovaný křen je jen slabá náhražka.
Podobné recepty jako Křenová omáčka s pečenými knedlíky
Křupavé kapří hranolky se dvěma dipy k namáčení
Kapří hranolky: V hlubokém hrnci rozpalte litr oleje, měl by mít zhruba 190 °C a dosahovat do výšky asi 6 cm, je třeba, aby byly kousky kapra při smažení zcela ponořené. Můžete použít také fritézu. Na filetech ponechte kůži a pokrájejte je na proužky asi 2 cm široké. Hladkou mouku smíchejte s paprik
Podobné recepty jako Křupavé kapří hranolky se dvěma dipy k namáčení
Bramborové knedlíky plněné špenátem a uzeným s křenovou ...
„ Musíš tam dát české bramborové knedlíky, třeba se špenátem, “ řekl mi děda, když jsem se ho ptal, co zařadit mezi klasiku. „ A s uzeným, to je jasný! “ Nejdřív jsem myslel, že tenhle recept nevyberu, ale pak jsem si právě s ním začal hrát a hledat ten nejlepší způsob, jak je připravit.
Podobné recepty jako Bramborové knedlíky plněné špenátem a uzeným s křenovou ...
Kuře na paprice s pečenými paprikami a zakysanou ... Prima Fresh
Šéfkuchař Jan Punčochář připravuje kuře na paprice originálním způsobem – stehna opeče a vaří v omáčce, prsa upeče v troubě, tím omáčka získá silnou chuť. Zvýrazní ji také čerstvá orestovaná paprika, pokud chcete, pár proužků papriky upečte na pánvi zvlášť a maso s omáčkou jimi na závěr ozdobte.
Podobné recepty jako Kuře na paprice s pečenými paprikami a zakysanou ... Prima Fresh
Netradičně dobrý tradiční tatarák
Tentokrát Zdeněk Pohlreich potěší všechny pravé masožravce a připraví klasický hovězí tatarák a na grilu k němu nezbytné topinky. Nic náročného, stačí dobře ochutit a máte hotovo. Vařte se Šéfem! Nejlepší recepty Zdeňka Pohlreicha. Maso zbavte šlach, nakrájejte ho na plátky a naškrábejte do misky.
Podobné recepty jako Netradičně dobrý tradiční tatarák